هفته گذشته گوگل اعلام کرد که ۶ درصد از نیروی کار خود را اخراج میکند. به این ترتیب، گوگل نیز به اخراجهای گسترده کارکنان حوزه فناوری پیوست. تاکنون در این پروسه هزاران نفر از کار بیکار شدهاند. در اوایل ماه جاری، مایکروسافت ۱۰ هزار و آمازون ۱۸ هزار کارمند را اخراج کرد. گزارشهایی نیز از برنامه اسپاتیفای برای حذف کارمندان خود وجود دارد.
در ۲۰ ژانویه، گزارشی منتشر شد که اعلام میکرد گوگل با ۱۲ هزار نفر از کارکنان خود خداحافظی میکند. در بخشی از گزارش مذکور آمده بود که این افراد پکیجهای پایان همکاری، شش ماه مراقبتهای بهداشتی و موارد دیگر را دریافت خواهند کرد. با این وجود، چنین اتفاقی برای بسیاری ویرانگر بود.
به گزارش بیزنس اینسایدر، یکی از مهندسان گوگل که مایل بود ناشناس بماند، درباره شرایط پیش آمده در شرکت مذکور صحبت کرده است. وی در بخشی از حرفهای خود گفت بعضی از بازماندگان سیل اخراجیها در جلسات، هنگامی که خبر اخراج اعلام شد، گریه کردند.
مهندس گوگل گفت آن روز در تماسهای ویدئویی بعضی گریه میکردند و اکنون تعاملات کارکنان با یکدیگر تغییر کرده است.
یکی دیگر از مهندسان نیز گفت بعضی کارکنان با شنیدن خبر اخراج «عصبانی و غمگین» شدند. وی که خود هنوز در گوگل مشغول است میگوید این تصمیم حس تعلق را در بین کارکنان از بین برد. او گفت:
این دو مهندس گفتند که کارکنان باقی مانده نیز از تصمیم برای کاهش باقی نیروها هراس دارند. آنها همچنین ادعا کردند برخی از کارمندان به دلیل امتیازات شغلی که به مرور زمان از بین رفتند با گوگل همکاری میکردند و اکنون که داستان اخراجهای دسته جمعی بیشتر شده، احساس امنیت شغلی نمیکنند.
به گفتهی این مهندسان ناشناس، کارکنان باقی مانده در مورد افرادی که اخراج شدهاند اطلاعات کاملی ندارد.
موج اخراجهای دستهجمعی شرکتهای بزرگ فناوری برای بسیاری شوکهکنند بود. این شرایط در حالی از راه میرسد که اقتصاد جهانی وضعیت جالبی ندارد و تورم به بالاترین حد رسیده است.
گوگل بهلطف کسبوکار موتور جستوجو، دیرتر از سایر شرکتهای فناوری اقدام به اخراج کارمندان کرد. این شرکت هماکنون با کاهش تبلیغات آنلاین و تقاضا برای سرویسهای ابری دستوپنجه نرم میکند.
سوندار پیچای میگوید گوگل در تلاش است «استعدادها و سرمایهاش را به بالاترین اولویتها» اختصاص دهد. به گفتهی مدیرعامل گوگل، این شرکت «فرصتی قابلتوجه» در حوزهی هوش مصنوعی دارد.
نظر شما همراهان پلاس وی دربارهی موج اخیر اخراجهای دسته جمعی شرکتهای بزرگ فناوری چیست؟