در پی تأیید سرمایهگذاری چند میلیارد دلاری مایکروسافت در شرکت OpenAI، شایعههای ضدونقیض اعلام کردند ردموندیها در پی اضافه کردن چتبات هوشمند ChatGPT به بینگ هستند تا این موتور جستوجو را به رقیب بهتری برای گوگل تبدیل کنند. کاربران بینگ اسکرینشات منتسب به نسخهی جدید این موتور جستوجو را در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند.
آنطور که ورج مینویسد، نسخهی هوش مصنوعی بینگ مدت کوتاهی پس از نمایش به شماری از کاربران، مجدداً از دسترس خارج شد. فردی به نام اووِن یین در توییتر از نمایش نسخهی جدید بینگ خبر داد. او اعلام کرد که بینگ را بهعنوان صفحهی اصلی مرورگر اج انتخاب کرده و بهیکباره متوجه بهروزرسانی رابط کاربری آن شده است: «هیچ کاری برای پیدا کردن بینگ جدید انجام ندادم. پس از چند دقیقه، این نسخه از کار افتاد.»
اوون یین مدتی کوتاه با نسخهی جدید بینگ کار کرد و سپس جزئياتی دربارهی قابلیتهای آن در دسترس قرار داد. به گفتهی یین، چتبات تزریقشده به بینگ نهتنها همچون ChatGPT به تمامی سؤالها پاسخ میدهد، بلکه گاهی اوقات یکسری سؤالها نیز مطرح میکند.
ظاهراً نسخهی جدید بینگ منابع ادعاهایش را بهطور صریح ذکر میکند تا کاربر در صورت نیاز به دادههای بیشتر، به راحتی به آنها دسترسی داشته باشد. ابزارهایی مثل ChatGPT منبع مستقیم نقل نمیکنند و این قابلیت جدید در بینگ میتواند برای کسانی که به مدلهای زبانی هوش مصنوعی بدبین هستند اتفاق مثبتی باشد.
اوون یین تنها کسی نیست که در شبکههای اجتماعی از مشاهدهی نسخهی جدید بینگ خبر داد. حداقل دو کاربر توییتری دیگر نیز اسکرینشاتهای مشابهی منتشر کردند. آنها میگویند بینگ جدید در زمانی کوتاه از دسترس خارج شده است.
اسکرینشاتهای منتسب به بینگ نشان میدهند گزینهی جدیدی تحت عنوان Chat به منوی کنار Search اضافه شده است. پس از کلیک روی این گزینه، به صفحهی جدیدی منتقل میشوید که رابط کاربری مشابه چت جی پی تی دارد و میگوید: «به بینگ جدید خوش آمدید: موتور پاسخدهی مبتنیبر هوش مصنوعی.»
در زیر صفحهی اصلی سه گزینه دیده میشود: «پرسش سؤالات پیچیده، دریافت پاسخهای بهتر و دریافت ایدهی خلاقانه.» مایکروسافت همچنین به صراحت اعلام کرده است که بینگ از هوش مصنوعی استفاده میکند به همین دلیل بروز هرگونه اشتباه، غیرممکن نیست: «حتماً حقایق را واکاوی کنید و بازخورد به دست ما برسانید تا بتوانیم یاد بگیریم و بهبود پیدا کنیم.»
چتبات بینگ تا حد زیادی مشابه ChatGPT به نظر میرسد. در صفحهی ChatGPT نیز توصیههایی مطرح شده است تا کاربران بتوانند به بهترین شیوه از این چتبات استفاده کنند. در صفحهی ChatGPT اعلام شده که ممکن است برخی از پاسخهای این چتبات دقیق نباشند.
موضوع دقت چتباتهای هوش مصنوعی در ماههای اخیر همواره موردبحث بوده است. محبوبیت ChatGPT باعث شده شماری از کاربران هرآنچه را که این چتبات اعلام میکند بپذیرند، با اینحال بررسیها نشان میدهد ChatGPT گاهی اوقات اطلاعات نادرست را در قالب حقایق علمی ارائه میدهد. به گفتهی متخصصان، اضافه کردن چتبات هوش مصنوعی به موتورهای جستوجو قطعاً اطلاعات نادرست را گسترش میدهد.
محبوبیت قابلتوجه ChatGPT به دو شرکت مایکروسافت و گوگل انگیزه داده که حضور جدیتری در بازار سرویسهای هوش مصنوعی داشته باشند. مایکروسافت با سرمایهگذاری سنگین در شرکت خالق ChatGPT به دنبال هوشمندتر کردن سرویسهایش است و گوگل احتمالاً هفتهی آینده رقیب مستقیم ChatGPT را معرفی میکند.