مواد لازم برای ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی) :
- چغندر :3 عدد متوسط
- گوشت :350 گرم
- برنج : 5 پیمانه
- سیب زمینی :2 عدد بزرگ و 5 عدد ریز
- ترشی مثل آلو قیسی یا لواشک ترش :به مقدار لازم
- زیره : به مقدار کم
- زعفران : به میزان لازم
طرز تهیه ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی)
گوشت را با کمی نمک ، فلفل ، زیره و زعفران دم کرده مزه دار کنید.
برنج را بشویید و 2 _3 ساعتی در مقداری آب و نمک خیس دهید.بعد طبق روال همیشگی در آب جوش بجوشانید و آبکش کنید .
سپس برنج را به دو قسمت تقسیم کنید.
مقداری روغن ته قابلمه ای بریزید و سیب زمینی ها ی درشت را به صورت حلقه ای ببرید و در کف قابلمه بچینید تا به عنوان ته دیگ استفاده شود.
بعد نصف برنج را روی سیب زمینی ها بریزید و کمی زیره روی برنج بپاشید.بعد گوشت خام مزه دار شده را روی برنج بگذارید و کمی دنبه در کنار آن قرار دهید.
نصف دیگر برنج را روی گوشت بریزید و مقداری زیره هم روی آن بپاشید. برنج را به صورت تپه ای در بیاورید تا به دیواره های قابلمه نچسبد.
برای اینکه برنج طعم ترشی و خوشمزه تری بگیرد در کنار آن آلو و لواشک قرار دهید.
سپس روی برنج و زیره پاشیده شده ، سیب زمینی های کوچک و ورقه هایی از لبو قرار دهید و شعله زیر قابلمه را کم کنید و در قابلمه را به مدت 10 دقیقه بدون دم کنی بگذارید.
بعد روی در آن دم کنی بگذارید و چیزی شبیه به پتوی کوچک روی آن قرار دهید تا باعث گرم نگه داشتن روی قابلمه شود.
این پلو باید به مدت 2 ساعت روی حرارت کم باشد تا گوشت وسط برنج کاملا پخته شود.اگر هم احتیاج بود از شعله پخش کن استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی)
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی) را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .