وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

بارداری با وجود پولیپ رحم ، از علائم تا خطرات

بارداری با وجود پولیپ رحم ، از علائم تا خطرات

پولیپ دهانه رحم در خانم هایی که بعد از بیست سالگی باردار می شوند بسیار شایع است که باید با مراجعه به پزشک برای جلوگیری از عوارض پولیپ رحم آن را درمان کنند.

بارداری با وجود پولیپ رحم

دهانه رحم قسمتی از دستگاه تولید مثل خانمها است که میان واژن و رحم قرار گرفته است. گاه رشد بیش از حد سلول ها در دیواره داخلی رحم (آندومتر) منجر به تشکیل پولیپ ها می شود که پولیپ آندومتر نیز نامیده می شوند. این توده ها ممکن است در هر زمانی از دوران زندگی بعد از بلوغ خانم ها و حتی در دوران بارداری ایجاد شوند.

پولیپ های رحم یکی از علل رایج خونریزی های غیرطبیعی در دستگاه تناسلی خانم ها است که موجب برجستگی در سطح آندومتر می شوند. 95درصد پولیپ ها خوش خیم هستند و ممکن است که بدون علامت باشند و ممکن است کاملا بدون علامت باشند.

پیش از این در بخش های مختلف بهداشت و سلامت پلاس وی توضیح دادیم که اندازه پولیپ های رحم معمولا از چند میلی متر تا چند سانتی متر متغیر است. اغلب زنانی که نزدیک به دوران یائسگی هستند دچار پولیپ رحم می شوند اما ممکن است زنان جوان تر نیز دچار آن شوند.

پولیپ رحم

علت ایجاد پولیپ رحم

  • التهاب مزمن دهانه رحم، واژن یا رحم
  • مسدود شدن رگ های خونی
  • افزایش ترشح هورمون جنسی زنانه استروژن

بارداری و پولیپ رحم

علائم پولیپ رحم

  • خونریزی بین دوره های قاعدگی
  • خونریزی نامنظم قاعدگی؛ مثلا داشتن دوره های عادت ماهانه با شدت و مدت متفاوت
  • درد شدید دوران عادت ماهانه
  • خونریزی پس از رابطه جنسی
  • نازایی
  • خونریزی پس از یائسگی

البته برخی از زنان مبتلا به پولیپ رحمی، ممکن است که در دوران قاعدگی خود، خونریزی کمی داشته باشند و یا هیچ کدام از علائم ذکر شده را تجربه نکنند.

درد شدید دوران قاعدگی

ابتلا به پولیپ دهانه رحم در دوران بارداری

معمولا وجود پولیپ در دوران باردرای به ویژه در خانم هایی که پس از بیست سالگی باردار می شوند و بیش از یک زایمان را تجربه کرده اند، امری شایع و طبیعی است. بیشتر اوقات پولیپ دهانه رحم علائمی ندارد و مادر باردار از وجود آن بی خبر است. معمولا پزشک پولیپ را به طور اتفاقی و با معاینه واژینالی هنگام زایمان تشخیص می دهد.

وجود و تشخیص پولیپ های دهانه رحم در دوران باردرای خطری را برای سلامت مادر و جنین به وجود نمی آورد. معمولا وجود پولیپ در دوران باردرای به خصوص در خانمهای بارداری که بیش از بیست سال سن و یا تجربه زایمان دارند، امری شایع و طبیعی است. پزشکان در اغلب موارد از روش های محافظه کارانه برای درمان پولیپ ها استفاده می کنند.

معمولا وجود پولیپ ها منجر به نگرانی مادران باردار می شود، چرا که خطر عفونت های مکرر و خونریزی بیشتر می شود، همچنین رشد و تورم پولیپ موجب زایمان زودرس، بروز مشکلاتی در زایمان و خونریزی شدید در هنگام زایمان می شود.

بارداری با پولیپ رحم

علائم پولیپ رحم در دوران بارداری

  • ترشحات واژینالی
  • عفونت های مکرر واژن
  • بوی بد ترشحات در صورت عفونی شدن

عفونت واژن

درمان پولیپ دهانه رحم در بارداری

روش های درمان به نوع پولیپ بستگی دارند. همانطور که ذکر شد پزشک برای درمان پولیپ متورم و کوچکی که علائم پولیپ عفونی ندارد، درمان محافظه کارانه را ترجیح می دهد.

اما اگر علائمی از قبیل خونریزی متناوب واژینال، ترشحات واژینالی، تغییر در ظاهر واژن به همراه زخم و التهاب دهانه رحم وجود داشته باشد، پزشک برای از بین بردن و برداشتن پولیپ، مصرف آنتی بیوتیک را تجویز می کند.

اغلب پولیپ ها خوش خیم هستند اما به ندرت متورم شده و از دستگاه تناسلی خارج می شود، این نوع پولیپ ها به درمان متفاوتی نیاز دارند. در این شرایط پزشک از روش پولیپکتومی یا برداشتن پولیپ استفاده می کند. در پولیپ های ملتهب ممکن است متاپلازی یا بروز تغییرات پیش از سرطان دیده شود.

هنوز نحوه تاثیر پولیپ های متورم روی دهانه رحم مشخص نیست. برخی از تحقیقات نشان می دهند که پولیپ های رحمی ممکن است باعث تغییر در غلظت ترشحات و خواص آنزیم های دهانه رحم شود.

پولیپ رحم در حاملگی

تاکنون هیچ کدام از تحقیقات تاثیر پولیپ بر مدت زمان بارداری را اثبات نکرده اند. اما اطلاعات محدودی درباره ارتباط بین وجود پولیپ و تغییرات مولکولی دهانه رحم وجود دارد. بر اساس اطلاعات بدست آمده از تحقیقات، این نوع پولیپ ها در زمان زایمان ایجاد مشکل نمی کنند و در اتساع کلی دهانه رحم موثر نیستند.

با وجود اینکه اغلب پولیپ های دهانه رحم خوش خیم هستند، اما معاینه و آزمایشات دقیق در دوران بارداری ضروری است چرا که از وخیم شدن آنها پیشگیری می کند. علاوه بر انجام این آزمایشات، برای اطمینان بیشتر باید در مورد پولیپ اطلاعات کافی از پزشک کسب نمود.

جراحی برای برداشتن پولیپ، ساده بی خطر و غیر تهاجمی است اما احتمال رشد مجدد آن در افرادی که سابقه پولیپ رحم دارند وجود دارد. در صورت تشخیص سریع پولیپ، می توان با انجام معاینات داخلی واژن، توده را در مراحل ابتدایی تشخیص داده و درمان را آغاز کرد.

درمان پولیپ رحم

جلوگیری از پولیپ رحم

با توجه به ارتباط برخی از عفونت ها با پولیپ رحم، می توان با رعایت برخی نکات ساده از بروز پولیپ جلوگیری نمود. به طور مثال:

  • از لباس های زیر نخی یا پنبه ایی برای انتقال هوا استفاده کنید.این کار از تبدیل واژن به محیطی گرم، مرطوب و مناسب برای رشد عفونت ها جلوگیری می کند.
  • از کاندوم برای برقراری ارتباط جنسی استفاده کنید.
  • اگر علائم پولیپ را در خود حتی در دوران بارداری احساس کردید باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینات داخلی واژن انجام شود. پزشک با توجه به شرایط شما، سن بارداری و نوع پولیپ، در مورد نحوه درمان تصمیم گیری خواهد کرد.

استفاده از کاندوم در رابطه جنسی

آیا با وجود پولیپ رحم بارداری امکان پذیر است؟

پولیپ معمولا با لکه بینی، خونریزی و ترشح از بارداری جلوگیری می کند و در صورت تشخیص بهتر است قبل از بارداری با روش های جراحی برداشته شود. البته وجود پولیپ در بارداری خطری برای جنین و مادر ایجاد نمی کند فقط ممکن است تا پایان دوران بارداری منجر به خونریزی شود.

پولیپ های کوچک روی بارداری موثر نیستند اما اگر تعداد پولیپ ها و یا اندازه آنها زیاد باشد می تواند ایجاد مشکل کند و یا منجر به سقط جنین گردد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع