ترس و نگرانی از ابتلا به بیماری های واگیرداری همچون کووید-19 و درد و بی قراری بیمار در زمان حضور در مطب مشکلاتی هستند که از دیر باز وجود داشته اند. امکانات نوین ارتباطی و خصوصا اینترنت در صورت وجود بستری راحت، می تواند به بیمار در یافتن پزشک یا مرکز خدماتی مورد نظر و گرفتن نوبت بدون مراجعه حضوری و یا تماس های مکرر تلفنی کمک نماید.
مشکلات و خطرات روش های سنتی نوبت دهی :
روش های سنتی نوبت دهی و مراجعه به پزشکان مشکلات زیادی را برای مراجعه کننده و بیمار ایجاد می کنند که تعدادی از آنها عبارتند از:
- زمانی که حوادثی مانند همه گیری کووید-19 پیش می آید، حضور در جامعه و بخصوص مراکز درمانی بسیار نگران کننده می شوند زیرا بیماران مختلفی به آنجا رفت و آمد می کنند و همین موضوع می تواند موجب نگرانی مراجعه کنندگان شود. زیرا به علت کوچک بودن فضای در نظر گرفته شده برای انتظار بیماران و منشی، امکان ایجاد فاصله اجتماعی ایمن برای بیماران وجود ندارد. به همین علت باید دفعات و زمان حضور افراد در این فضا به حداقل برسد.
- سیستم های دریافت نوبت در مطب پزشکان در اکثر نقاط همچنان بر پایه حضور فیزیکی در مطب و یا تماس های مکرر تلفنی است که این موضوع به دلیل وقت گیر بودن و عدم حضور دائم منشی در محل مطب و همچنین جابجایی پزشکان در روزهای مختلف بین چند مطب و ... برای بیماران سردرگمی هایی را پدید می آورد که کار گرفتن نوبت را برای بیماران دشوار می کند.
- نامشخص بودن زمان های خالی پزشکان و سخت شدن هماهنگ کردن زمان مناسب برای بیماران شاغل و پزشکان
- پر بودن زمان پزشک در یک مطب و امکان نوبت گرفتن از همان پزشک در مطب دیگر که معمولا به دلیل اینکه منشی دو مطب یک نفر نیست و این افراد با هم هماهنگی ندارند، یکی از مطب ها با نوبت های طولانی و مطب دیگر ممکن است با کمبود مراجعه کننده مواجه شود.
- نداشتن آگاهی های اولیه در مورد بدن و بیماری ها و در نتیجه مراجعه به پزشک متخصص غیر مرتبط
- عدم امکان دریافت اطلاعات از پزشک معالج به علت کمبود زمان ویزیت بیماران و نیاز به منابع اطلاعاتی موثق
- سردرگمی در یافتن داروخانه، آزمایشگاه و رادیولوژی و .... و دشواری گرفتن نوبت از مراکزی مانند تصویر برداری MRI، CTscan و ...
عکس 1 - ازدحام جمعیت در فضای کوچک اتاق انتظار مطب ها
مشکلات مطب ها در آینه رسانه ها :
این شرایط بحدی به معضل بزرگی در جامعه تبدیل شده است که گاه و بیگاه خبر آن در رسانه ها منتشر می شود که از جمله آنها می توان به خبر :
- حقی که از مردم در مراجعه های پزشکی ضایع می شود از خبرگزاری صدا و سیما
- مطب های کوچک و ویزیت گروهی، درد مضاعف بیماران از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)
- ساعت ها در انتظار ویزیت از همشهری آنلاین
- اوضاع اسفناک مطب های شلوغ پزشکان از وب سایت باز خبر
اشاره کرد. اینها نمونه هایی از اخباری است که نشان دهنده نارضایتی مردم از شرایط فعلی مطب های پزشکان است. در عین حال بسیاری از ما دارای بیماری ها و مشکلاتی هستیم یا دچار بیماری هایی می شویم که ما را وادار به حضور در این مراکز می کند. پس چاره چیست؟
جدیدترین راهکار در دنیا چیست؟
امروزه کارها و وظایفی که نیاز به فعالیت های تکراری و قابل تبدیل به نرم افزار دارد و ارتباطات بین فردی که نیاز به حضور فیزیکی ندارد، به دلیل دقت و خستگی ناپذیری رایانه ها به این سیستم ها سپرده شده اند. شما هم بسیاری از کارهای ارتباط خانوادگی، تبادلات مالی و حتی خریدهای خود را از طریق سیستم های رایانه ای تحت وب انجام می دهید. این نرم افزارها، کارها را با دقت بسیار بالا بدون تعطیلی، در 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته انجام می دهند. هرگز چیزی را فراموش نمی کنند. مرخصی نمی روند، بیمار نمی شوند و ...
این مزایا و بسیاری مزایای دیگر باعث شده تا دنیا به سمت کاربرد هر چه بیشتر رایانه و اینترنت در زندگی شبر حرکت کند. حال باید پرسید رایانه و اینترنت چگونه می توانند در جهت تسهیل دسترسی به پزشک و خدمات درمانی به ما در ایران کمک کنند؟
سیستم راهنمایی و نوبت دهی از طریق اینترنت
در ایران مجموعه هایی با طراحی نرم افزارهای تحت وب و اپ های گوشی های هوشمند در صدد تسهیل در دریافت نوبت و خدمات پزشکی هستند. این مجموعه ها بسترهای گوناگونی را برای این کار آماده کرده اند.
درمانکده یکی از این بسترهای ارائه خدمات نوبت دهی آنلاین است که علاوه بر ارائه نوبت از طریق اینترنت، اپ پیشرفته ای را در این زمینه تدارک دیده است که با کمک آن، علاوه بر دریافت نوبت از پزشکان و مراکز درمانی، با دریافت علائم بیماری، نوع بیماری های محتمل را به فرد معرفی می کند. این بخش می تواند به فرد در تعیین متخصص برای مراجعه کمک شایانی نماید.
عکس 2 – مجله پزشکی درمانکده
همچنین درمانکده دارای بخش های علمی پرباری است که محتوای آن بطور روزانه در حال افزایش و ارتقاء است و از این جهت، می تواند جدیدترین اطلاعات پزشکی را در اختیار افراد قرار دهد.
این مجموعه، از آغاز همه گیری ویروس کرونا تاکنون از منابع موثقی همچون سازمان جهانی بهداشت و CDC امریکا، اطلاعات و دستورالعمل های لازم برای افراد عادی، مبتلایان و اطرافیان آنها، موسسات و ادارات تهیه و به رایگان دراختیار همگان قرار داده است.
با این اوصاف به شما پیشنهاد می کنیم حتی اگر در سلامت کامل هستید و نیاز به مراجعه به پزشک و مراکز درمانی ندارید، از وبسایت darmankade.com دیدن کنید و اپلیکیشن این مجموعه را روی گوشی خود نصب کنید. تا بتوانید در هر مکانی از اطلاعات بروز آن بهره ببرید.