16 جولای؛ روز جهانی مار
روز جهانی مار در 16 جولای برگزار می شود که در آن طیف وسیعی از اطلاعات در مورد انواع مار های دنیا به افراد داده می شود. پیدا کردن ماری که زیبا باشد و شما را به هیجان در بیاورد؛ در بین 3500 گونه مار مختلف در جهان کار سختی است که در بین این 3500 گونه، تقریبا 600 مورد آن ها سمی هستند. طبق اطلاعات سازمان سلامت جهانی فقط 200 نوع از آن ها زندگی انسان ها را تهدید می کنند. با این بخش از گوناگون پلاس وی همراه باشید تا به بهانه ی روز جهانی مار، با چند حقیقت درمورد این موجودات پر رمز و راز آشنا شوید.
تاریخچه روز جهانی مار
هنوز هم نمی توان به طور دقیق مشخص کرد که روز جهانی مار اولین بار توسط چه کسی نام گزاری شد اما سالهاست که این روز در تقویم روزهای جهانی، به عنوان روز جهانی مارها تعیین شده است.
برخی از حقایق علمی در مورد مار ها
- فقط 1 هشتم کل مار های جهان سمی هستند.
- فک بالا و فک پایین مار برای گرفتن شکار از هم جدا شده و فاصله می گیرد و می تواند شکاری را با سر سه برابر بزرگ تر از سر خودش ببلعد.
- مار ها کل بدن شکار را می بلعند.
- زبان مار ها برای بوییدن هوا استفاده می شود.
- مار ها شب ها بیدار و روز ها خواب هستند.
- خون بدن مار ها سرد است و باید برای تنظیم دمای بدن خود در معرض نور خورشید قرار بگیرند.
- بیشتر مار ها روی تخم هایشان دراز می کشند و بعضی زایمان دارند.
- سم بعضی از مار ها برای خواص پزشکی اش مورد مطالعه قرار می گیرد.
- کوچک ترین مار جهان مار باربادوس است و حدودا 4 اینچ یا 10 سانتی متر طول دارد.
- طویل ترین مار جهان هم پیتون است که یک مار سنگین سبز رنگ است. دیگر مار ها نیز در سراسر جهان با رنگ های متفاوت قرمز، زرد، آبی و نارنجی وجود دارند. مار سبز پیتون خودش چند رنگ مختلف دارد و رنگ آن از سبز به قرمز و قهوه ای تبدیل می شود و شاید شبیه به رنگین کمان جلوه کند.