اندرو مک کارتی، هنرمندی که تصویر موسوم به GigaMoon را ساخته است، به پتاپیکسل گفت: «هارد دیسکهای کامیپوتر من بارها بهدلیل تلاشهای ناموفق برای ساخت گیگامون، پُر شدهاند. من شرایط آبوهوایی را با برنامهی هواشناسی نجومی خاصی به نام Astropheric بهطور روزانه بررسی میکنم تا از تغییرات بالای جو زمین مطلع شوم.»
مک کارتی از تلسکوپ ۱۱ اینچی استفاده کرد که فاصلهی کانونی آن ۷۰۰۰ میلیمتر است. تغییرات دما بین لایههای اتمسفر میتواند هنگام بزرگنمایی در چنین سطحی باعث تار شدن تصویر ماه شود. از آنجا که پیشبینی وضعیت آبوهوایی برای غروب ۲۹ آوریل خوب بود، مک کارتی تصمیم گرفت شرایط عکاسی از ماه را بار دیگر بررسی کند.
مک کارتی میگوید: «حتی در شرایط خوب عکس گرفتن از ماه کار دشواری است زیرا اتمسفر روی کیفیت تصویر نهایی تأثیر دارد، بههمیندلیل من در هر مرحله، از هر بخش ماه حدود دو هزار عکس میگیرم و سپس با چرخاندن تلسکوپ و تکرار مرحلهی قبل، تصویر کاملی از ماه بهدست میآید.»
با وجود شرایط نسبتاً خوب، همچنان چالشهایی برای ثبت عکس واضح از ماه وجود داشت و بههمیندلیل مک کارتی دوبار از کل ماه عکس گرفت تا وضوح بخشهای بیکیفیت و تار را بهبود دهد. او درنهایت برای ساخت تصویر گیگامون، ۲۸۰ هزار عکس گرفته است.
ویرایش گیگامون
مک کارتی میگوید: «از آنجا که من از دوربین تکرنگ برای ثبت عکس ماه استفاده کردم، مجبور بودم رنگ را نیز به تصویر نهایی اضافه کنم. برای این کار از تلسکوپ ۱۲ اینچی مجهز به دوربین CMOS فولفریم استفاده کردم. اگرچه این دوربین نیز تکرنگ بود، اما از فیلترهای قرمز، سبز و آبی استفاده کردم تا دادههای رنگی باکیفیتی برای تصویر نهایی دریافت کنم.»
جمعآوری دادههای موردنیاز برای ساخت تصویری مثل GigaMoon، کار بسیار دشواری به حساب میآید. علاوهبراین ایجاد تصویر نهایی با ترکیب هزاران عکس، کاری است که به کامپیوتری با قدرت پردازشی بسیار بالا نیاز دارد.
مک کارتی توضیح میدهد: «با استفاده از نرمافزار، دادههای پیکسلها را مورد بررسی قرار دادم تا عکس نهایی ایجاد شود و انجام این مرحله چند روز طول کشید. سپس با استفاده از فوتوشاپ، زاویهی عکسها و تنظیمات دیگر را اعمال کردم.»
بهنوشتهی پتاپیکسل، مک کارتی، چند روز پس از مونتاژ تصویر گیگامون، برای اعمال ویرایشهایی مثل کنتراست، اشباع رنگ و غیره که اکثر عکاسان با آن آشنایی دارند، مجبور شد بار دیگر تصویر را به چند بخش تقسیم کند تا مشکل کمبود حافظه روی کامپیوترش برطرف شود.
مک کارتی میگوید: «بهطور کلی هفتهی گذشته هنگامی که ویرایشهای نسبتاً کوچک نهایی را روی گیگامون انجام دادم، تصویر به چند بخش تقسیم و دوباره مونتاژ شد تا این اثر هنگام بزرگنمایی، بیعیب و نقص بهنظر برسد.»
به گفتهی مک کارتی، رایانهی او هنگام ساخت تصویر GigaMoon چند بار از کار افتاده است. برای مشاهدهی تصویر کامل ۱٫۳ گیگاپیکسلی این عکاس خلاق میتوانید به وبسایت ایزیزوم مراجعه کنید.
سایر آثار مک کارتی نیز در حساب اینستاگرام، توییتر و وب سایت او دردسترس قرار دارند.