طرز تهیه ته چین آلبالو مجلسی و خوشمزه خانگی
ته چین جزو غذاهای اصیل ایرانی به شمار می آید و یک غذای مجلسی و در عین حال شیک است که از دیرباز مورد توجه قرار گرفته است.ته چین انواع مختلف دارد مثل ته چین مرغ، ماهی و گوشت که نسبتا مرسومتر هستند، اما مدلهای دیگر ته چین مثل ته چین آلبالو پلو هم تهیه میشود که بسیار خوشمزه هستند.برای تهیه این ته چین خوشمزه با آلبالو با ما در پلاس وی همراه باشید.
مواد لازم برای ته چین آلبالو
- برنج :4 پیمانه
- زرده تخم مرغ :4 عدد
- ماست :5 قاشق سوپ خوری
- گوشت چرخ کرده :300 گرم
- پیاز :یک عدد بزرگ
- آلبالو :500 گرم
- شکر :100 گرم
- کره :25 گرم
- روغن مایع :به مقدار لازم
- نمک و فلفل :به مقدار لازم
- زعفران ساییده شده :یک قاشق چای خوری
طرز تهیه ته چین آلبالو
مرحله اول:
برای تهیه ته چین آلبالو ابتدا هسته آلبالو را پس از شستن در بیاورید و با شکر مخلوط کنید و در کاسه ای در دار بریزید و در یخچال قرار دهید. تا چند ساعتی شکر در آلبالو حل شود.
مرحله دوم:
برنج را بشویید و همراه با مقداری آب و نمک خیس دهید.
تا حداقل به مدت 2 تا 3 ساعت خیس بخورد.آلبالو را آبکش کنید تا آب اضافه آن گرفته شود و کنار بگذارید.
مرحله سوم:
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
بعد پیاز را داخل آن تفت دهید تا سرخ شود.
به پیاز تفت داده شده گوشت را اضافه کنید و با کمی نمک و فلفل تفت دهید. بعد از اینکه آب گوشت جمع شد و رنگ گوشت تغییر کرد ، نصف استکان آب داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد.
مرحله چهارم:
قابلمه ای را تا نصفه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
بعد آب و نمک برنج را خارج کنید و داخل آب جوش بریزید.
بعد از اینکه مغز برنج نرم شد آن را آبکش کنید.
مرحله پنجم:
زرده تخم مرغ را بزنید و 4 قاشق ماست به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا برنج له نشود و با هم مخلوط شوند.
تابه گرد و نچسبی را انتخاب کنید و مقداری روغن داخلش بریزید و نیمی از برنج را داخل تابه بریزید
و بعد آلبالو را بدون داشتن آبی روی برنج بریزید و روی آلبالو ها را با گوشت چرخ کرده بپوشانید و باقی مانده برنج را روی آنها بریزید و رو آن را صاف کنید.
مرحله پایانی پخت ته چین خوشمزه:
برنج را روی حرارت قرار دهید و به جای آب روی برنج مقداری از شربت و کره را بریزید و بگذارید تا ته چین با حرارت کم به مدت 2 ساعت دم بکشد.
در آخر هم برنج را با کمی زعفران مخلوط کنید و برای تزیین استفاده کنید.
نکته:
شما می توانید مانند آلبالو پلو، گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته های ریز درآورده، همراه با آلبالو در میان برنج بریزید.
پودر زعفران را در 3 قاشق سوپ خوری آب جوش حل کنید. سپس روی کتری در حال جوش بگذارید تا دم بکشد.
نکات تکمیلی در مورد ته چین آلبالو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
ته چین آلبالو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .