27 می؛ روز جهانی ضد آفتاب
ضد آفتاب، از پوست در برابر اشعه های فرابنفش محافظت می کند و یک لایه محافظتی روی پوست تشکیل می دهد و همچنین از سرطان پوست جلوگیری می کند. قرار گرفتن در معرض نور آفتاب می تواند عامل آسیب به پوست باشد و علائم پیری را بدتر کند بنابراین استفاده از ضدآفتاب به جوان تر ماندن پوست کمک خواهد کرد.
تاریخچه روز جهانی ضد آفتاب
برای این که تاریخ این روز را بفهمید، باید در مورد خود ضد آفتاب اطلاعات داشته باشید. یکی از اولین کرم های مخصوص جلوگیری از آفتاب سوختگی در سال 1930 توسط یک مرد استرالیایی به "نام میلتون بلاک" اختراع شد.
این محصول نتیجه سخت کوشی زیاد و تلاش بالای این مرد بود که 12 سال در حال آزمایش در آشپزخانه خانه خود بود تا این که در نهایت توانست یک فرمول برای جلوگیری از آفتاب سوختگی کشف کند و پسرش کار او را تکمیل کرد که این کرم ها تا همین امروز هم وجود دارند.
از آن زمان به بعد پیشرفت های زیادی انجام شد و یک دانش آموز شیمی به نام "فرانس گریتر" از سوئیس که از محصولات ضد آفتاب در بازار رضایت کافی نداشت، تصمیم به ادامه آزمایشات گرفت. علت آن هم این بود که با وجود کرم ضد آفتاب اما باز هم بعد از کوهنوردی، یک آفتاب سوختگی عمیق را تجربه کرده بود.
به همین دلیل به خودش قول داد تا به دنبال ساخت یک ضد آفتاب بهتر باشد و از آن به بعد؛ یعنی در سال 1946، spf به یک مسئله مهم در بین ضدآفتاب ها تبدیل شد. اولین ضد آفتابی که در آن زمان اختراع شد، SPF 2 داشت اما این تازه شروع کار بود.
سالهاست روز 27 ماه می به عنوان روز جهانی ضد آفتاب انتخاب شده است، به همین بهانه در بخش گوناگون پلاس وی به چند حقیقت مفید درباره ی کرم های ضد آفتاب اشاره خواهیم کرد.
حقایقی مفید در مورد ضد آفتاب
ضد آفتاب یکی از مهم ترین ابزار ها برای جلوگیری از سرطان پوست است که باید یاد بگیرید چگونه آن را انتخاب کنید و از طریق یک روش مناسب، از آن استفاده نمایید. ضد آفتاب با طیف وسیع پوشانندگی، بهترین ضد آفتاب است.
اشعه فرابنفش حاصل از نور خورشید دو نوع اشعه مضر در خودش دارد. اشعه فرابنفش که باعث ایجاد علائم دائمی پیری روی پوست مثل چین و چروک می شود. اشعه فرابنفش B که باعث آفتاب سوختگی می گردد و قرار گرفتن زیاد در معرض این دو نوع اشعه، عاملی برای سرطان پوست خواهد بود.
ضد آفتاب هایی که برچسب “broad spectrum” را دارند، یعنی طیف پوشانندگی آن ها بالا است و به محافظت از پوست در برابر هر دو اشعه مضر کمک می کنند. با ما همراه باشید تا موارد مهم تری درباره ضد آفتاب ها بدانید.
پیشنهاد می کنیم حتما برای آگاهی از حقایق مهم درباره کرم ضد آفتاب، مطلب " باورهای رایج اما غلط درباره ضد آفتاب "مطالعه کنید.
به دنبال ضدآفتابی باشید که spf آن حداقل 30 باشد
اس پی اف یا عامل محافظت از پوست در برابر نور خورشید، علامت این است که این محصول چقدر از پوست شما در برابر اشعه فرابنفش محافظت می کند. ضدآفتاب هایی که spf آن ها 30 باشد، می توانند تا 97% از رسیدن اشعه خورشید به پوست جلوگیری کنند.
هیچ ضد آفتابی ضد آب یا ضد تعریق نیست
ضد آفتابِ ضد آب و ضد تعریق وجود ندارد، بلکه ضدآفتاب های مقاوم نسبت به آب داریم که تا 40 دقیقه در برابر اب مقاومت می کنند و نیازی به تمدید نیست و هر چقدر که مقاومت آن ها بیشتر باشد، مدت زمان بیشتری دوام می آورند که گاهی اوقات به 80 دقیقه می رسد. اما به طور کل متخصصان پیشنهاد می کنند که هر دو ساعت یکبار ضد افتاب خود را تمدید کنید.
نباید برای کودکان زیر 6 ماه از ضد آفتاب استفاده کرد
پوست نوزادان به شدت حساس است و از سن 6 ماهگی نباید هیچ گونه کرم یا ضد آفتابی برای پوست آن ها استفاده شود. فقط کافی است از لباس های آستین بلند و شلوار های بلند برای آن ها استفاده کنید تا پوست شان نسوزد.
ضدآفتاب هم منقضی می شود
طبق اطلاعات مربوط به سازمان غذا و دارو، ضد آفتاب ها حداقل سه سال می توانند خاصیت خود را حفظ کنند. بسیاری از آن ها تاریخ انقضا دارند و بعد از گذشت زمان، تغییری در بافت و رنگ برایشان اتفاق می افتد.
ضد آفتاب های اسپری ضعیف ترند
ضد آفتاب های اسپری راحت هستند اما همیشه اثرگذار نیستند، متخصصان تست های استاندارد سازی را در مورد ضد آفتاب های اسپری تعریف می کنند و اگر کسی از آنها استفاده می کند، حتماً باید بیشتر از حد معمول به پوستش بزند و آن را به طور کامل روی پوست پخش کند.
مواد موجود در ضدافتاب مضر نیست
تحقیقات زیادی در این باره انجام شده و نشان می دهد که مواد موجود در ضد افتاب اصلاً ضرر ندارد.