وی فور یو
7 ماه پیش / خواندن دقیقه

ایمپلنت دندان چیست و چگونه است ؟

ایمپلنت دندان چیست و چگونه است ؟

ایمپلنت دندان یک درمان عالی برای دندان های از دست رفته است که به نسبت رقبای خود بیشترین استحکام، طول عمر و مزایا را دارا می باشد. در این مقاله به بررسی کامل ایمپلنت دندان به همراه مزایا، معایب، مراحل، اجزای و عوارض آن خواهیم پرداخت.

ایمپلنت دندان چیست  ؟

ایمپلنت دندان ( dental implant ) درمانی در دندانپزشکی است و کاربرد آن برای جایگزینی دندان از دست رفته است که در جراحی ایمپلنت یک پایه به شکل پیچ در درون استخوان قرار داده می شود و به آن جوش می خورد. ایمپلنت به نسبت رقبای خود بیشترین استحکام، طول عمر و رضایت را دارا می باشد.

ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود ؟

در پاسخ به سوال ایمپلنت دندان چگونه است ؟ باید گفت که این مراحل در فرد به فرد می تواند تغییراتی داشته باشد و وابسته به شرایط مراحل بیشتر یا کمتر بشود. در این بخش ما بخش های اصلی مراحل ایمپلنت دندان را برای شما معرفی می کنیم.

ایمپلنت کردن دندان

 

1.مشاوره و طرح درمان

اولین مرحله ایمپلنت، مراجعه به پیش یک متخصص یا مرکز ایمپلنت می باشد که در این ابتدا با معاینه و بررسی عکس های مخصوص طرح درمان برای شما تعیین می شود و به شما درباره روند درمان توضیح داده می شود. در این جلسه درباره شرایط پرداخت، نوع ایمپلنت و ... مشاوره داده شده می شود و در پایان جلسه روز و ساعت جلسه به شما اعلام می شود.

2.جراحی و قرار دادن پایه

این مرحله به نام جراحی ایمپلنت شناخته می شود و می توان گفت مهم ترین مرحله ایمپلنت می باشد. در این جلسه ابتدا بی حسی یا بیهوشی برای شما انجام می شود و پس از آماده سازی شرایط، جراحی آغاز می شوند. پزشک ابتدا یک برش کوچک بر روی لثه شما ایجاد می کند تا به استخوان فک شما دسترسی پیدا کند.
سپس یک سوراخ کوچکی در درون استخوان شما ایجاد شده و پایه ایمپلنت در درون آن قرار داده می شود. پس از آن لثه شما بخیه زده شده و مراقبت های بعد جراحی توسط پزشک به شما اعلام می شود.

3.دوره نقاهت ایمپلنت

این مرحله بین جراحی و قالب گیری ایمپلنت دندان می باشد و در این مدت فرد باید مراقبت های ایمپلنت را به خوبی رعایت کند تا پایه ایمپلنت دندان به خوبی استخوان فک جوش بخورد. مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت وابسته به شرایط فرد وابسته به نظر پزشک متفاوت است و در ایمپلنت های معمولی بین 2 الی 6 ماه می باشد.

4.قالب گیری ایمپلنت دندان

پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان، قالب گیری برای روکش ایمپلنت انجام می شود و این قالب ها به لابراتور ارسال می شود تا روکش های ایمپلنت های شما به صورت سفارشی توسط لابراتور ساخته شود. مدت زمان ساخت روکش توسط لابراتور بین 1 الی 2 هفته می باشد.

5.مرحله نهایی و قرار دادن روکش

پس آماده سازی، روکش ها توسط لابراتور به پزشک شما تحویل داده می شود و به کمک یک رابط به نام اباتمنت بر روی پایه سوار می شود و می توانید از ایمپلنت های خود مانند یک دندان طبیعی لذت ببرید.

عوارض ایمپلنت دندان چیست ؟

به طور کلی 98 درصد از ایمپلنت هایی که کاشته می شوند کاملاً موفق هستند. ایمپلنت ها با موفقیت در بسیاری از افراد قرار می گیرند. اما به دلایلی، برخی از افراد ممکن است با عوارض جانبی خاصی مواجه شوند. در این بخش همان 2% احتمال شکست را با مشکلات ایمپلنت دندانی شرح می دهیم که ممکن است در درصد بسیار کمی از بیماران رخ دهد. برخی از عوارض ایمپلنت دندان شامل :

ایمپلنت کردن

  1. بروز عفونت
  2. درد و خونریزی بعد از جراحی ایمپلنت
  3. کاشت ناصحیح یا آسیب به بافت دهان
  4. واکنش آلرژیک به اجزای ایمپلنت
  5. شکست خوردن درمان ایمپلنت
  6. لق و شل زدن اجزای ایمپلنت

مزایای ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان به عنوان بهترین روش برای جایگزینی دندان از دست رفته شناخته می شود و علت آن مزایای بسیار زیاد آن می باشد. برخی از مزایای ایمپلنت دندان شامل :

  • استحکام بالا
  • زیبایی بالا
  • مادام العمر بودن در صورت فراهم بودن شرایط
  • ایمپلنت دندان از تحلیل لثه و استخوان جلوگیری می کند
  • مراقبت از ایمپلنت های دندانی آن است
  • عدم آسیب به سایر دندان ها

معایب ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان مانند هر درمانی ممکن است معایبی نیز داشته باشد. البته امروزه با وجود انواع مختلف ایمپلنت از بسیاری از این معایب جلوگیری می شود. برخی از معایب ایمپلنت دندان شامل :

  1. هزینه ایمپلنت به نسبت بریج و دندان مصنوعی بیشتر است. 
  2. ایمپلنت های معمولی به 6 ماه زمان نیاز دارد.
  3. برای ایمپلنت دندان یک جراحی کوچک نیاز است.
  4. ایمپلنت دندان برای همه افراد قابل انجام نیست.

اجزای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان دارای سه جزء اصلی می باشد که شامل :

پایه یا فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر ایمپلنت جایگزین ریشه دندان می شود و از طریق سوراخی در لثه وارد استخوان فک می شود. در نتیجه به استخوان فک جوش داده می شود و پایه محکمی برای چسباندن روکش فراهم می کند.

اباتمنت

اباتمنت یک عنصر میانی که می تواند از تیتانیوم، زیرکونیوم یا طلا تشکیل شده باشد، این قسمت از ایمپلنت باعث ایجاد یک پیوند محکم بین پوشش و پایه ایمپلنت می شود.

روکش

قسمت نهایی و قسمت بالایی پروتز دندان با قرار دادن آن روی اباتمنت و فیکسچر محکم می شود.

منبع :ایمپلنت دندان چیست ؟


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع