پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

جذاب‌ترین محصولات فناوری سال ۲۰۲۲ از نگاه تحریریه زومیت

جذاب‌ترین محصولات فناوری سال ۲۰۲۲ از نگاه تحریریه زومیت

تنها چند روز به پایان سال ۲۰۲۲ باقی مانده و زمانش رسیده است که نگاهی به یک سال اخیر بیاندازیم تا ببینیم که در صنعت پرهیاهوی فناوری چه گذشت. فناوری با سرعت سرسام‌آوری در حال پیشرفت است و ۲۰۲۲ از این قاعده مستنثی نبود. امسال گجت‌های پرتعدادی روانه‌ی بازارهای جهانی شدند؛ شماری از آن‌ها زندگی روزمره را ساده‌تر می‌کنند، برخی دیگر روی بهره‌وری متمرکزند و برخی دیگر در تلاشند آخرین دستاوردهای انسان مدرن را به نمایش بگذارند.

برندهای بزرگ و شناخته‌شده مثل اپل، سامسونگ و مایکروسافت همگی محصولات جدیدی در دسترس قرار دادند تا در بخش‌های مختلف بازار، توانایی‌های خود را به رخ بکشند. اپل با آیفون ۱۴ پرو مکس تغییرات قابل‌توجهی به‌همراه آورد، سامسونگ به عرضه‌ی گوشی در تعداد زیاد ادامه داد و تسلا با افزایش حجم تولید، جایگاهش را در صنعت خودروهای برقی تحکیم کرد.

۲۰۲۲ سال بزرگی برای صنعت تراشه بود. در این سال پردازنده‌های جدیدی از راه رسیدند، شرکت‌هایی نظیر سامسونگ برای اولین بار لیتوگرافی سه نانومتری را وارد تولید انبوه کردند و TSMC در مراسمی پر اهمیت گفت با احداث کارخانه در ایالت آریزونای آمریکا، زنجیره‌ی تأمینش را متنوع‌تر می‌کند.

لپ تاپ‌هایی که در سال ۲۰۲۲ از راه رسیدند، بخش‌های مختلف بازار را هدف قرار دادند. اپل به عرضه‌ی مک بوک‌های جدید مشغول شد، مایکروسافت لپ تاپ‌های خانواده‌ی سرفیس را به‌روز کرد و شرکت‌های چینی نظیر شیائومی نشان دادند که در زمینه‌ی تولید لپ تاپ، حرف برای گفتن دارند.

در سال اخیر میلادی گجت‌های نوآورانه‌ی جذابی دیدیم. جدیدترین نمونه‌ی این گجت‌ها هدفونی ۹۵۰ دلاری است که هوا را تصفیه می‌کند. جاروبرقی‌های هوشمند در سال ۲۰۲۲ پیشرفت مناسبی تجربه کردند، متا هدستی واقعیت ترکیبی با بهبودهای چشمگیر معرفی کرد و شرکت‌های فعال در حوزه‌ی خانه‌ی هوشمند، جدیدترین دستاوردهای خود را در معرض نمایش قرار دادند.

پلاس وی معمولا در فاصله‌ی کوتاهی پس از عرضه‌ی گجت‌های پر اهمیت، آن‌ها را به‌طور عمیق بررسی می‌کند. امسال بررسی‌های پرتعدادی منتشر کردیم تا به شما برای خرید بهتر کمک کنیم. در انتهای سال ۲۰۲۲ زمانش رسیده است که نگاهی به جذاب‌ترین گجت‌ها از نگاه تحریریه‌ی پلاس وی بیاندازیم.

مسعود یوسف‌نژاد

گارمین fēnix 7

اپل با اپل واچ اولترا و قابلیت‌های پیشرفته‌اش توجه همگان را به‌سوی خود جلب کرد؛ اما تصور می‌کنم که کماکان بازار پوشیدنی‌های حرفه‌ای در اختیار شرکت‌هایی همچون Garmin قرار دارد. در یک سال گذشته، ساعت Fenix 7 با آن طراحی زمخت و عضلانی، ۱۸ روز شارژدهی، قابلیت شارژ خورشیدی، انبوهی از سنسورها و پشتیبانی از طیف وسیعی از ورزش‌ها، بیش از هر گجت دیگری نظر مرا به خود جلب کرد.

مهدی یوسف‌نژاد

پردازنده‌های سرور AMD EPYC 9654

تازه‌های صنعت نیمه‌هادی و تراشه‌ها همواره برایم جذاب است؛ اما دستاوردهایی که در کلاس تراشه‌های سطح سرور و پایگاه داده رقم می‌خورد، بیش‌از هرچیز دیگری مرا به‌وجد می‌آورد. شاید یک‌دهه پیش تصور آنکه روی یک سرور بتوان به‌طور هم‌زمان از پسِ بالغ‌بر ۴۰۰ رشته‌ی پردازشی برآمد، دور از ذهن به‌نظر می‌رسید؛ اما AMD با پردازنده‌های EPYC 9654 این مهم را به حقیقت بدل کرد؛ پردازنده‌ای که در دل خود ۹۶ هسته با فرکانس بیشینه‌ی ۳٫۷ گیگاهرتز و ۳۸۴ مگابایت کش L3 دارد، حدود ۳۶۰ وات مصرف می‌کند و می‌توان دو نمونه از آن را روی یک سرور نصب کرد.

مهرداد عیسی‌لو، دبیر فناوری

پردازنده‌ Intel Core i9-13900K

پردازنده‌های Raptor Lake اینتل بارقه‌ی امیدی برای کاربران ویندوز به‌شمار می‌آید؛ کاربرانی که از سال ۲۰۲۰ تا به‌امروز در انتظاری پاسخی از جانب تراشه‌ساز‌های کارکشته‌ی X86 به پردازنده‌های Apple Silicon بودند. رپتورلیک کماکان از نظر بهره‌وری، به‌ویژه در پردازش‌های تک‌هسته‌ای، مقابل پردازنده‌های اپل حرف چندانی برای گفتن ندارد؛ اما گام بزرگی در راستای دستیابی به این مهم است.

نسل سیزدهم پردازنده‌های اینتل از نظر معماری یا لیتوگرافی تفاوتی با نسل دوازدهم ندارند؛ اما این شرکت موفق شد تا با تغییر پروفایل ولتاژ هسته‌ها، افزایش کش و افزودن ۸ هسته‌ی کم‌مصرف دیگر به مجموعه‌ی هسته‌های Core i9-13900K، در ازای افزایش ۱۵ درصدی توان مصرفی، عملکرد را ۴۵ درصد ارتقا دهد. اینتل مدعی است که به‌لطف تغییرات صورت‌گرفته، پردازنده‌های Raptor Lake می‌توانند عملکرد نسل گذشته را با یک‌چهارم توان مصرفی آن‌ها ارائه دهند؛ ادعایی که در صورت تحقق، امید را به کمپ ویندوز بازمی‌گرداند.

مهدی هنرمند، مسئول بخش اخبار

هیچ‌کدام

مدت‌ها است که محصولی من را به وجد نمی‌آورد و فکر می‌کنم که در تاریک‌ترین دوران تکنولوژی قرار داریم. از رویدادهای کم‌هیجان گرفته تا آپدیت‌های قطره‌چکانی و مشکلات تولید تراشه و متعاقباً تأخیر در عرضه‌ی محصولات، سال ۲۰۲۲ را در کنار مشکلات اقتصادی و اجتماعی خودمان حداقل برای من به یکی از ناامیدکننده‌ترین سال‌ها در عرصه‌ی تکنولوژی تبدیل کرد.

مبین احمدی، تحریریه فناوری

آیفون ۱۴ پرو

تندوتیز، چشم‌نواز و مدرن؛ این‌ اولین توصیفی است که در لحظه‌ی برخورد با آیفون ۱۴ پرو به ذهنم رسید. گوشی پرچمدار ۲۰۲۲ اپل که خریدنش برای اکثر ایرانی‌ها حتی در خواب هم غیرممکن است، پیشرفت‌ نسلی قابل‌توجهی تجربه کرده و بهترین آیفون تاریخ اپل است.

دوربین ۴۸ مگاپیکسلی آیفون ۱۴ پرو ثبت لحظات مهم را به بهترین شیوه ممکن می‌کند، سخت‌افزار پرقدرتش پردازش‌های سنگین را به راحتی آب خوردن انجام می‌دهد و داینامیک آیلند سرعت کار با دستگاه را بالا می‌برد.

مهدی حیدری، تحریریه فناوری

استیم دک

استیم دک کامپیوتری دستی برای اجرای بازی‌ها است که توسط شرکت Valve توسعه داده شده و می‌توان از آن مانند نینتندو سوئیچ یا از طریق اتصال به مانیتور خارجی استفاده کرد.

البته این گجت هوشمند تنها برای اجرای بازی‌های استیم یا برخی بازی‌های دیگر از طریق شبیه‌سازها مناسب است و لذت بازی‌هایی مانند Elden Ring و Forza Horizon 5 و Stray‌ را به‌لطف این دستگاه، می‌توان روی فرم‌فاکتوری مانند نینتندو یا آتاری دستی‌های کلاسیک تجربه کرد.

شبنم توایی، تحریریه فناوری

هند وارمر فایرسل پلاس

هند وارمر Firecel+ Celestron Elements دستگاهی سه‌در‌یک است که هم به عنوان گرم‌کننده‌ی دست به‌هنگام کوه‌نوردی و سرما فعالیت می‌کند و هم به عنوان چراغ‌قوه و شارژر گوشی! این دستگاه ۱۲ ساعت گرمادهی دارد و می‌تواند از دو طرف گرما پخش کند. اندازه‌ی فایرسل پلاس از اکثر هند وارمرها کوچک‌تر است. بزرگ‌ترین مشکل فایرسل پلاس، قیمت نسبتا بالایش است.

