آیا ایمپلنت دندان محدودیت سنی دارد؟
بررسی شرایط هر فرد قبل از ایمپلنت دندان حیاتی است. ابتدا باید دانست که بهترین سن برای ایمپلنت دندان چه سنی است؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با محدودیت سنی ایمپلنت دندان را متوجه شوید.
ایمپلنت دندان چیست؟
وقتی یک یا چند عدد دندان فرد به طور کامل از بین میرود، میتوان جای خالی آن را با روش ایمپلنت که بهجای دندان مصنوعی است، پر کرد. این نوع دندان یکتکه فلز از جنس تیتانیوم است که جراح دندانپزشک با جراحی آن را در داخل استخوان فک جاگذاری میکند. سپس پزشک، روی آن فلز روکش دندان یا همان پروتز که به دندان شباهت دارد را قرار میدهند.ایمپلنت یک روش درمانی و اصلاحی مشکل دندان است که مانند روشهای دیگر محدودیتهایی هم برای افراد دارد. بهترین سن برای ایمپلنت دندان هم از سن بلوغ است که مرحله رشد فرد به پایان رسیده است.
بیشتر بخوانید: قیمت ایمپلنت دندان در 1401چقدر است؟
آیا ایمپلنت دندان محدودیت سنی دارد؟
افرادی که به هر دلیل دندانهای خود را ازدستدادهاند، چه بهخاطر پیری، تصادف و یا بیماری میتوانند از این روش برای درمان استفاده کنند. البته افرادی که استخوان فک آنها کامل رشد نکرده باشد، نمیتوانند از این روش استفاده کنند. محدوده سنی باید از 18 تا 20 سالگی باشد تا مرحله رشد تمام شده و فرد برای درمان آماده باشد.
برای عمل ایمپلنت دندان محدودیت سنی وجود ندارد. البته فقط از سن 18 سالگی به بعد میتوان برای انجام این درمان اقدام کرد که بهترین سن برای ایمپلنت دندان است. باید توجه کرد در دختران و پسران مرحله رشد فرق میکند و این را هم پزشک متخصص با انجام آزمایشهای خاصی متوجه میشود.
محدودیت کاشت ایمپلنت در سنین پایین
اگر دندان فردی که در سن پایین ازدسترفته باشد، باید به دندانپزشک تهران یا شهر محل سکونت خود، مراجعه کند، چرا که هنوز دندانها و استخوانهای فک درحالرشد هستند. پزشک با بررسی دندانهای فرد مشخص میکند که آیا فرد باید تا سن 18 سالگی که بهترین سن برای ایمپلنت دندان است، صبر کند یا اینکه میتواند از روشهای درمانی دیگر بهره ببرد. قبل از اینکه ایمپلنت کردن دندان انجام شود باید استخوانهای فرد بیمار، رشد نهایی خود را کرده باشند. رشد استخوان فک در آخر دوره نوجوانی و اوایل جوانی صورت میگیرد.
پس با این توصیفها فردی که زیر 18 سال سن داشته باشد، نمیتواند از این روش درمانی استفاده کند. پزشک با بررسی دقیق و توسط اشعه ایکس از استخوان فک فرد موردنظر تصویربرداری میکند تا مشخص کند که رشد نهایی استخوان فک صورتگرفته یا خیر و البته رضایت والدین هم لازم و ضروری است.
محدودیت کاشت ایمپلنت در سنین بالا
همانطور که بیان شد بهترین سن برای ایمپلنت دندان، معمولا بعد از سن بلوغ یا 18 سال به بعد است. ایمپلنت دندان حتی در افراد دارای سن 90 سال به بالا هم انجام میشود و مشکلی ندارد. البته ملاحظاتی برای انجام این عمل برای سالمندان وجود دارد که باید حتما موردتوجه قرار بگیرد.
این ملاحظات عبارتاند از:
- فرد بیماریهای لثه دارد.
- دارای دیابت کنترل نشده یا بیماریهای مزمن دیگر باشد
- تراکم استخوان فک بیمار پایین باشد.
افراد سالمند معمولا از داروهایی استفاده میکنند که عوارض جانبی برای سلامت دندان ایجاد میکند و قبل از عمل، فرد باید با پزشک متخصص در مورد بیماریهای مزمن و داروهایی که مصرف میکند، مشورت کند. بیشتر عملهای ایمپلنت در افراد مسن و سن بالا، 80 درصد موفقیتآمیز بوده و کارایی خود را حفظ کرده است.
در این بیماران مهمترین عاملی که باعث موفقیت عمل ایمپلنت میشود، سن بالای آنها نیست، بلکه داشتن استخوانهای عالی با تراکم بالا است. چرا که در بیشتر افراد سن بالا استخوانها تراکم پایین داشته و تحلیل رفتهاند. پس با دانستن بهترین سن برای ایمپلنت دندان، فقط لازم است، فرد معیارهای اساسی را داشته باشد.
شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان
عمل کاشت ایمپلنت دندان را برای همه افراد نمیتوان انجام داد. مشاورهای قبل از عمل که با بیمار انجام میشود، تعیین میکند که آیا فرد صلاحیت انجام این عمل را دارد یا خیر.
مهمترین شرایطی که یک فرد برای انجام ایمپلنت دارد، عبارتاند از:
- از لحاظ جسمی سالم باشد
طبق تجویز پزشک آزمایشهایی برای تایید سلامتی انجام میشود. یکی از عمدهترین مشکلات، عفونتهایی است که تا رفع نگردد، امکان عمل وجود ندارد. همچنین اگر فرد دچار بیماری قلبی و عروقی و ... باشد، در انجام این عمل دچار مشکل میشود. - فرد دارای سلامتی روانی باشد
بیمار باید برای انجام این عمل تحمل بالایی داشته باشد و از جراحی ترس و هراسی نداشته باشد. - استخوانهای فک فرد سلامت باشد
در انجام ایمپلنت، فرد بیمار باید دارای سلامت فک، کیفیت و تراکم استخوان باشد که با آزمایش مشخص میشود.
کلام آخر
کاشت ایمپلنت دندان، یکی از موثرترین روشهای درمانی است که برای بیشتر افراد موثر و محدودیت سنی بعد از رشد ندارد اساسی که برای انجام این عمل لازم است، این است که فرد به سن بلوغ برای انجام این عمل رسیده باشد. فرد باید دارای سلامت عمومی و استخوانها باشد که البته این کار را دکتر دندانپزشک با انجام آزمایش، رادیوگرافی و حتی سیتیاسکن از وضعیت بیمار آگاه میشود.