وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

تفاوت دویدن روی تردمیل و دویدن در فضای باز

تفاوت دویدن روی تردمیل و دویدن در فضای باز

در این مطلب به ویژگی های یک تردمیل مناسب و تفاوت دویدن روی تردمیل و دویدن در فضای باز پرداخته ایم.

دویدن روی تردمیل با فضای باز چه فرقی دارد؟

تردمیل وسیله ای ورزشی است که به نام های دوبرقی، دودرجا یا دوثابت شهرت یافته و امکان دویدن را در فضای بسته فراهم می کند. این دستگاه که این روزها به دلیل مشغله فراوان افراد در منازل بسیاری از خانواده ها دیده می شود، دارای ویژگی های خاصی است که استفاده کنندگان از آن باید به آنها توجه کنند. در این مطلب به ویژگی های یک تردمیل مناسب پرداخته ایم و ضمن پیشنهاد کفش و لباس مناسب حین استفاده از این دستگاه، برنامه ای درباره استفاده از این دستگاه پیشنهاد کرده ایم.

تاریخچه تردمیل

تردمیل حدود 4 هزار سال پیش توسط بشر در مباحث مهندسی و تولید نیرو مورد استفاده قرار می گرفت و بعدها مهندس مکانیک انگلیسی، «سر ویلیام کابیت» در سال 1818 برای مجازات زندانیان در زندان «باریسنتادموندز» را در شهرسنان سافک انگلستان ساخت. در سال 1952 دکتر «رابرت بروس» در دانشگاه واشنگتن اولین تردمیل را برای تشخیص و بررسی بیماری های قلبی و تنفسی اختراع کرد و پس از آن، دکتر «کنت کوپر» نتایج و فواید تحقیقات تمرینات هوازی را در سال 1968 به چاپ رساند. پس از او نیز «ویلیام استواب» که از کتاب ایروبیک او الهام گرفت، تردمیل را برای ورزش در منزل طراحی و شروع به تولید انبوه آن کرد. امروزه، جدیدترین تردمیلی که در زمینه درمانی و آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد، تردمیل «ضدجاذبه» است که تمامی فشارهای واردشده بر بدن را از بین می برد و با توجه به کاربرد آن قیمتش بین 34 تا 75 هزار دلار است.

 

دویدن روی تردمیل

تفاوت تردمیل و دویدن در فضای باز



امروزه تردمیل در همه جا، از جمله بیمارستان ها، مطب پزشکان و فیزیوتراپیست ها، مراکز درمانی، اماکن ورزشی، سالن های ورزشی نیروهای نظامی، آتشنشانی، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و منازل به کار برده می شود. با توجه به موارد مورداستفاده، تردمیل های گوناگونی در بازار می توان یافت. بعضی از آنها برای کارهای تحقیقاتی، درمانی و قهرمان سازی استفاده می شوند که قابلیت های خاصی دارند و متخصصان کنار افراد حضور دارند بنابراین به اهداف مطلوب بدون خطر دست می یابند اما بعضی از تردمیل ها قابلیت های اندکی دارند و در باشگاه و منازل یافت می شوند که کارشناس و متخصص کنار فرد (به خصوص در منزل) حضور ندارد و همین امر سبب بروز حوادث و آسیب های ناگواری برای افراد می شود مانند دختر قهرمان بوکس سنگین وزن جهان «مایک تایسون» که بر اثر سقوط از تردمیل جان خود را از دست داد.

با تردمیل بدوید و به سلامت برسید

ویژگی های یک تردمیل مناسب


قدرت موتور:بهتر است قدرت موتور از 5/1 اسب بخارکمتر نباشد. اگر از دستگاه بیشتر برای دویدن تا پیاده روی استفاده می شود یا اینکه وزنتان بیشتر از 120 کیلوگرم است باید تردمیل این امکان را داشته باشد که قدرت آن را تا 2 یا 3 اسب بخار بالا ببرید.

عرض تسمه:اگر درشت اندام (هم از نظر قد و هم از نظر وزن) هستید، بهتر است از تسمه های پهن تر استفاده کنید. بیشتر تردمیل ها با عرض تسمه 40 سانتی متر به بالا هستند. هرچه تسمه عریض تر باشد، دویدن راحت تر خواهد بود. البته تسمه آن باید حتما دولا و حداقل 35 سانتی متر عرض و 100 سانتی متر طول داشته باشد. تسمه باید به صورتی باشد که یک گام معمولی را پاسخگو باشد و اگر گام های شما به طور معمول بلندتر هستند، چه بهتر که این اندازه ها نیز بیشتر باشد. به علاوه، تسمه نقاله تردمیل باید در قسمت زیرین که در تماس با تخته تردمیل است دارای لایه های پارچه ای همراه با تارهای کربن باشد تا از ایجاد الکتریسیته ساکن هنگام کار تردمیل جلوگیری شود. این الکتریسیته ساکن باعث تخلیه بارهای قوی الکتریکی به مدارات الکترونیکی تردمیل می شود و بیشتر اوقات صفحه نمایش آسیب خواهد دید.