مرجان شیخی، تحریریه فناوری

هدفون XM5 سونی

از بین گجت‌هایی که امسال برای بررسی در دسترس پلاس وی قرار گرفت و گجت‌هایی که شانس بررسی‌شان را داشتم، اپل واچ اولترا و استیم دک و هدفون XM5 سونی برایم جذاب‌تر بودند. اگر کسی خواست برایم هدیه بخرد، انتخاب اصلی‌ام هدفون XM5 است چون یکی از بهترین تجربه‌های موسیقی را برایم رقم زد و روزی که قرار بود هدفون را برگردانیم، واقعا ناراحت بودم.

شادان غمگسار، تحریریه فناوری

مک‌بوک پرو ۱۴ اینچ M1 Max

در سال ۲۰۲۲ جز ناتینگ فون ۱ محصول دیگری نظرم را جلب نکرد؛ محصولی که توان کافی برای قرارگرفتن در این لیست را ندارد. ازاین‌رو همچنان مک بوک پرو ۱۴ اینچی M1 Max را به‌واسطه بهره‌مندی از تراشه‌ای قدرتمند و عمر باتری مثال‌زدنی، به‌عنوان یکی از کارآمدترین گجت‌ها برای یک تولید کننده محتوا و عاشق وب‌گردی می‌دانم. البته از بدنه‌ی خوش‌ساخت، طراحی بی‌نظیر و صفحه نمایش باکیفیت آن نیز غافل نشویم که یکی از وجه تمایزهای اصلی آن با دیگر رقبا است.

سعیده اسلامیه، دبیر بخش داخلی

سرفیس پرو ۹

من زمان کوتاهی است که در این تحریریه‌‌ی هیجان‌انگیز مشغول به کار شدم و در بدو ورود، حسم مانند آلیس در سرزمین عجایب بود. برایم فاصله‌ی دنیای اخبار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی با دنیای تکنولوژی و فناوری، فاصله‌ی معناداری است. اینها را گفتم، به این جا برسم که خیلی تخصصی نمی‌توانم نظر بدهم ولی وسیله‌ای که برای بررسی آمد به دفتر پلاس وی و دلم را برد سرفیس پرو ۹ بود؛ زیبا، کارآمد، سبک.

برای من بهترین گزینه، آنی‌ست که کار کردن با آن ساده باشد، سبک باشد، مدت زمان طولانی‌ بتواند باتری نگه دارد و از همه مهمتر ارزان باشد که متاسفانه سرفیس پرو ۹ همه موارد را داراست جز مورد آخر.

هانیه کلهر، خبرنگار

آیفون ۱۴ پرو مکس

به‌نظرم آیفون ۱۴ پرو مکس، بهترین محصول ۲۰۲۲ است. جدا از این‌که طرفدار اپل و مخصوصا آیفون هستم و این کاملا روی انتخابم تأثیرگذار است، قدرت پردازنده‌ی فوق‌العاده‌ی این گوشی حیرت‌انگیز به‌نظر می‌رسد و اصلی‌ترین دلیل انتخابم است. سریع‌بودن دستگاه برای من اهمیت زیادی دارد و آیفون ۱۴ از این نظر بی‌نظیر است. داینامیک آیلند (حفره‌ی کپسولی بالای نمایشگر) هم برای من بسیار جذاب است.

دوربین بخش بسیار مهمی در گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود و از نظر من دوربین آیفون سال‌ها است که رقیب ندارد، اما متأسفانه نبود بزرگ‌نمایی گوشی‌های سامسونگ در آیفون حس می‌شود.

شادی خوشکار، خبرنگار

هیچ‌کدام

اتفاقات جذابی در زمینه‌ی گجت‌ها در دنیا می‌افتد اما همه‌ی این‌ها از ما دورند و قدرت خرید هم روز به روز کمتر می‌شود. با این شرایط نمی‌توانم پیگیری کنم، مقایسه کنم و انتخاب کنم. پس فعلا هیچ‌ کدام.

حمید ملکی، سرپرست بخش محصول

کارت گرافیک RTX 4090 انویدیا

خارج از دسترس‌، لقبی مناسب برای این کارت گرافیک در کشورمان است؛ حتی آرزو کردن چنین محصولی در شرایط فعلی منطقی نیست. ۴۰۹۰ کارتی که شاید هیچ وقت تجربه نخواهیم کرد اما با قدرت بالای خود و فناوری‌هایی مانند DLSS و فریم جنریشن بار دیگر بی‌رقیبی انویدیا را به رخ رقیب کشید. کاهش قیمت شدید کارت‌های نسل پیش و کارت‌های دست‌دوم در ماه‌های اخیر تعداد زیادی از علاقه‌مندان در جهان را صاحب کارت‌هایی قدرتمند کرد و این یکی از مهم‌ترین اتفاقات دنیای سخت‌افزار در سال ۲۰۲۲ محسوب می‌شود.

امیرعباس کهربا، تیم محصول

شیائومی ماپ ۲ پرو پلاس

یکی از نیازهای اساسی خانواده‌های امروزی، ربات هوشمندی است که بتواند زحمت نظافت منزل را از روی دوش آنها بردارد. ربات‌های جاروبرقی چند سالی است که در مدل‌های مختلف روانه‌ی بازار شده‌اند؛ اما ربات جاروبرقی شیائومی ماپ ۲ پرو که امسال معرفی شد از چند حیث قابل تحسین است. اولا این ربات به لطف مجهز بودن به لیزر، در تاریکی نیز راه خود را پیدا می‌کند. دوما با مخزن آبی که به همراه دارد به محض تشخیص لکه آن را پاکسازی و خشک می‌کند.

نکته‌ی جالب دیگر ماپ ۲ پرو پلاس شیائومی که قدرت مکش ۳۰۰۰ پاسکالی دارد، کنترل از راه دور آن است. تصور کنید سر کار هستید و متوجه می‌شوید مهمانی در راه دارید. می‌توانید قبل از رسیدن به منزل از طریق گوشی هوشمند خود ربات را فعال کنید و کارها را جلو بیاندازید.

قیمت ۴۰۰ دلاری جاروبرقی رباتیک و هوشمند شیائومی ماپ ۲ پرو پلاس در کنار قابلیت‌های جذاب و باطری ۵٬۲۰۰ میلی آمپرساعتی و البته نیازی که شخصا به آن احساس می‌کنم، این گجت را به گجت موردعلاقه‌ی من در سال ۲۰۲۲ تبدیل کرده است.

علیرضا عنادی، تیم محصول

دوربین‌های سوپرزوم

دوربین‌های سوپرزوم مانند Nikon Coolpix P1000 گجت‌های موردعلاقه‌ی من هستند. البته این دوربین مربوط‌به سال ۲۰۱۸ است اما همچنان از آرزوهای تحقق‌نیافته‌ی من محسوب می‌شود. این دوربین توانایی زوم اپتیکال ۱۲۵ برابری دارد و بیشتر برای پرنده‌نگاری، عکاسی از حیات وحش و حتی عکاسی از ماه استفاده می‌شود.

آرشام سلیمانی، تیم محصول

کارت گرافیک RTX 4090

به‌نظرم گوشی‌های معرفی شده در سال ۲۰۲۲ مثل سال قبل شگفتی خاصی نداشتند و مصداق جمله‌ی معروفِ «همان همیشگی» بودند. این قضیه را می‌توان به تبلت، هدفون و تا اندازه‌ای دستبند و ساعت هوشمند هم تعمیم داد. در هر حال سال ۲۰۲۲ با تمام مشکلاتش آنقدر برهوت نبود و نمی‌توانم به‌سادگی از کنار ۸۳ ترافلاپس قدرت پردازشی بگذرم. انتخابم کارت گرافیک RTX 4090 است، حتی اگر دستم به آن نرسد!

مجتبی بوالحسنی، تحریریه فناوری

مک‌بوک ایر M2

درحال‌حاضر تراشه‌های سری M2 اپل جزو قدرتمندترین پردازنده‌های بازار محسوب می‌شوند. این تراشه‌ها روی مک‌بوک پرو فوق‌العاده هستند اما مک‌بوک ایر M2 به‌دلیل قیمت کم‌تر و ارائه‌ی اکثر قابلیت‌های مک‌بوک پرو، می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای اکثر کاربران باشد. اگر بازی اولویت اصلی نباشد، این لپ‌تاپ تقریباً از پس اکثر کارها ازجمله تدوین ویدیو، ویرایش عکس، اجرای برنامه‌های مهندسی و غیره بر می‌آید.

ملیکا طاهران‌پور، تحریریه فناوری

اپل واچ SE نسل دوم

تنها ساعتی که به‌خوبی با آیفون سازگاری دارد، اپل واچ است. با ورود به اکوسیستم اپل، گزینه‌های زیادی پیش‌ رو دارید؛ اما انتخاب نهایی به بودجه و انتظاری که از ساعت هوشمند دارید وابسته است.

اپل واچ SE 2 یکی از جدیدترین مدل‌های اپل واچ است که نسبت به نسل قبل پیشرفت مناسبی داشته. مهم‌تر از همه، اپل واچ SE 2 به‌لطف قیمت پایین‌تر نسبت‌به سایر اپل واچ‌های جدید، به خوبی پاسخ‌گوی نیازهای روزانه و ورزشی‌ من بوده است. سبک، کارآمد، زیبا و خوش‌قیمت.

حمید عابدینی، تحریریه فناوری

ردمی نوت ۱۲ دیسکاوری ادیشن شیائومی

از نگاه بسیاری از کاربران و دوستان نزدیک، ۲۰۲۲ یکی از بی‌ثمرترین سال‌های دو دهه‌ی اخیر از نظر معرفی محصولات تازه و هیجان‌انگیز بود؛ اما اگر بخواهم با دید دیگری نگاه کنم، شاید بلوغ گوشی‌های آیفون در سری ۱۴ به‌ویژه مدل ۱۴ پرو و همچنین معرفی اپل واچ اولترا با طراحی خاص و کم‌نقصش را نتوان نادیده گرفت که البته هر دو از دسترس بسیاری از ما خارج هستند.

به‌عنوان کاربری که مدت‌ها است نام برند و قطعات به‌کاررفته در آن چندان اهمیتی برایم ندارد و بیشتر روی کاربردهای خاصی از آن و البته امکان خریدش متمرکز هستم، رونمایی گوشی هوشمند ردمی نوت ۱۲ دیسکاوری ادیشن با فول‌شارژ ۱۰ دقیقه‌ای و دوربین پرپیکسلش نسبتاً جالب بود و احتمالاً سال آینده در فهرست خریدم باشد.

مصطفی اصلاحی، تحریریه فناوری

پهپاد DJI Avata

من برای «جذاب‌ترین گجت‌ ۲۰۲۲» پهپاد DJI Avata را انتخاب می‌کنم که درواقع دو گجت حساب می‌شود چون بسته‌ی کامل محصول، همراه هدست Goggle 2 عرضه شده است. استفاده از این پهپاد همراه هدست، امکان تجربه‌ی نزدیکی از پرواز را تداعی می‌کند و وزن معقولی دارد؛ همچنین امکان ذخیره‌ی ویدیوی 4K مزیت رقابتی خوبی برای کنارزدن سایر رقبا به‌حساب می‌آید. علاوه‌براین، قابلیت فرود خودکار و امکان کنترل هوشمند این محصول سبب شده است که پهپاد DJI Avata برای افراد مبتدی مثل من گزینه‌ی بسیار خوبی باشد.

مصطفی عسگری، تحریریه فناوری

ناتینگ فون وان

شاید عده‌ای از این انتخاب من تعجب کنند چون در سالی بودیم که محصولاتی مانند آیفون ۱۴ و گلکسی اس ۲۲ معرفی شدند. اما دلیل انتخاب من، خلاقیت و طراحی بدنه جالب این محصول بود. البته نمی‌توان از ویژگی‌ها و قابلیت‌های ارائه‌شده توسط گوشی هوشمند مذکور چشم‌پوشی کرد.

جذاب‌ترین بخش این گوشی برای من نورپردازی پنل پشتی بود که حالت‌های مختلف داشت.

نوید عموزاده، تحریریه فناوری

پروژکتور لیزری Nebula Cosmos انکر

انکر یکی از برندهای موردعلاقه‌ی من است که محصولاتش که علاوه‌بر کیفیت بالا، عملکرد قابل‌توجهی دارند.

در بین محصولات مختلف این شرکت، پروژکتور 4K لیزری Nebula Cosmos که طراحی‌اش شبیه‌به باتری ماشین است نظرم را جلب کرد. این دستگاه علاوه‌بر قابل‌حمل‌بودن (با امکان استفاده در داخل یا خارج خانه)، تجربه‌ی صفحه‌نمایش بزرگ را تا بیش از ۱۵۰ اینچ فراهم می‌کند.

محمدحسین معیدفر، تحریریه فناوری

گلکسی S22 اولترا

گلکسی S22 اولترا سامسونگ هر قابلیتی که کاربر نیاز داشته باشد را در خود دارد و پیوستن قلم لمسی S Pen به این گوشی، پرچمدار ۲۰۲۲ سامسونگ را به یکی از کامل‌ترین گوشی‌های بازار تبدیل می‌کند. گلکسی S22 اولترا یکی از بهترین تجربه‌های عکاسی با اسمارت‌فون را ارائه می‌دهد، خصوصا برای کسانی مثل من که به عکاسی از مناظر و سوژه‌های دور یا عکاسی نجومی علاقه دارند. رابط کاربری One UI با به‌روزرسانی‌های منظم و طولانی‌مدت، بزرگ‌ترین مزیت این گوشی نسبت‌به سایر پرچمداران اندرویدی است.

امیرعلی ندائی، کارشناس سئو

هیچ‌کدام

در دنیایی که هرکس به گجتی خاص علاقه‌مند است، صادقانه بگویم گجتی که استفاده می‌کنم برایم اهمیت خاصی ندارد، چون اکثر گجت‌های جدید را نمی‌توان تهیه کرد. البته علاقه‌ی خاصی به برند وان‌پلاس دارم.

میلاد میرکانی، دبیر بخش علمی

مانیتور Alienware 34 QD-OLED

فرقی ندارید تولیدکننده‌ی محتوا، گیمر یا حتی صرفا علاقه‌مند به تماشای فیلم و سریال با کامپیوتر خود باشید، مانیتور باکیفیت همواره تجربه شما را در کاربری‌های مختلف به‌طرز چشمگیر بهبود می‌دهد. بااین‌حال مانیتورها همیشه در زمینه‌ی به‌کارگیری پیشرفته‌ترین فناوری‌های روز از سایر گجت‌ها عقب‌تر بوده‌اند. به‌عنوان مثال درحالی که پنل‌های اولد از مدتی پیش راه خود را به تلویزیون‌ها و حتی لپتاپ‌های میان‌رده باز کرده‌اند، مانیتورهای اولد هنوز کمیاب و البته بسیار گران هستند.

درحال‌حاضر اگر به‌عنوان گیمر بخواهید مانیتوری مناسب تهیه کنید، انتخاب‌ شما عمدتا به مدل‌های دارای پنل VA و IPS محدود خواهد بود. علاوه‌براین، به سختی می‌توانید مانیتوری را پیدا کنید که بتواند محتوای HDR را به‌طور مناسب نمایش دهد.

اما الین‌ور پاییز امسال یک مانیتور اولد به نام Alienware 34 QD-OLED با برچسب قیمت مناسب (البته نه برای ما) عرضه کرد. این مانیتور که درواقع نسخه‌‌ی مقرون‌به‌صرفه‌تر مدلی گران‌تر به همین نام است، از امکانات جذابی مثل پنل اولد با فناوری کوانتوم دات و حداکثر روشنایی ۱٬۲۰۰ نیت، استاندارد HDR 400 True Black و نرخ نوسازی ۱۶۵ هرتز بهره می‌برد.

مریم صفدری، تحریریه علمی

لپ‌تاپ Dell Inspiron 16 Plus

بیشتر از همه به لپ‌تاپ علاقه دارم، اما از آن‌جایی که قیمت‌ها در بازار ایران شدیدا بالا است، امکان تهیه‌ی لپ‌تاپ جدید فراهم نیست. به برند دل علاقه‌ی زیادی دارم و به‌نظرم لپ‌تاپ Inspiron 16 Plus گزینه‌‌ای خوب و منطقی است.

سارا ارجمند، تحریریه علمی

آیپد پرو ۲۰۲۲

به عنوان شخصی که دوست دارد دفتر نقاشی‌اش را همه‌جا با خود ببرد، آیپد پرو انتخاب ایدئال من برای نقاشی دیجیتال است. وجود نرم‌افزارهایی مثل پروکریت (Procreate) و همچنین سهولت استفاده و منابع آموزشی متعدد، آیپد پرو را به گزینه‌ای برتر نسبت به همتایان خود تبدیل می‌کند. علاوه بر نقاشی دیجیتال به خواندن کتاب‌های تصویری، جمع‌آوری تصاویر رفرنس و باکیفیت علاقه‌مند هستم که آیپد پرو به بهترین شکل این امکانات را فراهم می‌کند. این گجت به دلیل طراحی زیبا، امکانات گسترده و حمل آسان اولویت بسیاری از طراحان و نقاشان دیجیتال است.

مهدی جوان‌بخت، تحریریه علمی

هیچ‌کدام

انتظار من از گجت‌های ۲۰۲۲، معرفی جانشینی شایسته برای گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده‌ی نورد N100 و نورد N10 وان پلاس و می ۱۱ لایت شیائومی بود تا یکی از آن‌ها را تهیه کنم، اما متأسفانه هیچ‌یک از جانشین‌ها به زیبایی نسل قبل نبودند و حتی از نظر مشخصات سخت‌افزاری در بعضی موارد عقب‌گرد داشتند. بنابراین، من گجت محبوبی در سال ۲۰۲۲ ندارم.

فاطمه کهربا، ویراستار

هواوی واچ بادز

شخصاً به گجت‌های چندکاره علاقه‌ی زیادی دارم، به همین دلیل انتخاب من هواوی واچ بادز است. واچ بادز هواوی ترکیبی از دو محصول کاربردی است که شما را از شر حمل کیس هدفون خلاص می‌کند.

به‌نظرم اغراق نیست اگر بگوییم خلاقانه‌ترین و کاربردی‌ترین گجت امسال را هواوی معرفی کرد. ساعت هوشمند و هدفون بی‌سیم هر دو از کاربردی‌ترین گجت‌های دنیای فناوری هستند. هواوی با ترکیب این دو گجت و رونمایی از هواوی واچ بادز توجه‌های زیادی را به سمت خود جلب کرد. در این محصول با اینکه هدفون‌ها زیر ساعت جا گرفته‌اند، نه از ظرفیت باتری کاسته شده و نه ضخامت محصول افزایش یافته است. هدفون‌های هواوی واچ بادز قابلیت تشخیص خودکار گوش چپ و راست را دارند و نیاز نیست نگران این موضوع باشید. ساعت واچ بادز نیز در کنار حسگرهای دقیق، به‌لطف برخورداری از سیستم‌عامل هارمونی، قابلیت نصب اپلیکیشن را نیز دارد.

کیوان هندی، دبیر بخش ویدیو

هواپز ۳٫۵ لیتری Xiaomi Smart Air Fryer

همیشه سعی کردم نگاه متفاوتی به دنیای گجت‌ها داشته باشم و مدتی است که تصمیم گرفتم از دنیای گجت‌هایی مثل گوشی، لپ‌تاپ و تبلت فاصله بگیرم. بر این باورم مسیری که خیلی‌ها در علاقه نسبت‌به گجت‌های برند‌هایی مثل سامسونگ، اپل، شیائومی و... طی می‌کنند، اسیر مصرف‌گرایی و درآمد‌های این شرکت‌ها است. ماهایی که اهل تکنولوژی هستیم، به سختی می‌توانیم از دنیایی که برامون تصویر شده فاصله بگیریم.

اما گجت موردعلاقه‌ی من؛ من هواپز ۳٫۵ لیتری جدید شیائومی را انتخاب می‌کنم: Xiaomi Smart Air Fryer. این محصول چیزی نیست که در سال ۲۰۲۲ ابداع شده باشد، اما در لوازم خانگی و آشپزخانه و سبک زندگی، شیائومی با اهمیت دادن به طراحی و تجربه‌ی کاربری محصولات روزمره‌، زندگی‌ ما را با تغییراتی ریز دلچسب و دلنشین‌تر می‌کند. این هواپز به‌ غیر از ماهیت سلامتی‌محورش، ویژگی‌هایی مثل صفحه‌نمایش OLED و رابط کاربری جذاب دارد. می‌توانید با این هواپز ماست هم درست کنید!

خوب است گاهی از دنیایی که با تکنولوژی ساختیم فاصله بگیریم و با شادی‌های کوچک مثل مطالعه‌ی کتاب، آشپزی، سفر یا بودن در کنار دوستان و خانواده، از زندگی بیشتر لذت ببریم.

هادی غنی‌زادگان، تصویربردار

از نظر من در سال ۲۰۲۲ شاهد اتفاق خاصی در دنیای موبایل نبودیم. دلم می‌خواهد اشاره‌ای کوتاه به ذن‌فون ۹ بکنم که جایش در بازار ایران خالی است. در کنار این گوشی، گجت موردعلاقه‌ی من در سال ۲۰۲۲ مانیتور Odyssey G8 OLED سامسونگ است.

مانیتور سامسونگ پنل QD OLED با کنتراست فوق‌العاده و رنگ‌های زنده دارد و نرخ نوسازی ۱۷۵ هرتز و تأخیر ۰٫۱ میلی‌ثانیه ارائه می‌دهد. پشتیبانی از فناوری AMD FreeSync Premium تجربه‌ی گیمینگ فوق‌العاده‌ای برای کاربر رقم می‌زند. Odyssey G8 OLED از سرویس‌های ابری نیز پشتیبانی می‌کند.

بهزاد مرعشیان، مجری

پهپاد مویک ۳ کلاسیک DJI

DJI در زمینه‌ی طراحی کوادکوپتر دوربین‌دار و پهپادهای حرفه‌ای، یکی از مطرح‌ترین شرکت‌ها است. مویک ۳ کلاسیک نیز به‌عنوان یکی از بهترین مدل‌های موجود در گروه پهپادهای حرفه‌ای، توسط این شرکت طراحی شده است. این پهپاد به دوربینی با حسگر ۲۰ مگاپیکسلی 5.1K HASSELBLAD مجهز است که می‌تواند خیال کاربر را از بابت ثبت تصاویر باکیفیت از سوژه‌ی موردنظر راحت کند. از دیگر ویژگی‌های مهم مویک ۳ کلاسیک می‌توان به برد انتقال تصویر طولانی، حالت‌های هوشمند فیلم‌برداری، بازگشت به محل پرواز، حسگرهای تعبیه‌شده در بدنه برای شناسایی موانع و مدت‌زمان ۴۶ دقیقه‌ای پرواز اشاره کرد.

به طور کلی در سال ۲۰۲۲ شاهد معرفی گجت‌های مهم و جذابی بودیم که بد نیست به دو مورد دیگر هم اشاره کنم؛ اپل واچ اولترا به عنوان متفاوت‌ترین ساعت هوشمند اپل و ناتینگ فون وان برای خلاقیتی که در طراحی به کار برد.

حسین خلیلی صفا، مدیر مارکتینگ

استارلینک

پربیراه نیست تا اگر شرایط امروز گجت‌های حوزه‌ی تکنولوژی را با وجود فناوری‌های به دست آمده و همچنین نیاز کاربران، بالغ تصور کنیم؛ حداقل برای من، گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و سایر گجت‌های شناخته شده همان ابزارهای سال‌های گذشته‌اند که در ابعاد مختلف دچار بهبود عملکرد شده‌اند، ولی دیگر هیجان انگیز نیستند، چراکه تکنولوژی، طراحی یا عنصری خارق‌العاده و وجدآور در کالبد خود به همراه ندارند تا حتی دیدنشان قند در دلم آب کنند؛ به نظر می‌رسد تحقیقات در دنیای فناوری بیشتر از گجت‌ها، سرویس‌های فناورانه را هدف گرفته و از این‌رو سرویس‌های حوزه‌ی فناوری بیش از گذشته هیجان‌انگیزتر شده‌اند. شاید هیجان‌انگیزترین فناوری که این روزها بیش از گذشته در مورد آن می‌شنویم، استارلینک و امکان ارتباطی باشد که تا دیروز تصورش هم شبیه رویا بود.

محمدحسین جعفری، مدیر محصول

دوربین-گیمبال DJI Ronin 4D

سال ۲۰۲۲ مملو بود از گجت‌های مختلف که عموما همان مسیر تکامل نسل‌های قبلی را در پیش گرفته بودند. به عقیده‌ی من، تنها دستگاهی که موفق شد مرزها را بازتعریف کند و انقلابی ظاهر شود، DJI Ronin 4D بود. این دوربین-گیمبال، با قابلیت حذف تکان‌ها در چهار محور می‌تواند در لرزش‌ها دقیقا رفتار سر یک مرغ را شبیه‌سازی کند و دوربین 6K توانمند خودش را که از قابلیت تعویض لنز پشتیبانی می‌کند، محکم سر جایش نگه دارد. قابلیت‌های دیگری مثل کنترل از راه دور فوکوس و سرعت شاتر و... دوربین تا چندصدمتر و نبود نیاز به کالیبره‌کردن گیمبال بعد از هر تعویض لنز، باعث شده است تا از نظر من DJI Ronin 4D بهترین مجموعه‌ی دوربین-گیمبال حال حاضر جهان باشد.

امیر سواری، سرپرست تیم فنی

آیپد پرو ۲۰۲۲

گجت موردعلاقه‌ی من برای سال ۲۰۲۲ قطعا آیپد پرو است. پس از تحقیق بسیار بین کتاب خوان‌های قلم‌دار و آیپد پرو، در نهایت تصمیم گرفتم آیپد پرو تهیه کنم. بعد از یک هفته کار کردن با آیپد پرو به این نتیجه رسیدم بهترین گجتی که با اختلاف تا الان داشته‌ام همین گجت است. بیشترین استفاده از این گجت برای من نوشتن (نوت‌برداری)، تماشای یوتیوب و وب‌گردی است. علاوه بر این موارد، کاربردهایی نظیر خواندن کتاب، تماشای فیلم، برگزاری جلسات و انتقال ایده‌ها‍، توضیح راه حل‌ها و ارائه‌ی بهتر مسائل با رسم شکل در جلسات آنلاین کاری است.

نساء قدری، کارشناس جامعه‌ی مخاطبین

شیائومی می بند ۷

می بند ۷ یکی از جدیدترین گجت‌های پوشیدنی شیائومی است که با قیمت مناسبی در بازار عرضه شده است و ارزش خرید بالایی دارد. این دستبند تناسب اندام برای انجام بسیاری از کارها به من کمک می‌کند.

محمد عربی، مسئول شبکه‌های اجتماعی

گلکسی واچ ۵

گجت موردعلاقه‌ی من ساعت گلکسی واچ ۵ است، چون به‌نظرم با داشتن امکانات مهم و متعدد و دقیق، بهترین ساعت هوشمند بازار محسوب می‌شود. دقت بالای گلکسی واچ ۵ نتیجه‌ی همکاری تیم لوازم الکترونیکی سامسونگ با تیم تولید دستگاه‌های پیشرفته‌ی بیمارستانی است. به عقیده‌ی من در آینده‌ای نه‌چندان دور، ساعت‌ها و دستبندهای هوشمند به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی اکثر مردم تبدیل می‌شوند.

سها ربیع‌زاده، مسئول شبکه‌های اجتماعی

خودرو تسلا مدل S

هوش مصنوعی همان‌چیزی است که ما را وارد دنیایی بهتر می‌کند. از نظر من، خودروهای هوشمند یکی از هیجان‌انگیزترین بخش‌های دنیای هوشمند ما هستند. تسلا یکی از بهترین‌های این حوزه است و از نظر من، مسیر درستی در پیش گرفته. خودروی تسلا مدل S جایش را در دل من باز کرده است. امیدوارم روزی بتوانیم با خودروهای هوشمند با خیال راحت و بدون در نظر گرفتن هیچ محدودیتی، مسیر دل‌خواه‌مان را انتخاب کنیم و از مسیر و زیبایی‌هایش لذت ببریم.

شما کاربران محترم پلاس وی چه دیدگاهی درباره‌ی پیشرفت‌های فناوری در سال ۲۰۲۲ دارید؟ کدام گجت جدید بیشتر از بقیه نظر شما را جلب کرد؟ لطفا جذاب‌ترین گجت‌ها را در بخش دیدگاه‌ها فهرست کنید و از پیش‌بینی‌های خود برای سال ۲۰۲۳ بگویید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع