وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

انواع وکالت | آشنایی با انواع وکالت

انواع وکالت | آشنایی با انواع وکالت

در وکالت مطلق ، موکل، به وکیل خود اختیار تام می دهد که در تمام امور مربوط به وی آزادی عمل داشته باشد، این امور شامل کارهای اداری، مالی و قضایی است.

وکالت و انواع آن

بنا به گزارش سایت وکیل مهاجرت  https://iranianlawyer.info

معنی لغوی وکالت، تفویض و واگذار نمودن است. قانون مدنی ایران در ماده 656 وکالت را این طور تعریف کرده است: 

«وکالت عقدی است که بموجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار می دهد.»

اما وکالت در همین تعریف یک خطی محدود نمی شود و حیطۀ کاری گسترده ای را شامل می شود. وکالت در همین معنا، انواع مختلفی را نیز دارد.

*وکالت مقید:همان طور که از معنای کلمه بر می آید در چنین وکالتی، وکیل حیطۀ کاری و چارچوب فعالیت مشخص و تعیین شده ای را دارد و تنها در همان چارچوب می تواند از حقوق موکل خود دفاع کند. در صورتی که مورد توافق رفع شود، وکالت هم از اعتبار ساقط می شود.

Persian immigration  lawyer در ادامه آورده است که : 

*وکالت مطلق:در این نوع وکالت، موکل، به وکیل خود اختیار تام می دهد که در تمام امور مربوط به وی آزادی عمل داشته باشد، این امور شامل کارهای اداری، مالی و قضایی است. در این نوع وکالت وکیل در اجاره دادن اموال موکل، خرید و فروش آن و هر نوع فعالیت دیگری آزادی عمل دارد.

وکالت به نوع رسمی و غیر رسمی و شفاهی نیز تقسیم بندی شده است.

انواع وکالت

در خصوص وکالت باید اضافه کرد که فرد در صورتی قادر به دادن وکالت به دیگری است که به موجب قانون یا طببعتاً در انحصار شخص نباشد مثل وکالت در مجلس معامله که باید خودش عمل نماید و نمی تواند دیگری را وکیل نماید. 

به گزارش سایت Persian immigration attorney  در یک تقسیم بندی دیگر وکالت به وکالت قضایی و غیر قضایی تقسیم می شود:

وکالت قضایی:زمانی که  شخص برای انجام امور دادگاهی خود، شخص دیگری را به عنوان نماینده خود به دادگاه معرفی می نماید؛ به این نوع وکالت که محدود به امور قضایی است، وکالت قضایی گفته می شود.  مانند دادن وکالت به وکلای دادگستری.

وکالت غیر قضایی:عبارت است اینکه شخصی به طور رسمی یا عادی جهت انجام امور کاری یا اداری خود به شخص دیگری وکالت می دهد.

وکالت بلاعزل:از آنجایی که وکالت یک عقد جایز است، قابل بر هم زدن و فسخ است. اما وکالتی که طرفین حق بر هم زدن آن را ندارند و با فوت و جنون نیز باطل نمی شود، وکالت بلاعزل نامیده می شود. وکالت بلاعزل یعنی تبدیل وکالت جایز به وکالت لازم. مثلا زمانی که معامله ای در کار است و در اصطلاح حقوقی، وکالت در ضمن یک قرارداد بیع بسته شده است، که به موجب آن فروشنده یا خریدارا تعهدی را انجام دهند.

منبع:سایت وکیل مهاجرت به آمریکا و کانادا (IranianLawyer.info)

 

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع