پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

بهترین لپ‌تاپ‌هایی که در سال ۲۰۲۲ در زومیت بررسی کردیم

بهترین لپ‌تاپ‌هایی که در سال ۲۰۲۲ در زومیت بررسی کردیم

تا پایان سال میلادی ۲۰۲۲ تنها چند روز فرصت باقی مانده و ما در پلاس وی این سال را با بررسی لپ‌تاپ Zephyrus G14 به پایان رساندیم. بررسی‌ لپ‌تاپ‌ها همواره از محبوب‌ترین شاخه‌های بررسی در پلاس وی محسوب می‌شود که خودِ ما هم از نوشتن و ارائه‌شان چه در متن و چه در سناریو لذت می‌بریم.

پلاس وی در یک سال گذشته تلاش کرد تا روند انتشار بررسی‌ها را گسترش داده و محصولات مختلفی در رده‌‌های کاری مختلف و با دقت بالا بررسی کرده و حاصل آن را در اختیار شما قرار دهد. سال میلادی گذشته، دسته‌ی بررسی‌ لپ‌تاپ‌های پلاس وی با لپ‌تاپ گیمینگ HP OMEN 16 2021 آغاز شد و با Zephyrus G14 نیز پایان یافت. در این میان لپ‌تاپ‌های زیادی را از زوایای مختلف بررسی کردیم؛ از طراحی و ساخت گرفته تا تجربه‌ی کاربری و عملکرد محصول در کاربری‌های حرفه‌ای. در ادامه با ما همراه باشید تا شش مورد از بهترین لپ‌تاپ‌هایی که در طول سال گذشته در پلاس وی بررسی کردیم را معرفی کنیم.

مک بوک ایر M2 - اپل

از دیدِ ما مک‌بوک ایر ۲۰۲۲ اولترابوکی تحسین‌برانگیز است که طراحی مینیمال و چشم‌نوازی دارد. مانند تمام محصولات اپل در مک بوک پرو M2 هم کیفیت حرف اول را می‌زند و صفحه‌نمایش و اسپیکرها هم تجربه‌ی چندرسانه‌ای مطلوبی را برای کاربر فراهم می‌کند.

اپل در مک بوک ایر M2 از مدل پایه‌ی تراشه‌ی سری M با لیتوگرافی ۵ نانومتری استفاده کرده که با توجه به فقدان فن و ضخامت ۱۱ میلی‌متری بدنه، عملکرد بسیار خیره‌کننده‌ای ارائه می‌دهد.

تراشه‌ی M2 حدود ۱۸ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و در بخش گرافیکی هم ۳۵ درصد بهتر عمل می‌کند. نمایشگر ۱۳٫۶ اینچی مک بوک ایر M2 با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۶۶۴ پیکسل تقریبا همان تراکم پیکسلی مک بوک ایر M1 را حفظ می‌کند. فضای ذخیره‌سازی این محصول مشابه نسل قبل است و از آنجا که در مدل‌های پایه با ۸ گیگابایت رم، سرعت SSD کمی پایین است، توصیه می‌کنیم تا مدلی از این محصول را خریداری کنید که ظرفیت رم بالاتری دارد.

Zephyrus G14 - ایسوس

لپ تاپ Zephyrus G14 یکی از بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ و سبک موجود در بازار است که ایسوس در طراحی آن تعادل مناسبی بین عملکرد و قابلیت برقرار کرده است. پردازنده‌ی موجود در این لپ‌تاپ Ryzen 6900 HS و گرافیک به‌کا‌رفته در آن هم RX 6800S ای‌ام‌دی است که عملکرد قدرتمند و قابل‌عتمادی را برای این دستگاه به ارمغان می‌‌آورند.

روی قاب پشتی صفحه‌نمایش Zephyrus G14 نزدیک به ۱۵ هزار سوراخ ریز و LED وجود دارد که ایسوس آن‌ها را ماتریس انیمه (AniMe Matrix) می‌نامد و امکان نمایش متن یا درصد شارژ باتری یا هر طرح دیگری را برای کاربر فراهم می‌کند.

یکی از نقاط قوت این لپ‌تاپ، توانایی آن در خارج کردن گرافیک یکپارچه به‌طور‌کامل از مدار است که احتمال ایجاد گلوگاه در حین بازی را از بین می‌برد و نرخ فریم بازی‌ها را بین ۵ تا ۱۰ درصد بهبود می‌بخشد.

Zephyruz G14 در گیمینگ یا وقتی تحت فشار می‌گیرد داغ می‌کند؛ تا جایی که در حالت توربو، دمای داغ‌ترین نقطه‌ی گرافیک ممکن است به ۱۰۰ درجه هم برسد. از سوی دیگر می‌توان از آن برای کاربری‌های حرفه‌ای مانند ویرایش عکس، پروژه‌های دانشجویی و نه‌چندان سنگین حساب کرد.

Stealth GS77 - ام‌اس‌آی

ام‌اس‌آی موفق شد با متر‌ومعیار تایوانی‌ها لپ‌تاپ گیمینگی باریک و سبک را در قالب Stealth GS77 عرضه کند. این محصول در مقایسه با دیگر لپ‌تاپ‌های ۱۷ اینچی، کمی سبک‌تر است، اما به‌عنوان لپ‌تاپ آن‌قدر‌ها هم سبک نیست. البته دستیابی به همین جایگاه و تلاش تایوانی‌ها برای ارائه‌ی محصولی با چنین استانداردی قابل تقدیر است و اتفاقی ارزشمند به‌شمار می‌رود.

لپ‌تاپ Stealth GS77 در ابعادی نسبتا کوچک با بهره‌مندی از پردازنده‌ی Core i9-12900H و گرافیک RTX 3070 Ti، قدرتی بالا برای کاربری‌های حرفه‌ای مانند گیمینگ برای کاربر فراهم می‌کند.

تا جایی که کاربر می‌تواند سیستم گیمینگ خود را به‌راحتی جا‌به‌جا کند و از تجربه‌ی بازی در نمایشگری بزرگ‌تر یا حتی با نمایشگر خود دستگاه لذت ببرد؛ چنین امکانی معمولاً برای کنسول‌های بازی یا کامپیوترهای رومیزی، با چالش‌های مختلفی همراه است.

سرفیس پرو ۹ - مایکروسافت

سرفیس پرو ۹ دهمین تلاش مایکروسافت برای دستیابی به موفقیتی چشمگیر در عرضه‌ی دستگاهی هیبریدی با سیستم‌عامل دسکتاپی است. این تبلت دو در یک چه برای یادداشت‌برداری، چه برای فیلم دیدن یا وب‌گردی حس بی‌نهایت خوشایندی را به کاربر منتقل می‌کند و با توجه به ابعاد ۱۳ اینچی، تنها ۸۷۹ گرم وزن دارد.

مایکروسافت در طراحی سرفیس پرو ۹ عملکردی بی‌نظیر ارائه داده تا جایی که این محصول الهام‌بخش بسیاری از شرکت‌ها مانند دل و ایسوس برای تولید محصولات هیبریدی، مانند XPS 13 2 in 1 و Zephyrus Flow Z13 بوده است. البته در تجربه‌ی کاربری این محصول با سیستم‌عاملی مواجه می‌شوید که طراحی اولیه‌ی آن به ۳۰-۴۰ سال پیش برمی‌گردد و اصرار عجیبی هم به Backward Compatibility یا همان سازگار بودن با تمام نسخه‌های قبلی دارد.

همین اصرار مایکروسافت به سازگاری با فناوری‌های قدیمی‌تر، باعث سنگین و حجیم شدن سیستم‌عامل می‌شود و در نتیجه کار با دستگاهی هیبریدی و باریک و سبک مثل سرفیس می‌تواند کمی کاربر را آزار دهد.

سرفیس پرو ۹ با تراشه‌ی نسل دوازدهم Core i5-1235U برای کاربری‌ها روزمره مثل وب‌گردی و یادداشت‌برداری بسیار عالی عمل می‌کند؛ در کاربری‌های حرفه‌ای هم مانند ویرایش عکس یا ویدیو‌های سبک عملکرد قابل قبولی دارد و در اجرای نرم‌افزار‌های مهندسی مانند MATLAB هم کارآمد است.

در کل می‌‌توان سرفیس پرو ۹ را محصولی خاص با طراحی جذاب معرفی کرد که دستگاه مشابهی برای آن در بازار وجود ندارد و همین موضوع هم باعث می‌شود تا قیمتی بالا و نه‌چندان منطقی داشته باشد.

Spectre X360 - اچ‌پی (مدل ۲۰۲۲)

لپ تاپ Spectre x360 طراحی و کیفیت ساخت بسیار جذابی دارد و تجربه‌ی کار با صفحه‌نمایش لمسی‌ و تایپ با کیبورد آن خیلی لذت‌بخش است. این لپ‌تاپ از پسِ کاربری حرفه‌ای در سطح پروژه‌های دانشجویی، انجام کار‌های اداری یا گیمینگ‌های سبک به‌خوبی برمی‌‌آید؛ اما برای پروژه‌های پیچیده، گیمینگ سنگین یا استفاده در محیط نرم‌افزاری مانند سالید‌ورکس خیلی مناسب نیست.

طراحی پورت‌ها در Spectre X360 به مینیمال‌ترین حالت ممکن انجام شده و حالت خمیده‌ی اطراف دستگاه هم یاعث می‌شود تا ضخامت ۲سانتی‌متری آن به چشم نیاید. صفحه‌نمایش این لپ‌تاپ حرفه‌ای را می‌توان تا ۳۶۰ درجه خم کرد و مانند تبلت از آن استفاده کرد. وضوح و روشنایی پنل Spectre X360 بالا است، رنگ‌ها درخشان هستند و کنتراست عالی به نظر می‌رسد.

مک بوک پرو ۱۴ اینچی - اپل

مک بوک پرو ۱۴ اینچی سال ۲۰۲۲ با پردازنده‌ی M1 Max به بازار عرضه شد؛ این محصول صرف‌نظر از قیمت نجومی، اثر هنری چشم‌نواز و شاهکار مهندسی کم‌نظیر برای کاربران حرفه‌ای به‌حساب می‌‌آید.

مک بوک پرو M1 Max، دستگاهی سبک‌وزن با کیبورد و ترک‌پد بسیار کارآمد و صفحه‌نمایشی با وضوح و روشنایی بالا است که می‌تواند برای تولیدکنندگان محتوا، از نوشتن متون گرفته تا ویرایش تصویر و ویدیو، انتخابی ایده‌آل محسوب شود. تنها ایرادی که می‌توان به مک بوک پرو ۱۴ اینچی اپل وارد کرد، نیاز به نصب شبیه‌سازی برای اجرای نرم‌افزار‌های مهندسی است. بسیاری از نرم‌افزارهای مهندسی برای macOS توسعه داده نشده‌اند و امکان دوال بوت مک و ویندوز هم وجود ندارد.

مک‌بوک پرو در اجرای نرم‌افزار پریمیر عملکرد چشم‌گیری دارد و براساس تست‌های ما از رقبای رده‌بالایی مانند Zephyrus M16 ایسوس و Stealth GS77 ام‌اس‌آی بین ۲۵ تا ۵۰ درصد سریع‌تر است؛ این درحالی است که فن‌های محصولات رقیب با سرعت خیلی بالایی کار می‌کردند و صدای فن‌های مک‌بوک پرو به‌ندرت شنیده می‌شد.

لپ‌تاپ اپل در اجرای نرم‌افزار فتوشاپ با اختلافی ۲۰ درصدی ضعیف‌تر از رقیبایش عمل می‌کند و از میان تعداد بالای نرم‌افزارهای مهندسی هم با تعداد انگشت‌شماری، مانند نرم‌افزار محاسباتی متلب، نرم‌افزار طراحی صنعتی فیوژن ۳۶۰، اتوکد و نرم‌افزار مدل‌سازی ‌Blender سازگاری دارد.

نرم‌افزار متلب هنوز برای تراشه‌های اپل بهینه‌سازی نشده است و به کمک شبیه‌ساز روی مک‌بوک پرو M1 Max اجرا می‌شود، در‌نتیجه به لحاظ سرعت عملکرد نمی‌تواند با محصولات ویندوزی رقابت کند.

درکل اگر کاربری حرفه‌ای هستید که تمام نیاز‌هایتان در اکوسیستم اپل برطرف می‌شود و نیازی به استفاده از نرم‌افزار‌های مهندسی ندارید یا حتی بازی مورد علاقه‌تان برای این اکوسیستم توسعه داده شده است و از نظر مالی هم پرداخت قیمت بالای این محصول برایتان دغدغه نیست، مک بوک پرو M1 Max دستگاهی بی‌نظیر و قدرتمند برای شما خواهد بود؛ مک بوک پو M1 Max را می‌توان لپ‌تاپی فوق‌العاده جذاب و خوش‌ساخت دانست که تمام بخش‌های آن بهترین یا جزو بهترین‌های بازار است؛ اما حتی اگر با قیمتی مناسب به فروش برسد هم برای تمام کاربران حرفه‌ای مناسب نیست.

جمع‌بندی

در این مقاله بهترین لپ‌‌تاپ‌هایی در سال میلادی گذشته در پلاس وی بررسی شده‌اند را معرفی کردیم. شما کدام محصول از میان لپ‌تاپ‌های بالا را به‌عنوان بهترین محصول ۲۰۲۲ قبول دارید؟ از دیدگاه شما چه لپ‌تاپ‌های دیگری دیگری وجود دارند که لایق بودن در این لیست هستند؟


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع