وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

بدترین تغذیه در بارداری

بدترین تغذیه در بارداری

تغذیه در بارداری اصلی ترین عامل داشتن کودکی سالم و به دور از بیماری هاست. مادران باردار هم تاثیر تغذیه سالم را در خود خواهند دید پس باید خوردنی ها و نخوردنی های دروان بارداری را بشناسید.

بدترین مواد غذایی برای تغذیه در بارداری 

تغذیه در بارداری با تمام دوران دیگر متفاوت است. در این دوران سلامت 2 نفر تحت تاثیر است و به همین دلیل باید با آگاهی کافی تغذیه داشته باشید.

ممکن است تحمل خوردن هر غذایی را نداشته باشید و شاید خیلی از خوراکی هایی که پیش از این با دیدن شان چشم های تان برق می زده- با شکل گرفتن یک جنین در رحم تان- حال شما را خراب کند. شاید پس از چند روز بی میلی به غذا خوردن، یک سیخ جگر هم اشتهای تان را تحریک کند و هم توان از دست رفته تان را به شما برگرداند، اما متخصصان می گویند حتی برای از بین بردن ضعف تان در این روزها یا برای فرونشاندن ویارتان، حق ندارید سراغ بعضی خوراکی ها بروید.

 از نظر آنها برخی از غذاهایی که به اشتباه آنها را تقویت کننده و پرخاصیت تلقی می کنیم، می توانند به سلامت شما و جنین تان آسیب بزنند پس تا بسته شدن پرونده بارداری تان با وسواس بیشتری منوی غذایی تان را انتخاب کنید و از مصرف آنچه در ادامه مطلب آورده ایم پرهیز کنید.

 جگر

جگر را در دوران بارداری فراموش کنید

جگر در دوران بارداری ممنوع!

اگر برای تقویت خود و جنین تان هر هفته به میدان بهمن سر می زنید و چند سیخ جگر می خورید، باید بگوییم به جای محافظت از فرزند آینده تان به او آسیب می زنید. مصرف بیش از اندازه ویتامین A در دوران بارداری- به ویژه در سه ماه اول- باعث می شود جنین تان به خوبی رشد نکند. تنها ویتامین A موجود در 100 گرم جگر، چندین برابر بیشتر از میزانی است که در بارداری به آن نیاز دارید.

 اما تنها ویتامین A موجود در جگر نیست که باید دلیل پرهیز شما از آن باشد؛ متخصصان می گویند جگر گوسفند یا مغز آن که از خوراکی های محبوب ایرانی ها هستند، در خود باکتری «لستریا» دارند و بر جنین در حال رشد اثر منفی می گذارند، حتی می توانند باعث سقط جنین یا مرده زایی شوند.

 

در بارداری چه چیزهایی نخوریم

 

کمتر قهوه بخورید 

در ماه های بارداری قید خوردن قهوه و نسکافه را بزنید. شما در این ماه ها تنها می توانید 200 میلی گرم کافئین در روز مصرف کنید و اگر بیشتر از این میزان نوشیدنی کافئین دار در برنامه غذایی تان بگنجانید، نوزادی کم وزن را به دنیا می آورید یا باعث سقط جنین تان می شوید اما نوشیدنی های حاوی کافئین تنها در درازمدت بر سلامت جنین اثر نمی گذارند، متخصصان می گویند در همان لحظه ای که نوشیدنی به بدن شما وارد می شود، جنین تان احساس بی قراری می کند و در رحم شما آرامشش را از دست می دهد پس حتی اگر تصور می کنید میزان کافئین مصرفی تان نمی تواند باعث مرگ جنین شود، برای حفظ آرامش او قید قهوه و نسکافه را بزنید.