چهارچوب و فرم دستگاه:هم می تواند از استیل و هم از آلومینیوم ساخته شود. استیل سنگین تر و محکم تر است اما ممکن است در طولانی مدت زنگ بزند. آلومینیوم سبک تر است اما زنگ نمی زند.

نوار صفحه:باید به صورتی باشد که راه رفتن روی آن راحت باشد و ضربه پای شما را نیز بتواند به خوبی جذب کند.

نمایشگر تردمیل:باید میزان سرعت، شیب، زمان و مسافت طی شده توسط کاربر را نشان بدهد. البته در بعضی از مدل ها ضربان قلب و میزان کالری مصرفی نیز نمایش داده می شود. به علاوه، صفحه نمایشگر باید بزرگ باشد تا خواندن سرعت، شیب، زمان و مسافت را برایتان آسان تر کند.

برد کنترل موتور تردمیل:این برد برای کنترل سرعت و قدرت تردمیل طراحی شده و براساس فرکانس سوئیچ ترانزیستور برد، سرعت و قدرت موتور را کنترل می کند.

دقت کنید که تردمیل دکمه و بند توقف اضطراری داشته باشد و یادتان باشد با پرداخت مبلغ بیشتر می توانید تردمیلی با قدرت موتور بالاتر، استحکام بدنه و امکانات بیشتر داشته باشید.

شیوه درست راه رفتن

از افتادن شانه ها و به جلو آمدن سرتان هنگام کار با تردمیل خودداری کنید. توجه داشته باشید که طول گام هایتان باید مانند طول گامی باشد که در حالت عادی است.

شایع ترین آسیب ها:

• درد پاشنه و کف پا (به علت التهاب فاشیای کف پا)

• درد کف پا و بین انگشتان

• درد در زانو

• درد در قسمت خارجی لگن

• التهاب تاندون آشیل

• درد در قسمت جلوی ساق

• دردهای عضلانی در ناحیه پشت ران

• درد در ناحیه کمر به علت دویدن روی شیب بالای تردمیله، همیشه 3 تا 5 دقیقه را برای گرم و سرد کردن اختصاص دهید.

 

دویدن روی تردمیل

تفاوت تردمیل و دویدن در فضای باز

 

تفاوت تردمیل و دویدن در فضای باز

زمانی که شما می دوید، از طرف بدنتان نیرویی به سمت زمین وارد می شود و زمین مقداری از آن را جذب می کند و مقدار دیگر را به سمت بدن برمی گرداند که با استفاده از کفش های مناسب این مقدار نیرو کم می شود و از آسیب رساندن به اندام تحتانی جلوگیری می کند، اما در تردمیل این گونه نیست زیرا این دستگاه دارای تسمه ای است که زمانی که شما روی آن نیرو وارد می کنید، به صورت ارتعاشی آن را برمی گرداند و موتور آن نیز نیروی بیشتری تولید می کند.

از این رو، فشار بر اندام تحتانی بیشتر می شود و از آنجا که مسافت پیموده شده مخفی است (اگرچه به صورت دیجیتالی نمایش داده می شود) و ما آن را به خوبی حس نمی کنیم، میزان شدت ورزش و مسافت پیموده شده، کمتر از حد واقعی تخمین زده می شود و فشار های واردشده بر بدن نیز بیشتر می شود. مشکل دیگری که میان استفاده کنندگان تردمیل دیده می شود این است که هنگام دویدن یا راه رفتن دستگیره ها را نگه می دارند که این کار مشکلات زیادی برای ورزشکار ایجاد می کند. برخی از این مشکلات عبارت اند از:برهم زدن وضعیت طبیعی بدن (که خود سبب بروز دردهای مفصلی و عضلانی می شود)، کاهش تعادل و هماهنگی و کاهش حس عمقی- عصبی ( این حس توانایی احساس موقعیت بدن و تثبیت آن در فضای اطراف است). به علاوه، با پیشرفت علم مهندسان ورزشی مشکلات مربوط از جمله به کار بردن سطوح نرم برای تسمه را حل کرده اند اما نکته قابل توجه این است که زمانی که شما در فضای آزاد می دوید، سطوحی که زیر پای شما قرار می گیرد، مختلف است (خیس، خشک، سخت، نرم و...) که همین موضوع چالش مفید برای تقویت سیستم عصبی- عضلانی و بهبود قدرت و تعادل است و برای دوندگان اهمیت فراوانی دارد. متاسفانه این اتفاق روی تردمیل نمی افتد. یکی دیگر از موارد قابل توجه این است که وقتی در فضای آزاد می دوید از صدای پرندگان، زیبایی طبیعت و... لذت می برید که همین موضوع تاثیرات مثبتی روی روانتان می گذارد. مشکل دیگر استفاده از تردمیل میان ورزشکاران، افزایش طول گام است؛ یعنی زمانی که ورزشکاران روی تردمیل می دوند، به صورت ناخودآگاه گام های بلندتری برمی دارند که همین مساله سبب آسیب رساندن به عضلات پشت پا می شود.

همیشه لباس ورزشی ای انتخاب کنید که تنگ و پلاستیکی نباشد زیرا این نوع پوشاک موجب افزایش تعریق، اختلال در تبادل هوا و فشار وارد کردن بر پوست می شود که عوارض آن پس از تمرین شامل خستگی، درد موضعی و تاول است. همچنین اگر نظافت این نوع پوشاک رعایت نشود، عامل مهمی در بروز عفونت و بیماری های پوستی خواهد بود.

پا نیز قلب دوم انسان است، پس باید در خرید کفش ورزشی دقت بسیاری کرد. یادتان باشد تهیه کفش ورزشی مناسبی که امروزه به عنوان یکی از ابزار اصلی هر رشته ورزشی مطرح است برای اجرای بهتر ورزش بسیار مهم و دارای 3 کارکرد اصلی حفاظت از پا، راحتی و حمل وزن بدن است، اما کفش مناسب ورزشی که برای تمرین روی تردمیل نیز توصیه می شود، باید این ویژگی را داشته باشد:

1) کفش باید اندازه پا باشد، نه اینکه صرفا زیبا باشد. از این رو، حتما هنگام خرید هر دو لنگه کفش را امتحان کنید.

2) وقتی کفش را می پوشید، بایستید و مطمئن شوید که در پنجه پا 3 تا 12میلی متر از انگشت شست پا فضای خالی وجود دارد.

3) هرگز کفش تنگ را به امید اینکه جا باز می کند، نخرید.

4) اگر پایتان به چرم روی کفش فشار می آورد، به طوری که سبب بیرون زدگی از کفش می شود، آن را کنار بگذارید .

5) افراد با قوس کف پای زیاد از کفش هایی استفاده کنند که انعطاف پذیری بالایی داشته باشد و از پوشیدن کفش هایی که پا را محدود می کنند، خودداری کنند.

6) افراد دارای کف پای صاف باید کفش با لایه میانی بسیار سفت برای کنترل حرکت و کاهش میزان چرخش داخلی بپوشند.

7) افرادی که دارای قوس کف پای طبیعی هستند باید کفش هایی بپوشند که برآمدگی مختصری دارد.

8) همیشه پس از اتمام تمرین لباس های خود را بشویید یا حداقل آنها را مقابل نور خورشید قرار دهید.

4 فایده تردمیل

• صرفه جویی در زمان (در هر زمان و شرایط مختلف آب و هوایی می توان دوید)

• وسیله مناسب برای بانوان (به دلیل حوادث غیرمترقبه رفتن به خارج از منزل)

• دارا بودن پروتکل های تمرینی گوناگون

• در امان بودن از آلودگی هوا


هشدار

• اگر از آسیب های مفصلی، استخوانی، عضلانی و قلبی رنج می برید، از تردمیل استفاده نکنید و برای ورزش کردن با پزشک خود و متخصص علوم ورزشی مشورت کنید.

• قبل از استفاده از تردمیل، استفاده درست از آن را یاد بگیرید و از سالم بودن آن مطمئن شوید.

• قبل از شروع به حرکت، بند توقف اضطراری را به خود نصب کنید، به این ترتیب در صورت از دست دادن تعادل دستگاه خودبه خود متوقف می شود و از افتادن شما و سایر آسیب ها جلوگیری خواهد شد.

• اگر مبتدی هستید، زیرنظر متخصص علوم ورزشی از این دستگاه استفاده کنید. حتی باتوجه به کسب تجربه همچنان با متخصص علوم ورزشی در تماس باشید و از او راهنمایی های مربوط به تغییر برنامه و پروتکل تمرینی تان
را بخواهید.

• استفاده از تردمیل به افرادی که وزن بالایی دارند، سالمندان، کودکان، افرادی که مشکلات تعادلی یا بینایی دارند، افراد مبتلا به بیماری های نورولوژی یا اعصاب و بیماران مبتلا به پوکی استخوان نیز به دلیل مشکلات تعادلی که ممکن است ایجاد و باعث آسیب شود، توصیه نمی شود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع