با مشق ننوشتن کودک خود چه کنیم؟
بسیاری از کودکان دبستانی از انجام تکالیف خود بیزارند و تکالیف خود را به موقع انجام نمی دهند. در مقابل والدین فشار بیشتری به کودکان وارد میکنند و این بگو مگوها زمینه تنش در خانواده را فراهم میکند.
اگر مشق ننوشتن کودکتان به یکی از دغدغههای اصلی شما تبدیل شده، ابتدا باید علت این امر را بیابید و با روشهای صحیح کودک را ترغیب به انجام تکالیف نمایید. در این بخش از نمناک که به درخواست برخی از کاربران که به عنوان والدین کلاس اولیها این مشکل را مطرح کرده بودند به شما میگوییم که با مشق ننوشتن کودک خود چه کنید.
بهترین و درست ترین راه حل برای حل مشکل مشق ننوشتن کودکان
رابطه عاطفی بهتری با کودک خود برقرار کنید
برای اینکه کودک شما به حرفتان گوش دهد و تکالیف خود را انجام دهد شما باید سعی کنید رابطه کلامی و عاطفی بهتری با او برقرار کنید. این شیوه باعث میشود فرزندی مسئولیت پذیرتر و مطیع تر داشته باشیم.
کودک را مجبور به انجام تکلیف نکنید
برخی از والدین روش غلطی را در برخورد با کودک خود در نظر میگیرند پس به کودک خود زیاد نگویید که تکلیف خود را انجام بده زیرا او به این کار عادت کرده و تا تکرار نکنید تکالیف خود را انجام نمی دهد بلکه وقتی کودک بی خیال از درس نشسته است، کتاب کودک را بیاورید و او را با مهربانی به سمت نوشتن تکالیفش سوق دهید.
سریع بعد از اتمام مدرسه او را مجبور به نوشتن نکنید
بعد از اتمام مدرسه، اجازه دهید کودکتان استراحت و بازی داشته باشد و هیجاناتش را تخلیه کند سپس از او بخواهید که درس بخواند و هیچگاه بلافاصله پس از مدرسه، از او نخواهید تکالیفش را انجام دهد.
هیچگاه مشق کودک را ننویسید
برخی از کودکان از مادر خود میخواهند که تکالیف او را انجام دهد. مادر نیز از روی دلسوزی این کار را انجام میدهد اما نمی داند همین یکبار نوشتن تکلیف سبب میشود کودکش مشق خود را ننویسد و مسئولیت را به دوش مادر خود میاندازد.
اجازه دهید کودک با عواقب کارش روبرو شود
اگر کودک شما تکالیف خود را به صورت ناقص انجام داد و از انجام باقی آن سر باز زد، تکلیف او را ننویسید بلکه اجازه دهید او همانگونه به مدرسه برود و با عواقب کارش روبرو شود. از آن به بعد میفهمد که ننوشتن مشق عواقبی مانند تنبیه و خجالت زدگی را برای او به همراه دارد.
اجازه دهید بین انجام تکالیف بازی کند
اجازه دهید کودکتان بین تکالیفش کمی بازی کند، مثلا اجازه دهید او ریاضی خود را بنویسد و بعد بازی کند و سپس تکلیف فارسی خود را انجام دهد.
هنگام انجام تکلیف پیش او بنشینید
هنگام تکلیف انجام دادن کودک کنارش بنشینید و او را به انجام تکالیفش تشویق کنید. بعد از اینکه فرزندتان خودش به تنهایی توانست تکلیفش را انجام دهد، میتوانید خود را از او دور کنید واز زمان نشستن کنار او کم کنید.
او را تحقیر نکنید
اگر کودک شما مشق نمی نویسد و درس نمی خواند او را تحقیر نکنید و به او جملات تحقیر آمیز نگویید زیرا با ایجاد احساس حقارت او تکالیفش را انجام نمی دهد.
فرزندتان را با خودش مقایسه کنید
فرزندتان را با خودش مقایسه کنید و هرگز او را با کودک دیگری مقایسه نکنید زیرا این کار کودک را لجباز تر میکند پس به او نگویید تو از دوستت بدتر مینویسی بلکه به او بگویید تو دیروز بهتر مشق مینوشتی.
سخت گیر نباشید
با کودک مهربان باشید و صبوری به خرج دهید و با شگردی خاص او را به سمت مشق نوشتن سوق دهید. چنانچه در نمناک گفته ایم اگر بازی کودکتان تمام نشده بود یا فیلمی که دارد میبیند به پایان نرسیده بود میتوانید به او بگویید که بعد از تمام شدن فیلم یا بازی، تکالیفش را انجام دهد.
سپس بعد از اینکه کودک از تلویزیون و بازی دست کشید یک برش رفتاری بزنید و بلافاصله او را سر درس و مشق نبرید. مثلا بگویید برو آب بخور، دست و صورتت را بشور بعد بیا تکلیف انجام بده یا کمی با او حرف بزنید.
به او انگیزه دهید
کودک را وادار به انجام تکالیف مدرسه نکنید و با آگاهی و صبر پیشه کردن و تمجیدهای کلامی به کودک خود انگیزه کافی برای انجام تکالیف دهید.
پاداش بدهید
اگر کودکتان مشق هایش را به خوبی انجام داد به او پاداشهای کوچکی بدهید، مثلا بگویید امشب هر غذایی میخواهی برایت درست میکنم و هیچگاه به او وعده و وعیدهایی که از توانتان خارج است، ندهید.
تکالیف او را بررسی کنید
اگر علت انجام ندادن تکالیف کودکتان، به این علت است که تکلیف او خیلی مشکل و یا خیلی زیاد است باید با آموزگار وی در این باره صحبت کنید، اما اگر سطح و میزان تکلیف شب مناسب است و باز هم کودک در انجام آن مشکل دارد، زمان انجام تکالیف را به دو جلسه تقسیم کنید.
با معلم او صحبت کنید
اگر کودک شما تکلیف خود را انجام نداد، با معلم او صحبت کنید تا او را بازخواست کند و به او تذکر جدی دهد.