 

چای:

میزان کافئین موجود در چای از قهوه کمتر است اما اگر چای خور حرفه ای هستید و لیوان پشت لیوان از این نوشیدنی می نوشید، باز هم جنین تان را در معرض خطر قرار می دهید. بررسی ها نشان می دهد اگر هر روز 600 میلی گرم کافئین مصرف کنید، فرزندتان کم وزن می شود و اگر این میزان را به 800 میلی گرم در روز برسانید خطر جدی تری فرزندتان را تهدید می کند.

 

نوشیدنی های گازدار:

بسیاری از نوشیدنی های گازدار مثل نوشابه های سیاه هم کافئین دارند و خوردن نوشابه های انرژی زا هم می تواند این ماده را بیش از آنچه نیاز دارید به بدن تان برساند.

 

بادام زمینی

در ماه های بارداری باید قید خوردن خوراکی هایی که به آنها آلرژی دارید را بزنید و اگر نسبت به آلرژیک بودن تان به برخی خوراکی ها اطمینان ندارید، برای احتیاط نباید سراغ شان بروید. بادام زمینی از خوراکی هایی است که توصیه می شود خانم های باردار سراغش نروند. گفته می شود این دانه پرطرفدار می تواند کودک شما را کم هوش کند. متخصصان می گویند برای جلوگیری از بیمار شدن فرزندتان نه تنها در ماه های بارداری بلکه در دوران شیردهی هم باید قید خوردن هر خوراکی که در آن بادام زمینی به کار رفته را بزنید.

 فست فود

فست فود ممنوع

مثل همیشه دور فست فود خط بکشید

کمتر کسی است که نداند در سوسیس و کالباس و فرآورده های گوشتی که در گروه آنها جا می گیرند، نیترات فراوان وجود دارد. مصرف این خوراکی ها که در آنها به وفور مواد نگهدارنده به کار رفته باعث می شود خطر ابتلای فرزندتان به آلرژی بعد از تولد بیشتر شود و البته ریسک ابتلایش به سرطان هم بالا برود. برخی از پژوهش ها احتمال ابتلا به تومور مغزی و دیابت در صورت مصرف این خوراکی های سرشار از نیترات را هم ثابت کرده اند، پس اگر به خاطر خودتان از آنها صرف نظر نمی کنید، برای حفظ سلامت فرزندتان سراغش بروید

 

رب گوجه:

همه محصولاتی که در آنها نگهدارنده هست، می توانند به جنین شما آسیب بزنند. شاید مصرف میزان کمی رب گوجه آسیب قابل توجهی به فرزند شما نزند، اما بد نیست در 9 ماه بارداری تان، گوجه تازه را جایگزین این محصول کنید که میزان زیادی نگهدارنده را در خود جا داده است.

 

استیک :

گوشت خام یا گوشتی که به میزان کافی پخته نشده، می تواند باکتری سالمونلا یا توکسوپلاسموز را به جان شما برساند و به جنین تان آسیب بزند. اگر اهل خوردن استیک آبدار هستید، تا پایان یافتن بارداری تان باید قید خوردنش را بزنید. گوشت نیم پز می تواند این باکتری ها را به بدن تان وارد کند و برای دور شدن از چنین خطری باید گوشت را در دمای 75 درجه سانتی گراد به خوبی بپزید.

 سوشی:

این روزها بازار سوشی خوردن نه تنها در کشورهای آسیای شرقی بلکه در همه دنیا داغ است، اما متخصصان می گویند ماهی خام هم می تواند باکتری ها و انگل هایی را به بدن شما وارد کند که برای سلامت جنین تان مضر هستند.

 

خمیر کیک:

اگر قبل از آنکه کیک را در فر بگذارید خمیرش را می چشید، مراقب باشید. تخم مرغ خامی که در خمیر کیک وجود دارد هم می تواند باکتری «لستریا» را به بدن مادر و جنین وارد کند. به همین دلیل نه تنها باید قید چشیدن خمیر کیک را بزنید بلکه باید از خوردن تخم مرغ عسلی یا سس های خانگی که در آن تخم مرغ خام به کار رفته هم پرهیز کنید.

