اولین وبسایتها صفحههای متنی سادهای شامل چند تصویر بودند؛ درحالیکه امروزه بهلطف فناوریهای جدید، هرکسی با اتصال به اینترنت میتواند محتوای ویدئویی باکیفیت تماشا کند یا از طریق تماس ویدئویی ارتباط برقرار کند. همهی اینها با فناوری استریم امکانپذیر شده است. فناوری پخش جریانی امروزی به شما امکان میدهد در هر زمان و مکانی آنلاین باشید و با استفاده از یک پلتفرم خاص مانند یوتیوب بدون دردسر با بینندهها یا طرفداران خود تعامل داشته باشید.
اگر کنجکاو هستید درمورد استریم و استریمر بیشتر بدانید یا تنها بهدنبال نرمافزاری قدرتمند برای استریمکردن هستید، مطلب درستی را انتخاب کردهاید.
استریم چیست و به چه افرادی استریمر گفته میشود؟
استریم یا پخش جریانی، تحویل بیدرنگ محتوا در حین تولید است؛ درست مانند پخش زندهی محتوا از طریق کانالهای تلویزیونی. پخش زنده به شکلی از رسانهی منبع مانند یک دوربین ویدیویی، یک رابط صوتی، نرمافزار ضبط صفحه، یک رمزگذار برای دیجیتالیکردن محتوا، یک ناشر رسانه، و یک شبکه برای توزیع و ارائه محتوا نیاز دارد. پخش جریانی نیازمند اتصال اینترنت پرسرعت است و استریمرهایی که پهنای باند کافی در اختیار ندارند، ممکن است با توقف یا تأخیر مواجه شوند.
بنابراین در پاسخ به این سوال که استریمر کیست؟ باید گفت استریمر به شخصی گفته میشود که با استفاده از پلتفرمهای آنلاین مثل توییچ، یوتیوب یا فیسبوک ایدهها و تجربیات خود را با مخاطبان آنلاین خود به اشتراک بگذارد. به بیان ساده، استریمرها کسانی هستند که محتوای زندهی صوتی یا تصویری تولید میکنند.
از بازی گرفته تا سبک زندگی و آشپزی و تمرینات بدنی مانند یوگا؛ استریمرها اینروزها در زمینههای مختلفی به تولیدمحتوا میپردازند و با تمرکز روی نوع فعالیت و جایگاه خود، به موفقیتهای بزرگی دست مییابند؛ بهعنوان مثال، اگر به استریمرهای معروف نگاهی داشته باشید، میبینید که ریچارد تایلر بلوینز با نام مستعار نینجا، در حالی که با ۱۸/۵ میلیون دنبالکنندهی خود تعامل دارد، چگونه مهارت خود را در بازی Fortnite بهرخ میکشد. لوئیس راسمن استریمر معروف دیگری است که تخصص خود را در زمینهی تعمیر مکبوک در کانال یوتیوب خود بهصورت زنده در اختیار کاربران قرار میدهد.
اگر به استریم کردن علاقه دارید، هنوز برای ورود به این حوزه، فرصت باقی است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که جایگاه خود را انتخاب کرده، یک کانال پخش زنده راهاندازی کنید و مهارتهای خود را با کاربران سراسر جهان به اشتراک بگذارید.
بهترین برنامه های استریم
تولیدکنندههای محتوا و متخصصان مختلف از پلتفرمهای پخش زنده برای کسب درآمد و تعامل با فالوورهای خود استفاده میکنند. بسیاری از برندهای بزرگ در سایتهای استریم حضور دارند و برخی از حرفهایها کل درآمد خود را از تلاش در پلتفرمهای اشتراکگذاری اجتماعی به دست میآورند. بهعنوان یک استریمر نهتنها میتوانید دوستان و طرفداران بسیاری پیدا کنید، بلکه پس از مدتی ممکن است به درآمد بالایی برسید. درادامه برخی از بهترین برنامههای استریم را معرفی میکنیم.
OneStream
OneStream Live یک نرمافزار استریم مبتنیبر ابر است که توانایی پخش هر نوع رسانهای را در چندین کانال دارد. این بدان معنا است که مخاطبان شما میتوانند محتوای شما را در فیسبوک، یوتیوب، توییچ، پریسکوپ، ویمئو، استیم، اسنپچت و غیره بهطور همزمان تماشا کنند و با آن تعامل داشته باشند.
پخش از پیش ضبطشده از ویژگیهای قابلتوجه این ابزار محسوب میشود؛ یعنی میتوانید ویدیوی خود را از قبل آماده کرده و پس از آپلود در OneStream، زمان پخش رسمی آن را در زمان دیگری تنظیم کنید. این نرمافزار به شما امکان میدهد ویدیوهای خود را تا ۶۰ روز برنامهریزی کنید؛ برای افرادی که تمایل دارند محتوای خود را بهخصوص در یوتیوب برنامهریزی کنند، این یک ویژگی مفید است.
برنامهی وان استریم، این امکان را میدهد که بدون نیاز به مهارتهای گرافیکی پیشرفته، گرافیکهای لازم مانند واترمارک، لوگوی اختصاصی، بنر و تصاویر سفارشی را به ویدیوهای خود اضافه کنید. همچنین میتوانید برنامه را با پلتفرمهای ذخیرهسازی ابری مانند google Drive، Dropbox، OneDrive و غیره متصل کنید. خبر خوب این است که می توانید از OneStream بهصورت رایگان استفاده کنید؛ اما طبیعتاً نسخهی پریمیوم ابزارهای بیشتری مانند پوششهای سفارشی و پلتفرمهای اجتماعی اضافی را در اختیارتان قرار میدهد.
Lightstream
Lightstream در عین سادگی، انعطافپذیری و مقیاسپذیری بسیاری را ارائه میدهد؛ نرمافزاری مبتنیبر وب با همگامسازی ابری که به شما امکان میدهد تمام فعالیتهای پخش جریانی خود را بهصورت آنلاین انجام دهید. لایت استریم انتخابی ایدهآل برای مبتدیان و پخش کنندههای معمولی است که میخواهند پخش اولیه را انجام دهند. بهعبارت دیگر، برای بهرهبردن از این ابزار به مهارتهای فنی درجه یک نیاز ندارید.
شما میتوانید بهعنوان گیمر یا تولیدکننده وارد پلتفرم شوید. اولین مورد به شما امکان میدهد جلسههای بازی ویدیویی خود را از طریق کنسولها پخش کنید، بنابراین اگر از XBox یا PlayStation بازی می کنید، به این بخش بروید. ازسویدیگر، Creator Studio بیشتر به سمت تولید ویدیوهای همکاری، پادکستها، برنامههای گفتگو یا ویدیوهای زنده تمایل دارد.
مجموعهای زیبا اما نهچندان غنی نیز از قالبهای گرافیکی آماده وجود دارد و درصورت لزوم میتوانید گزینههای بیشتری را دریافت کنید؛ زیرا برای افزایش سطح تعامل خود به آنها نیاز خواهید داشت. Lightstream شامل دو نسخهی پولی و نسبتاً ارزان است. نسخهی Gamer از ۸ دلار در ماه شروع میشود که شامل ضبط کنسول بازی است و Creator نیز بودجهی ماهانهی ۲۵ دلاری را میطلبد که شامل حداکثر ۷ مهمان از راه دور است.
Twitch Studio
Twitch برای بسیاری از گیمرها گزینهای ایدهآل محسوب میشود. این برنامه بهطور خودکار ورودیهای صوتی و تصویری را از هر منبعی که دارید دریافت میکند. بنابراین اگر از وبکم، میکروفون، بازی ویدیویی، صفحه نمایش یا مرورگر وب بهطور همزمان ضبط کنید، Twitch Studio به راحتی میتواند این ورودیها را ترکیب کند. همچنین میتوانید ویدیوها را در توییچ آپلود کنید و از آن بهعنوان ورودیهای دیگر استفاده کنید.
آنچه توییچ را متمایز میکند، پشتیبانی جدید از رابط دستگاه شبکه (NDI) است. با این کار میتوانید با دو یا چند نمایشگر بازی کنید و آنها را بهعنوان منبع ورودی قرار دهید. همچنین فضای زیادی برای سفارشیسازی ارائه میکند و میتوانید تعداد زیادی از قالبها و کاغذدیواریهای همپوشانی را به ویدئوی خود اضافه یا تصاویر سفارشی خود را آپلود کنید. توییچ دارای ادغامهای داخلی است که هشدارها، چتهای Twitch و تایمر شمارش معکوس جدید برای ایجاد تبلیغات را شامل میشود.
حتی اگر در مورد نحوهی عملکرد پخش زنده کاملا بیاطلاع باشید، استفاده از سیستم توییچ به یادگیری زیادی نیاز ندارد. پس از دانلود و نصب نرمافزار، میتوانید بهراحتی از طریق Twich استریم کنید؛ زیرا راهاندازی سریع و گامبهگامی را ارائه میدهد و تنظیمات شما را بهطور خودکار براساس دستگاهی که استفاده میکنید، پیکربندی خواهد کرد. بهعلاوه میتوانید پروژههای خود را برای بعد ذخیره کنید تا نیاز نباشد در لایو بعدی خود به نقطه اول برگردید. توییچ درحالحاضر رایگان است.
XSplit Broadcaster
چه بخواهید مهارتهای بازی خود را به نمایش بگذارید یا نظراتتان را بهصورت زنده ارائه دهید، این نرمافزار استریم رایگان ابزارهای ارزشمندی را ارائه میدهد. یکی از قدرتمندترین ویژگیهای XSplit Broadcaster، پشتیبانی از multi-streaming است که براساس آن میتوانید صحنههای متعددی را از منابع مختلف بهصورت یکپارچه پخش کنید یا از هر منبعی مانند وبکم یا صفحهنمایش بیش از یک ورودی داشته باشید.
این برنامه دارای چند ویژگی داخلی است که میتوانید برای رقص بصری روی صحنههای خود از آن بهره ببرید. افزونبراین، به شما امکان میدهد نمادها، تصاویر و فایلهای PNG را از طریق پلتفرم خود اضافه کنید. XSplit از یک ویرایشگر ویدیوی اکسپرس نیز بهره میبرد که برای ویرایش ویدئوهای کوتاه بسیار کاربردی است.
XSplit بهعنوان یکی از بهترین برنامههای استریمکردن تجربه کاربری آسانی را فراهم میکند؛ اما از آنجا که دارای بسیاری از ویژگیهای پیشرفته است، ممکن است در ابتدا استفاده از آن کمی سخت باشد. همانطور که گفته شد، نسخهی اولیهی این برنامه رایگان است؛ اما دسترسی به عملکردهای بیشتر مثل صحنههای نامحدود، وضوح حداکثر، دوربین مجازی بدون واترمارک و غیره حدود ۹ دلار در ماه هزینه دارد. البته خرید اشتراک سالانه یا ۳۶ ماههی آن ۵۰ درصد ارزانتر تمام میشود.
Wirecast
نرم افزار چند دوربینی Wirecast به شما امکان میدهد بین چندین صحنه با منابع نامحدود جابجا شوید. میتواند تصاویری را از دوربین دیجیتال، وبکم، گوشی هوشمند، میکروفون یا غیره ضبط کند. همچنین بهلطف کتابخانهی رسانهای موجود که حاوی هزاران محتوای قابل استفاده است، میتوان ویدیوهای از پیش ضبطشده و تصاویر ثابت را به استریم اضافه کرد.
زیرنویس زنده یکی از چشمگیرترین ویژگیهایی است که این برنامه در خود جای داده است. از نظر شخصیسازی، Wirecast مجموعهای عالی از ابزارهای ویرایش پویا را ارائه میدهد که از طریق آنها میتوانید ورودیهای ویدئوی خود را بدون کشش بچرخانید، ورق بزنید، برش دهید و اندازه یا مکان آنها را تغییر دهید. همچنین میتوانید گرافیک، عناوین، و انتقالهای داخلی را برای پخش باکیفیت اضافه کنید. ازطرفی، اگر همپوشانی و پسزمینه را دوست دارید، ویژگی live keying به کارتان خواهد آمد.
افراد حرفهای و مبتدی هنگام استفاده از این برنامه مشکلی نخواهند داشت؛ زیرا دارای یک آموزش سریع است که به شما میگوید چگونه پخش جریانی را شروع یا از چه ابزارهایی برای استریم استفاده کنید. Wirecast دارای دو نسخهی پرو و استودیو است که متاسفانه هردو کمی گرانقیمت هستند. برای نسخهی استودیو ۵۹۹ دلار و برای استفاده از نسخهی پرو، باید ۷۹۹ دلار هزینه کنید.
OBS Studio
OBS Studio یکی از محبوبترین نرمافزارهای متنباز و رایگان استریم است که برای یوتیوب، فیسبوک و بهویژه محتواهای زندهی توییچ استفاده میشود. با استفاده از این برنامه میتوانید صحنههای نامحدودی را به استریم خود اضافه کنید و بدون زحمت بین آنها جابهجا شوید. از طرفی برای استفاده از این برنامه به پرداخت هزینه اشتراک نیازی نیست و امکانات آن کاملا رایگان ارائه میشوند.
نرمافزار دارای یک ابزار ضبط قدرتمند است که میتواند رسانهها را از منابع متعدد ضبط کند. درواقع، با ایجاد صحنهای جدید، میتوانید همه ورودیهای پخش خود را اضافه کنید. وقتی صحنههای خود را مرتب کردید، فقط باید روی دکمه کلیک کنید تا برنامه شروع به ضبط کند. از OBS Studio بهعنوان یکی از بهترین نرمافزارهای ضبط ویدئو نیز یاد میشود.
درصورتیکه به پخش زنده علاقهای ندارید، OBS از پخش از پیش ضبطشده نیز پشتیبانی میکند؛ بنابراین، میتوانید ویدیوهای خود را پیشاپیش بگیرید و برخی از قسمتها را برای ارائهی محتوای دقیقتر ویرایش کنید. OBS Studio دارای ویژگیها و امکانات شخصیسازی زیادی است؛ ازاینرو، رابط کاربری پیچیدهتری در مقایسه با دیگر برنامههای پخش جریانی دارد؛ اما حرفهای بودن این نرمافزار به این معنی نیست که افراد تازه کار و مبتدی نمیتوانند به آن ورود کنند.