وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

اگه میخوای شب خونه کسی بمونی، قبلش اینو بخون

اگه میخوای شب خونه کسی بمونی، قبلش اینو بخون

ایرانیان همیشه به مهمان نوازی معروف بوده اند، اما اگر شما به قصد ماندن به خانه کسی میروید بهتر است آداب معاشرت در مهمانی را رعایت کنید.

باید نبایدهای آداب معاشرت مهمانی و شب ماندن در خانه میزبان

قوم ایرانی از دیرباز تا کنون در مهمان نوازی شهره بوده و در فرهنگ اسلام نیز مهمان حبیب خدا و مایه برکت و افزایش رزق و روزی است، به همین خاطر مهمان نزد ما از اهمیت فراوانی برخوردار است. گاهی ممکن است شما برای دیدار با آشنایان خود چند روزی به شهر دیگری سفر کنید و مدتی را در خانه آنها مهمان باشید، قبل از سفر و رفتن به مهمانی نکات زیر را که در این بخش از پلاس وی آورده ایم را بخوانید تا دچار مشکل نشوید.

مدت اقامتتان را کوتاه کنید

اگر به شهر دیگری برای دیدار با خویشاوندان سفر کرده اید، مدت اقامتتان را کوتاه نمایید و بیشتر از سه روز در خانه میزبان نمانید، بیش از حد ماندن شما میزبان را از لحاظ مالی و... دچار مشکل خواهد نمود.

مهمانی

بیش از حد نخوابید و یا زودتر از میزبان بیدار نشوید

یکی از نکاتی که باید به آن توجه ویژه داشته باشید، این است که خیلی دیر از خواب بیدار نشوید زیرا اینگونه میزبان مجبور خواهد شد تمام کارهایش را به عقب بیاندازد، بهتر است خیلی زود هم از خواب بیدار نشوید، اگر عادت به سحر خیزی دارید، در رختخواب خود بمانید تا میزبان بیدار شود، بعد از بیدار شدن حتما رختخواب خود را جمع کنید.

لوازم حمام همراه خود ببرید

لوازم شخصی تان را با خود به مهمانی ببرید، لوازم شخصی مانند شارژر، خمیردندان، مسواک، لیف، صابون، ژیلت، حوله و... را با خود همراه نمایید.

پیشنهاد کمک دهید

شما چند روزی در خانه میزبان اقامت خواهید داشت، پس جایز نیست که میزبان به تنهایی از شما پذیرایی کند، به او پیشنهاد کمک کنید اما اگر می‌دانید میزبان به هر دلیلی مثل وسواس و... دوست ندارد که شما به او کمک نمایید، بیش از حد اصرار نکنید.

ظرف شستن

مراقب تمیزی سرویس بهداشتی و حمام باشید

در صورت استفاده از حمام و سرویس بهداشتی مراقب باشید که به خاطر استفاده شما کثیف نشده باشد مثلا بعد از استفاده از حمام وسایل را بر سر جای خود بگذارید و موهایتان را از کف حمام جمع کنید.

بدون اجازه به لوازم شخصی دست نزنید

بدون اجازه کشوها، کمدها، یخچال، کابینت و... را باز نکنید و درون هر اتاقی سرک نکشید مگر اینکه با میزبان بسیار صمیمی و راحت باشید و بدانید که او ناراحت نخواهد شد.

در مصرف آب و برق و... صرفه جویی کنید

خانه میزبان را مانند خانه خود بدانید و در مصرف آب و برق و... صرفه جویی کنید مثلا اگر می خواهید به جایی زنگ بزنید، به جای استفاده از تلفن خانه از موبایلتان برای تماس گرفتن استفاده نمایید.

دست خالی به مهمانی نروید

یکی از آداب رفتن به مهمانی تهیه هدیه برای میزبان است، پس دست خالی به مهمانی نروید و حتما هدیه یا سوغاتی شهرتان را تهیه کنید، حتما برای کودکان میزبان یک هدیه کوچک بخرید.

هدیه

مراقب فرزند خود باشید

اگر فرزندتان شیطنت زیادی دارد، حتما او را در خانه میزبان کنترل نمایید و اجازه ندهید او به وسایل و اسباب بازی های کودک میزبان آسیب وارد نماید.

ایراد گیری و بهانه را کنار بگذارید

در آشپزی میزبان دخالت نکنید، سفره خود و میزبان را با یکدیگر مقایسه نکنید و نگویید من فلان غذا را بهتر درست می کنم، درب قابلمه را برای بررسی غذا بر ندارید، مدام ایراد نگیرید که کجا بخوابم، این غذا را نمی خورم و....

حرف های صاحب خانه را بیرون نبرید

شما چند روزی مهمان صاحب خانه هستید اگر او نقصی در پذیرایی داشته و یا رفتاری انجام داده که از نظر شما درست نیست، حرف های خانه او را بیرون نبرید و بعد از مهمانی هر کجا که نشستید از صاحبخانه غیبت نکنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع