بیماری رزاسه و هر آنچه که باید در مورد قرمزی پوست بدانید
رزاسه بیماری شبیه آکنه در ظاهر است اما تفاوت های زیادی با آن دارد.رزاسه که از آن به عنوان جوش بالغین نیز یاد می شود میلیونها نفر در جهان را مبتلا کرده و نوعی اختلال پوستی می باشد.
رزاسه، یک مشکل رایج پوستی است که باعث قرمزی و دیده شدن رگ های خونی در صورت می شود همچنین ممکن است برجستگی های کوچک، قرمز و پر از چرکی را تولید کند.این نشانه ها و علایم ممکن است به مدت چند هفته به طول بینجامد و سپس بعد از مدتی خوب شوند.
رزاسه می تواند با آکنه، واکنش های آلرژیکی یا دیگر مشکلات پوستی اشتباه گرفته شود. همانطور که دراین بخش از سلامت پوست و موی نمناک خواهیم گفت هر کسی، از هر قومیت و سن و سالی ممکن است که دچار چنین مشکلی شود اما این بیماری عموماً بر زنان میانسالی تاثیر می گذارد که پوست سفید دارند ؛ درمان های آن می تواند علایم و نشانه ها را کاهش دهد.
علایم بیماری رزاسه :
نشانه ها و علائم رزاسه ممکن است شامل مواردی باشد که در ادامه بخش سلامت نمناک خواهیم گفت :
قرمزی صورت:
رزاسه معمولاً باعث قرمزی مداوم در بخش مرکزی صورت می شود. رگ های خونی کوچک روی بینی و گونه ها اغلب متورم و قابل رویت می باشند.
برآمدگی های متورم و قرمز:
بسیاری از افراد مبتلا به رزاسه نیز روی صورتشان جوش هایی می زنند که شبیه به آکنه هستند.این برجستگی ها گاهی حاوی چرک میباشند. پوست شما ممکن است داغ و حساس شود.
مشکلات چشمی:
در حدود نیمی از افرادی که رزاسه دارند، از خشکی چشم، سوزش و متورم شدن پلک های قرمز رنج می برند.در برخی افراد علایم چشم بر علایم پوست مقدم است.
بینی بزرگ شده:
رزاسه به ندرت می تواند پوست روی بینی را سفت کند و باعث میشود که بینی بزرگ شود. این اتفاق اغلب در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر قرمزی مداوم صورت دارید، به پزشک خود و یا متخصص پوست برای تشخیص و درمان مناسب مراجعه کنید.
علل و عوامل ایجاد کننده بیماری رزاسه :
علت رزاسه نامعلوم است، اما می تواند ناشی از ترکیبی از عوامل ارثی و محیطی باشد.رزاسه توسط بهداشت ضعیف ایجاد نمی شود و تعدادی از عواملی که می توانند جریان خون به سطح پوست شما را تشدید کنند، هم وجود دارد برخی از این عوامل عبارتند از:
- نوشیدنی های داغ و غذاهای تند
- الکل
- دمای بالا
- نور خورشید یا باد
- ورزش
- لوازم آرایش
- داروهایی که رگ های خونی را گشاد می کنند، از جمله برخی از داروهای فشار خون
عوامل خطر و افرادی که این بیماری برایشان تهدید بزرگتری است:
هر کسی می تواند رزاسه بگیرد اما با این موارد احتمال ابتلا شدنتان بیشتر می شود:
- زن بودن.
- پوست آسیب دیده داشتن، به خصوص اگر توسط خورشید آسیب دیده باشد
- سن بالای 30 سال
- سیگار کشیدن
- سابقه خانوادگی داشتن رزاسه
مشکلات و عوارض بیماری رزاسه :
در موارد شدید و نادر، غدد چربی در بینی شما و بعضی اوقات گونه های شما بزرگ تر می شوند و منجر به تجمع بافت بر روی بینی و اطراف آن می شوند.این اتفاق در مردان رایج تر است و به کندی در طول یک دوره چند ساله رشد می کند.هیچ آزمایش خاصی برای رزاسه وجود ندارد.اگر چشم هایتان نیز درگیر هستند، پزشک ممکن است شما را به چشم پزشک ارجاع دهد.
درمان بیماری رزاسه :
* مثل همیشه در بخش سلامت نمناک خاطر نشان می کنیم این اطلاعات دارویی برای درمان تنها جنبه آگاهی دارد و هرگز بدون تجویز پزشک نباید مورد استفاده قرار گیرد*
درمان برای رزاسه بر کنترل علایم و نشانه ها متمرکز است ، اغلب این کار به ترکیبی از مراقبت از پوست و درمان های دارویی نیاز دارد.مدت درمان شما به نوع و شدت علائم بستگی دارد.
