پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

بهترین لپ‌تاپ های گیمینگ اقتصادی [بهمن ۱۴۰۱]

بهترین لپ‌تاپ های گیمینگ اقتصادی [بهمن ۱۴۰۱]

از بین کلاس‌های مختلف لپ‌تاپ، مدل‌هایی با کاربری گیمینگ و مهندسی به‌دلیل استفاده از سخت‌افزار پیشرفته‌تر و سریع‌تر، گران‌ترین‌ کلاس لپ‌تاپ‌ها به‌شمار می‌روند. به‌دلیل قیمت گران لپ‌تاپ‌های گیمینگ، چند سالی است که سازندگان لپ‌تاپ‌هایی قدرتمند، اما ارزان‌تر تولید کرده‌اند تا افراد بیشتری بتوانند این دسته از محصولات را بخرند؛ از‌این‌رو، استفاده از واژه «اقتصادی» برای لپ‌تاپ گیمینگ چندان جای تعجب نیست و در بازار نیز لپ‌تاپ‌های گیمینگ ارزان‌قیمت طرفداران زیادی دارند.

زمانی‌که درباره‌ی بازار داخلی لپ‌تاپ صحبت می‌کنیم، حتی ارزان‌ترین لپ‌تاپ‌ها قیمت‌های نجومی به‌ خود می‌گیرند؛ از‌این‌رو واژه‌ی اقتصادی درباره‌ی آن‌ها صدق نمی‌کند. این در حالی‌ است که برای خرید ارزان‌ترین لپ‌تاپ نو که بسیار با ارفاق و از سر استیصال بتوان آن‌ را برای بازی و کارهای مهندسی مناسب دانست، حداقل باید ۱۷ میلیون تومان کنار گذاشت (تا زمان نگارش این مقاله).

از‌آن‌جا‌که بسیاری از افراد به‌‌دلیل نیاز مبرم خود به لپ‌تاپ گیمینگ به پرداخت بهای گزاف آن ناچار می‌شوند، در این راهنمای خرید، به‌جای محدودکردن سقف بودجه سعی‌ کرده‌ایم بسته به‌ ظرفیت سخت‌افزاری لازم برای هریک از افراد و کاربری مدنظر، بهترین مدل ممکن را از‌نظر قیمت و سخت‌افزار در بازه‌های قیمتی‌ مختلف معرفی کنیم.

اگر ازجمله افرادی هستید که از لپ‌تاپ استفاده‌های سنگین می‌کنید، فارغ از بحث قیمت به چند نکته باید توجه کنید. اولین اینکه به‌عنوان قاعده‌ای کلی، لپ‌تاپ مخصوص بازی مدلی است که پردازنده‌ی گرافیکی مجزا داشته باشد؛ چراکه توان پردازنده‌ی گرافیکی یکپارچه به‌اندازه‌ای کافی نیست که بار پردازش‌های سنگین گرافیکی را به‌دوش بکشد و بسیاری از نرم‌افزارهای گرافیکی مانند موتورهای رندر و برخی از نرم‌افزارهای مهندسی برای بهره‌گیری از توان محاسباتی GPU یا شتاب‌دهی سخت‌افزاری، سیستم را از‌نظر وجود پردازنده‌ی گرافیکی مجزا بررسی می‌کنند و در‌صورت فقدان آن، اجرا نمی‌شوند.

در مراحل بعدی، CPU قدرتمند اهمیت دارد. خوشبختانه بسیاری از سازندگانی که لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی تولید می‌کنند، به موضوع تناسب CPU و GPU توجه می‌کنند؛ با‌این‌حال، بهتر است پس‌ از GPU، به‌ موضوع CPU نیز توجه کنید. نکته‌ی دیگر این است که بیشتر لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی به‌منظور کاهش هرچه‌بیشتر قیمت تمام‌شده و ارائه‌ی بهترین پکیج سخت‌افزاری، آپشن‌های خاص و امکانات پرزرق‌و‌برق مانند نورپردازی‌های RGB را حذف و تنوع و استاندارد درگاه‌ها را به‌صورت محدود در نظر گرفته‌اند. همچنین، در این نوع لپ‌تاپ‌ها اثرهای تعدیل قیمت در کیفیت و نوع فناوری صفحه‌نمایش، کیفیت ساخت بدنه، کیبورد و ترک‌پد را می‌توان به‌وضوح مشاهده کرد. برای اطلاع بیشتر از ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ‌، می‌توانید مقاله‌ی راهنمای خرید بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ را مطالعه کنید.

با‌توجه‌به اینکه در بحث گیمینگ و رندرینگ، پردازنده‌ی گرافیکی حرف اول را می‌زند، لپ‌تاپ‌ها را به‌ترتیب از کمترین تا بیشترین قیمت با اولویت قرارگرفتن توان پردازشی GPU از میان سایر پارامترهای سخت‌افزاری دیگر دسته‌بندی ‌کرده‌ایم. با‌این‌حال در فواصل قیمتی نزدیک به‌ یکدیگر، سعی‌ کرده‌ایم لپ‌تاپ‌هایی در این فهرست جای داشته باشند که از‌نظر میزان رم و توان پردازشی پردازنده مرکزی (CPU) با اختلاف زیادی برتری دارند تا افرادی که بیشتر با نرم‌افزارهای مهندسی مبتنی‌بر پردازش‌های CPUمحور سروکار دارند، بهای بیشتری بابت پردازنده‌ی بهتر آن بپردازند.

درادامه تعدادی از لپ‌تاپ‌های ارزان‌‌قیمت گیمینگ بازار را دست‌چین کرده‌ایم. گفتنی است که در حین نگارش این مقاله به‌‌دلیل نوسان‌های شدید قیمت ارز و موجودی فروشگاه‌های مختلف بارها به حذف یا جایگزین کردن برخی مدل‌ها ناچار شدیم. با‌این‌حال، سعی‌ کرده‌ایم مدل‌های منتخب از‌نظر موجودی و تنوع فروشگا‌ه‌ها نیز مناسب باشند.

لپ‌تاپ اقتصادی تا ۱۷ میلیون تومان

لنوو ThinkBook 15 G2

لپ‌تاپ ThinkBook 15 لنوو از‌جمله مدل‌هایی است که با انواع سخت‌افزارهای مختلف راهی بازار شده است. این لپ‌تاپ در کلاس لپ‌تاپ‌های گیمینگ قرار نمی‌گیرد؛ اما تراشه‌ی گرافیکی GeForce MX450 انویدیا توان لازم برای اجرای برخی از بازی‌های سبک با تنظیمات گرافیکی حداقلی را تأمین می‌کند. با‌توجه‌به سقف قیمتی مشخص‌شده، نمی‌توان برای اجرای بازی‌های سنگین روی این لپ‌تاپ حساب باز کرد. از دیگر مشخصات این لپ‌تاپ می‌توان به پردازنده‌ی Core i3-1115G4، هشت گیگابایت رم و فضای ذخیره‌سازی هیبریدی متشکل‌ از ۱ ترابایت HDD و ۱۲۸ گیگابایت SSD و صفحه‌نمایش Full-HD TFT LCD اشاره کرد.

لپ‌تاپ گیمینگ اقتصادی در محدوده‌ی ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان

بهترین گزینه: اچ پی Victus 15-FA0031DX

تا ۳۰ میلیون تومان، بهترین گزینه‌ی موجود اچ‌پی ویکتوس ۱۵ است. در این محدوده‌ی قیمتی، اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ با گرافیک GTX 1650 فروخته می‌شوند و نمی‌توان لپ‌تاپی با گرافیک بهتر پیدا کرد. بااین‌حال، حتی لپ‌تاپ‌هایی با این گرافیک از‌نظر پردازنده و سایر مشخصات چنگی به دل نمی‌زنند، در‌این‌بین، ویکتوس ۱۵ اچ‌پی تنها لپ‌تاپی است که حداقل با پردازنده‌ی جدیدتر نسل‌دوازدهمی Core i5-12450H عرضه می‌شود. این لپ‌تاپ به صفحه‌نمایش ۱۴۴ هرتزی IPS LCD نیز مجهز است که ارزش خرید آن‌ را دوچندان می‌کند. ۸ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی SSD از دیگر ویژگی‌های سخت‌افزاری این لپ‌تاپ هستند.

انتخاب جایگزین: ایسر Nitro 5 AN515-57

اگر به‌دنبال گزینه ارزان‌تری هستید می‌توانید در ازای یک نسل قدیمی‌تر‌بودن پردازنده به‌سراغ لپ‌تاپ نیترو ۵ ایسر بروید. این لپتاپ از گرافیک GTX 1650 استفاده می‌کند و تراشه‌ی Core i5-11400H وظیفه‌ی امور پردازشی این لپ‌تاپ را برعهده دارد. مانند ویکتوس ۱۵ تأثیر صفحه‌نمایش ۱۴۴ هرتزی Full-HD IPS این لپ‌تاپ با وجود چنین گرافیکی در بازی‌ها مشهود نیست؛ اما تجربه‌ی کار با نرم‌افزارها و محیط سیستم‌عامل را لذت‌بخش‌تر می‌کند. ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی SSD از دیگر مشخصات این لپ‌تاپ هستند.

لپ‌تاپ گیمینگ اقتصادی در محدوده‌ی ۳۰ میلیون تومان

بهترین گزینه: لنوو IdeaPad Gaming 3

اگر بازی با حداکثر وضوح و نرخ نوسازی مطلوب برایتان اهمیت دارد یا به توان بیشتری برای پردازش‌های گرافیکی احتیاج دارید، لنوو IdeaPad Gaming 3 در بین لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی اولین گزینه‌ای است که با نسخه‌ی ۹۰ واتی گرافیک RTX 3060 به‌چشم می‌خورد. در تفاوت قیمتی لپ‌تاپ مشابه با گرافیک 3050 RTX و این مدل همین و بس که فقط یک پله گرافیک قوی‌تر حداقل ۱۰ میلیون تومان هزینه اضافه‌تر را روی دستتان می‌گذارد. آیدیاپد گیمینگ ۳ در بحث پردازش‌های CPUمحور قدرت خود را تراشه‌ی Ryzen 7-5800H می‌گیرد و صفحه‌نمایش ۱۲۰ هرتزی FHD IPS به‌همراه ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌‌سازی SSD می‌تواند انتخاب مناسبی برای بسیاری از گیمرها باشد و به‌خوبی از عهده وظایف سنگین بربیاید.

لنوو Legion 5

در پله بعدی، Legion 5 لنوو دومین لپ‌تاپ موجود در این محدوده با گرافیک قدرتمند جای دارد. این لپ‌تاپ از گرافیک RTX 3050Ti بهره می‌برد. اگرچه اختلاف قیمت این لپ‌تاپ و آیدیاپد گیمینگ ۳ به‌اندازه‌ای نیست که ارزش‌ داشته باشد قید آن‌ را با گرافیک با اختلاف برتر RTX 3060 بزنید، پردازنده‌ی سریع‌تر این لپ‌تاپ و دردسترس‌بودن آن باعث شده است تا آن‌ را جزو انتخاب‌های خود بیاوریم. این لپ‌تاپ به‌لطف باتری ۸۰ وات‌ساعتی در بین تمام لپ‌تاپ‌های معرفی‌شده در این راهنمای خرید، بیشترین عمر باتری را دارد. گرچه عمرباتری در لپ‌تاپ‌های گیمینگ و پرمصرف چندان مطرح نیست، حتی اگر چند ساعت عمر باتری بیشتر برایتان مهم است، Legion 5 می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. از سایر مشخصات این لپ‌تاپ می‌توان به ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت SSD و صفحه‌نمایش IPS FHD اشاره کرد.

اچ‌ پی Victus 15-FA0025NR

توصیه می‌کنیم حتی اگر بودجه‌ی بیشتری برای خرید لپ‌تاپ کنار گذاشته‌اید، IdeaPad Gaming 3 لنوو انتخاب اول شما باقی بماند؛ اما اگر دلایل محکمی برای بهره‌مندی از پردازنده‌ی دو نسل جدیدتر و قوی‌تر دارید، می‌توانید به مدل دیگری از لپ‌تاپ ویکتوس ۱۵ اچ‌پی با پردازنده‌ی Core i5-12500H فکر کنید. این لپ‌تاپ در پردازش‌های گرافیکی، به گرافیک RTX 3050 متکی است. ۱۶ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی SSD، صفحه‌نمایش ۱۴۴ هرتزی FHD IPS و باتری ۷۰ وات‌ساعتی مشخصات سخت‌افزاری این لپ‌تاپ را تکمیل می‌کنند.

حرف آخر

با‌توجه‌به خیزش نرخ دلار و بروز شرایط ملتهب در بازار کالاهای مصرفی از‌جمله لپ‌تاپ، در مدت اخیر جهش چند‌ده‌میلیونی ابتدایی‌ترین لپ‌تاپ‌ها را شاهد بوده‌ایم و نه‌تنها لپ‌تاپ‌های گیمینگ و مهندسی، بلکه خرید لپ‌تاپی نو برای استفاده‌ی روزمره، موضوعی دشوار شده است. چنانچه بودجه‌ی کمی دارید، شاید بد نباشد که نیم‌نگاهی هم به بازار لپ‌تاپ‌های کارکرده بیندازید. پیش‌تر در راهنمای خرید لپ تاپ دست‌دوم به‌طورمفصل درباره‌ی نکاتی صحبت کرده‌ایم که هنگام خرید لپ‌تاپ کارکرده باید مدنظر قرار دهید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع