چه چیزی باعث به خطر افتادن حیات دایناسورها شد
دایناسورها گروهی از خزندگان مهره داری بودند که برای بیش از 160 میلیون سال حاکم بر زمین بودند. و در انواع دایناسورهای گیاهخوار، گوشتخوار و همه چیز خوار دسته بندی شدند.
محققان می گویند علت اینکه دایناسورها منقرض شدند این بوده است که مدت زیادی طول می کشید تا جوجه آنها سر از تخم بیرون بیاورد.
نتایج حاصل از یک مطالعه جدید نشان داد تخم دایناسور حدود 6 ماه طول می کشیده است تا به جوجه تبدیل شود که این دوره زمانی در مقایسه با پرندگان امروزی بسیار بیشتر است. این دوره زمانی طولانی حیات دایناسورها را به خطر انداخته و به مرور زمان باعث شده است آنها منقرض شوند.
مدت زمان لازم برای جوجه کشی در جانوران مختلف متفاوت است و از این نظر نمی توان اطلاعات زیادی در مورد حیوانات به دست آورد. در حالی که جنین انسان 9 ماه طول می کشد تا متولد شود، شترمرغ برای تولد جوجه خود تنها 42 روز منتظر می ماند.
دایناسورها چگونه ازبین رفتند
دانشمندان برای سال های طولانی تصور می کردند نحوه تولد جوجه دایناسورها از تخم شبیه به پرندگان امروزی است و این نخستین باری بود که به صورت علمی ثابت شد دوره زمانی جوجه شدن تخم دایناسورها طولانی تر بوده است. پیش از این تصور می شد تخم دایناسورها بین 11 تا 85 روز طول می کشد تا جوجه شود و این بار پیش بینی دانشمندان چند برابر افزایش یافته است.
هم اکنون این فرضه مطرح شده است که دوره زمانی طولانی برای تولد جوجه دایناسورها مهم ترین عاملی بوده که حیات آنها را تهدید کرده است. البته در کنار این مسئله هنوز فرضیه برخورد شهاب سنگ با کره زمین هم به قوت خود باقی است. با این وجود دانشمندان می گویند طولانی بودن فرآیند تبدیل تخم به جوجه از اثرگذارترین عوامل در این زمینه بوده است.