داروها:
نوع دارویی که پزشک تجویز می کند، به علائم و نشانه هایی که دارید بستگی دارد.داروهای تجویز شده برای رزاسه، عبارتند از:
داروهایی که قرمزی را کاهش می دهند
آنتی بیوتیک های خوراکی: آنتی بیوتیک ها به کاهش برخی از انواع باکتری ها کمک می کنند، اما عمدتاً هنگام استفاده در این بیماری، با التهاب مبارزه می کنند.داکسی سلین، یک آنتی بیوتیک است که به عنوان قرصی برای ضعیف کردن جوش ها و چرک های خفیف تا شدید رزاسه استفاده می شود.دیگر آنتی بیوتیک های مشابه نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
ایزوترتینوئین:
اگر رزاسه شدید دارید که به درمان های دیگر واکنش نشان نمی دهند، ممکن است پزشکتان ایزوترتینوئین را پیشنهاد کند.این، یک داروی خوراکی قوی برای جوش های صورت است که به پاک سازی رزاسه کمک می کند.از این دارو در دوران بارداری استفاده نکنید، چون می تواند باعث نقص های جدی شود.
درمان های طب مدرن بیماری رزاسه :
لیزر درمانی می تواند به کاهش قرمزی رگ های خونی بزرگ شده کمک کند. گزینه های دیگر برای درمان رگ های خونی قابل مشاهده، درمان نوری قوی و الکترو جراحی هستند.عواملی که ریسک و خطر ابتلا را افزایش می دهند، قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، خوردن غذاهای تند، نوشیدن الکل، استرس، ورزش شدید، عفونت های سینوسی و زندگی در مناطقی با دماهای خیلی بالا هستند.
برخی درمان های خانگی ساده می توانند به کم کردن نشانه ها کمک کنند، تا بتوانید بدون نگرانی به فعالیت های روزانه خود ادامه دهید که در این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت 10 درمان خانگی برای رزاسه آورده شده است.
1. کمپرس بابونه:
سه تا شش کیسه چای بابونه را در سه فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه خیس کنید.کیسه های چای را بردارید و کاسه را در یخچال قرار دهید، تا آب آن سرد شود.یک پارچه نخی را در محلول سرد فرو کنید و مایع اضافی را فشار دهید. پارچه مرطوب را به مدت 15 دقیقه روی قسمت آسیب دیده قرار دهید. این درمان را سه یا چهار بار در روز تکرار کنید.
توجه: در موارد نادر، بابونه ممکن است باعث واکنش های آلرژیکی شود، بنابراین قبل از استفاده از این روش، تست کنید.
2. چای سبز:
دو فنجان چای سبز بردارید و نیم ساعت در یخچال بگذارید.یک پارچه را در چای سرد خیس کنید و برای چند دقیقه روی منطقه متاثر قرار دهید.این درمان آرامش بخش است و قرمزی و التهاب را کاهش می دهد. این درمان را دو بار در روز تکرار کنید.
همچنین 2 بار در روز می توانید چای سبز بنوشید.این کار هم بدن شما را مرطوب نگه می دارد و هم آنتی اکسیدان اضافی به شما می رساند که به نوبه خود فرآیند التیام را تسریع خواهد کرد.
3. بلغور جو :
یک نصف فنجان پودر جو و یک فنجان آب را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.این مخلوط را به مناطق آسیب دیده از پوست بمالید.بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس آن را با آب سرد بشویید و با یک حوله نرم پوست خود را خشک کنید.این درمان را دو بار در روز، به مدت چند روز تکرار کنید.
4. روغن اسطوخدوس:
یک تکه پنبه را در روغن اسطخدوس خیس کنید و به آرامی آن را به قسمت های آسیب دیده پوست خود ماساژ دهید.این کار به تسکین التهاب و کوچک کردن رگ های خونی صورت کمک می کند. این درمان را دو بار در روز برای چند هفته تکرار کنید.
همچنین می توانید یک قاشق چای خوری روغن بادام و یک قطره روغن اسطوخودوس را مخلوط کنید.
قبل از رفتن به رختخواب، مخلوط را در قسمت های آسیب دیده بمالید و به آرامی ماساژ دهید.
اجازه دهید یک شب باقی بماند و صبح روز بعد صورت خود را با آب ولرم بشویید.این کار را به مدت چند هفته انجام دهید.
توجه: روغن اسطوخدوس باید با احتیاط به کار رود، چون ممکن است موجب خارش پوست در برخی افراد شود.
5. عسل:
یک تا دو قاشق جای خوری عسل را روی صورت خود ماساژ دهید.ده دقیقه صبر کنید و بعد آن را با آب ولرم بشویید و از مرطوب کننده تان استفاده کنید و این کار را دو بار در هفته انجام دهید.
دو قاشق چای خوری عسل, یک قاشق چای خوری روغن زیتون و یک و نیم قاشق چای خوری شیر کامل را مخلوط کنید. مخلوط را روی صورت خود بمالید و چند دقیقه بگذارید تا بماند. سپس آن را با آب ولرم بشویید.
این کار را هفته ای سه بار انجام دهید.
6. سرکه سیب:
یک قاشق چای خوری سرکه سیب و یک فنجان آب تصفیه شده را با یک قاشق غذا خوری عسل مخلوط کنید. این مخلوط را دو بار صبح و شب بنوشید.این درمان را برای شش تا هشت هفته دنبال کنید. دو قاشق غذا خوری سرکه سیب و هشت قاشق غذا خوری آب را باهم مخلوط کنید.
این سرکه رقیق شده را در ناحیه مشکل دار بزنید بعد از چند دقیقه با آب ولرم بشویید. این کار را هر روز برای دو ماه انجام دهید.
7. آلوئه ورا :
ژل تازه را از گیاه آلوئه ورا بگیرید و آن را روی پوست آسیب دیده خود بمالید. بگذارید خشک شود و سپس با آب ولرم بشویید.این درمان را دو بار در روز و برای دو ماه انجام دهید.
یک قاشق غذا خوری آب آلوئه ورا را دو بار در روز بنوشید.این کار به سم زدایی بدن و سرعت بخشیدن به روند التیام کمک می کند. این درمان را چند ماه دنبال کنید.
8. زرد چوبه:
یک قاشق چای خوری زرد چوبه را با یک قاشق غذا خوری عسل یا ماست مخلوط کنید.منطقه آسیب دیده از پوستتان را بشویید, خشک کنید و سپس این ماسک را بمالید.بگذارید تا چند دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
این روند را هر روز یک بار تکرار کنید تا علائم فروکش کند. یک قاشق چای خوری زرد چوبه را در یک لیوان آب ولرم یا شیر مخلوط کنید.این مخلوط را دو بار روزانه بنوشید، تا سلامت کلی پوستتان را بهبود دهید و علائم آکنه را هم از بین ببرید.
9. شیرین بیان:
یک قاشق چای خوری پودر شیرین بیان و یک قاشق چای خوری ژل آلوئه ورا و عسل را باهم مخلوط کنید.این مخلوط را روی قسمت مورد نظر اعمال کنید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید.این درمان را دو بار در روز، به مدت چهار تا هشت هفته دنبال کنید.
10. تخم کتان:
یک قاشق چای خوری روغن تخم کتان را سه بار در روز برای کمک به کاهش التهاب بخورید.این درمان را حداقل دو ماه دنبال کنید.
هم چنین سعی کنید تخم کتان را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا التهاب و قرمزی همراه با رزاسه را از بین ببرید.این درمان ها به کنترل علایم اولیه این بیماری مزمن پوستی کمک خواهند کرد.
هم چنین مقدار زیادی آب بنوشید تا پوست خود را مرطوب و سالم نگه دارید.از عوامل تحریک کننده مانند الکل, شکلات, آب و هوای سرد, اسکراب صورت عطری, حمام داغ و نور خورشید اجتناب کنید.
سبک زندگی و درمان های خانگی بیماری رزاسه :
این اقدامات ممکن است به شما در کاهش علایم و نشانه ها و یا جلوگیری از بروز آنها کمک کند:
- از محرک ها دوری کنید.
- بدانید چه چیزی باعث ایجاد جوش ها می شود و از آن ها دوری کنید.
- از صورت خود محافظت کنید.
- از ضد آفتاب استفاده کنید. برداشتن گام های دیگری برای حافظت از پوستتان نیز مهم است، مانند کلاه پوشیدن و اجتناب از آفتاب نیمروزی، بودن در هوای سرد و طوفانی, پوشیدن شال یا ماسک اسکی.
- با ملایمت با پوست خود رفتار کنید. بیش از حد صورت خود را نمالید و یا لمس نکنید. از یک تمیز کننده و مرطوب کننده استفاده کنید.
- از محصولاتی که حاوی الکل یا دیگر محرک ها هستند، اجتناب کنید.
- درست آرایش کنید ؛ برخی از محصولات آرایشی و تکنیک های آرایشی ممکن است به کاهش قرمزی پوست کمک کنند. برای مثال, قبل از کرم پودر زدن، کانتور سبز بزنید. یا پنکک با سایه سبز بزنید.