چند هفته قبل رئیس سازمان لیگ پرده از رازی بزرگ برداشت و اعلام کرد دو بازیکن لیگ برتری که خارجی هستند مبتلا به بیماری هپاتیت می باشند. یکی از این بازیکنان هپاتیتی در یک تیم تهرانی حضور دارد و بازیکن دیگر هم در یک باشگاه خوزستانی است.
عضو کمیته طب کار فدراسیون پزشکی ورزشی خبر حضور دو بازیکن هپاتیتی در لیگ برتر را تایید کرده و می گوید اگر باشگاه هایی که بازیکن هپاتیتی دارند به دستورات این فدراسیون عمل کنند، هیچ خطری متوجه این تیم ها و سایر بازیکنان حاضر در لیگ برتر نخواهد بود.
گفته می شود دو بازیکن حاضر در لیگ برتر مبتلا به هپاتیت هستند.
بله دو بازیکن مبتلا به هپاتیت در لیگ برتر اجازه فعالیت گرفته اند.
کدام بازیکنان؟
از گفتن اسم این بازیکنان معذور هستم چون قوانین به من اجازه نمی دهد.
این دو بازیکن چطور با وجود بیماری اجازه فعالیت در بالاترین سطح فوتبال ایران را به دست آورده اند؟
بعد از بررسی ها و آزمایش های زیاد و البته گرفتن تعهد از باشگاه های شان این اجازه را صادر کردیم. این کار کاملا منطقی و قانونی بوده. به هرحال این بازیکنان آزمایش هایی داده اند و ما مطمئن شده ایم حضور آن ها هیچ منعی ندارد و به همین دلیل برای آن ها مجوز بازی صادر کرده ایم. دراین کمیته تابع قوانین بین المللی و البته قوانین کار در کشورمان هستیم و کاری نمی کنیم که به ضرر ورزش ایران تمام شود.
چه تعهدی از باشگاه ها گرفته شده؟
ما به باشگاه های این دو بازیکن نامه زده ایم که آن ها بیماری هپاتیت دارند و به آن ها یک دستورالعمل کلی داده ایم. در واقع ما قوانین را ساده و به باشگاه ها ابلاغ کرده ایم که چه کاری باید انجام بدهند. از مدل رفتار با این بازیکنان تا حتی تنظیم تمرینات و غذا خوردنشان. این ها همه چیزهایی است که باشگاه ها متعهد می شوند انجام دهند تا حضور بازیکنان شان به مشکل نخورد. اگر باشگاه ها قوانین را رعایت نکنند، ممکن است به بازیکنان شان آسیب بزنند به همین دلیل ما حق برخورد با آن ها را داریم. از طرفی اگر باشگاه ها دستورالعمل ها را رعایت کنند، هیچ مشکلی برای استفاده از بازیکنان شان که دچار بیماری هستند پیش نمی آید.
چه تضمینی وجود دارد که حضور این بازیکنان حتی با وجود رعایت پروتکل هایی که می گویید، خطری برای کسی نداشته باشد؟
بیماری هپاتیت مسری است اما مثل سرماخوردگی نیست که با یک سرفه به طرف دیگر منتقل شود. انتقال ویروس هپاتیت از دو راه انجام می شود یکی استفاده از سرنگ آلوده که بیشتر در افراد معتاد اتفاق می افتد و راه دوم، انتقال خون آلوده است. ما در هر دو مورد، باشگاه ها را توجیه کرده ایم. اگر آن ها این مسائل را رعایت کنند هیچ مشکلی پیش نمی آید.
در سال های گذشته چند بار از حضور بازیکنانی که مبتلا به هپاتیت بودند جلوگیری شد. چطور امسال اجازه فعالیت به این دو بازیکن داده شده؟
من چند وقت است به کمیته پزشکی ورزشی آمده ام و هنوز هم حکمم را نگرفته ام. حق بدهید که خبر نداشته باشم در سال های قبل چه قانونی اجرا می شده. درمورد امسال باید بگویم ما کاملا بیماری بازیکنان رابا قوانین کشور و البته قوانین بین المللی باشگاه های ورزشی منطبق می کنیم تا مشکلی پیش نیاید. این بازیکنان بیماری هپاتیت شان باالقوه است ولی هنوزباالفعل نشده. اگر رعایت کنند، می توانند همچنان به فعالیت شان در فوتبال ادامه دهند و هرگز این بیماری از نظر جسمی به آن ها آسیب نمی زند. این بیماری قابل پیشگیری است و فقط باشگاه ها باید به دستوراتی که داده ایم عمل کنند.
به هرحال بازیکنی که به این بیماری مبتلا شده از سایر بازیکنان ضعیف تر است. صدور مجوز فعالیت برای این بازیکنان منطقی به نظر نمی رسد.
ما آزمایش های دقیقی روی این بازیکنان انجام داده ایم. بیماری هپاتیت ممکن است باعث عفونت ریه یا قلب افراد شود که در این صورت روی فعالیت های بدنی تاثیرگذار خواهد بود اما در مورد این دو بازیکن، این موضوع صدق نمی کند. آزمایش های ما نشان می دهد این دو بازیکن هیچ فرقی با افراد عادی ندارند. فقط باید کنترل شوند تا بیماری شان حاد نشود. در این دو هفته ای که از لیگ برتر گذشته هم این دو بازیکن هیچ مشکلی نداشته اند و به اندازه سایر بازیکنان لیگ برتر فعالیت کرده اند.
گفته می شود چند بازیکن دیگر به دلیل ابتلا به بیماری های مسری از حضور در لیگ برتر منع شده اند. این مسئله را تایید می کنید؟
خیلی بعید است این ماجرا صحت داشته باشد. اگر قرار باشد از حضور بازیکنی در لیگ برتر جلوگیری شود، قاعدتا باید کمیته طب کار در مورد آن نظر بدهد و وقتی من از این ماجرا خبر ندارم، معلوم است چنین چیزی صحت ندارد.