 

ماهی جنوب

مصرف بیش از اندازه جیوه در دوران بارداری می تواند فرزندی کم هوش را به شما هدیه دهد. به همین دلیل بهتر است در ماه های بارداری، قید خوردن بسیاری از ماهی های جنوب که جیوه فراوان دارند و به رشد عصبی فرزندتان صدمه می زنند را بزنید و به جای آنها سراغ ماهی هایی مثل سالمون یا کنسرو ماهی تن بروید؛ میزان جیوه آنها کمتر است.

 

اگر طعم سالمون خام را دوست دارید به همان دلیلی که باید از خوردن گوشت خام پرهیز کنید، سراغ سالمون خام هم نباید بروید. گذشته از این، درست است که کنسرو ماهی تن جیوه زیادی ندارد، اما در بارداری اجازه خوردن زیاد کنسروها را هم ندارید، پس به اندازه ای از این خوراکی ها بخورید که هوس بارداری تان خاموش شود. البته مصرف ماهی که امگا 3 فراوانی دارد برای شما در دوران بارداری نفع زیادی هم دارد، پس در انتخاب ماهی وسواس به خرج دهید اما آن را از برنامه غذایی تان حذف نکنید.

  

ماهی های پیر و بزرگ:

ماهی های بزرگتر معمولا بیشتر هم عمر می کنند و به همین دلیل میزان بیشتری جیوه در بدن خود ذخیره می کنند، بنابراین توصیه می شود خانم های باردار سراغ آنها نروند.

 

تغذیه در بارداری

هویج و عوارض مصرف بیش از حد آن

 هویج بیش از حد ممنوع

درست است که مصرف هویج در بارداری ممنوع نیست اما اگر برای تقویت خودتان هر روز یک لیوان آب هویج می خورید، با دریافت بیش از اندازه ویتامین A به جنین تان آسیب می زنید. پس بیشتر مراقب خوراک تان باشید.

بهتر است بدانید که ..

بسیاری از مواد غذایی در دوران بارداری بدون آنکه آسیبی برای شما و جنین تان به همراه بیاورند، شرایط را برای شما سخت می کنند، پس برای راحتی خودتان در این ماه ها سراغ چنین خوراکی هایی نروید.

 

حبوبات به خصوص نخود را کمتر مصرف کنید

حبوبات ازجمله این مواد هستند که با خوردن شان بیشتر از خانم های باردار دیگر نفخ می کنید و به خاطر نفخ احساس ناخوشایندی را تجربه می کنید. حتما می دانید که اغلب خانم ها در بارداری دچار نفخ می شوند؛ پس در این ماه ها قید خوردن خوراکی هایی که این حالت آزار دهنده را بیشتر می کنند، بزنید.

 

 کمتر موز بخورید 

درست است که پتاسیم موجود در موز می تواند در بارداری فایده زیادی به بدن تان برساند اما اگر ازجمله خانم هایی هستید که در این ماه ها از یبوست شکایت می کنند، باید فکر خوردن این میوه را از سرتان بیرون کنید. موز به خودی خود می تواند افراد مستعد به یبوست را به این مشکل گرفتار کند و در بارداری، ممکن است این مشکل را برای تان دوچندان کند.

 

آجیل کمتر بخورید

بسیاری از خانم های باردار در این ماه ها صاحب صورتی پرجوش می شوند. اگر شما هم در این گروه قرار دارید، لااقل در ماه های اول که صورت تان بیشتر جوش می زند، قید خوردن آجیل و خوراکی هایی که باعث بیشتر شدن آکنه روی پوست تان می شوند را بزنید. درست است که این آجیل ها فایده های زیادی دارند، اما زیاد خوردن شان در این ماه ها هم شما را به مادری چاق تبدیل می کند و هم زیبایی تان را تهدید می کند.

  


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع