درباره داروی رمدسیویر درمان کرونا چه می دانید؟
در حال حاضر اطلاعات در دسترس، تمام مواردی است که به چاپ رسیده که در این بین برخی از اطلاعات به واسطه ی تحقیقات جدیدتر منقضی و رد شده اند. پس در هر صورت باید به متخصص مراجعه کنید تا جدیدترین اطلاعات را داشته باشید.
رمدسیویر دارویی است که پزشکان امید داشتند توسط آن بیماران ابولایی را درمان کنند و اکنون تنها داروی موثر برای کووید 19 است، اما متخصصان به آن اعتقاد کامل ندارند.
تاریخچه تولید و تاثیر این دارو مسیر دور و درازی را نشان می دهد. تحقیقات برای داروی رمدسیویر در سال 2009 آغاز شد. این تحقیقات در مرحله اول در مورد هپاتیت C و ویروس سن سیشال تنفسی بود.
در آزمایش های بعدی مشخص شد که این دارو دارای فعالیت های ضد ویروسی است. مطالعات اولیه روی حیوانات برای ویروس ابولا انجام شد اما این دارو نتوانست انتظارات را به خوبی پاسخ دهد.
پیش از کووید 19 این دارو برای ویروس های دیگر کرونا تست شد که عاملی برای ایجاد بیماری سارس و مرس بودند. این آزمایش ها هم در لابراتوار و هم روی حیوانات انجام شد. اما بر روی هیچ انسانی تست نشد زیرا در آن زمان موارد ابتلا به مرس بسیار کم بود و هیچ مورد سارسی هم وجود نداشت.
با شروع سال نو، زمانی که دانشمندان تعیین کردند یک پنومونی جدید در چین بر اثر ویروس کرونا ایجاد شده است، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در چین، دوباره رمدیسیویر را به عنوان یک دارو بر علیه این ویروس مورد آزمایش قرار داد.
رمدسیویر با مکانیسمی که ویروس های خاص مثل ویروس جدید کرونا ایجاد می کنند، تداخل خواهد داشت که با استفاده از این مکانیسم از خودشان کپی می گیرند. دانشمندان هنوز در حال کار روی این موضوع هستند که دقیقاً چگونه این اتفاق می افتد؟
از ماه ژانویه 2020 در لابراتوار مطالعات بیشتر و آزمایش های چندگانه کلینیکی در مورد داروی رمدسیویر آغاز شده و نتایج این تحقیقات به چاپ رسیده است. در اواخر ماه ژوئن مقامات رسمی پزشکی اعلام کردند که یک سازمان، 2340 دلار برای بخشی از درمان افرادی که تحت پوشش بیمه دولتی هستند و 3120 دلار برای افرادی که دارای بیمه خصوصی می باشند اختصاص داده است. هزینه ای که مردم باید خود متقبل شوند بستگی به پوشش بیمه، حقوق و سایر عوامل دارد.
تشخیص داروی رمدسیویر اصل از تقلبی
چنانچه در بخش سلامت پلاس وی اشاره کرده ایم مصرف داروهای تقلبی می تواند عواقب مختلفی مانند تأخیر در درمان و اثرات جانبی خطرناک به همراه داشته باشد. تشخیص داروهای تقلبی از نوع اصل آن کار ساده ای نیست زیرا داروهای غیراستاندارد و تقلبی از هر نظر شبیه به داروهای عادی هستند. رمدسیویر یکی از داروهایی است که برای درمان کرونا مورد استفاده قرار می گیرد و متاسفانه نوع تقلبی آن نیز در بازار وجود دارد که کاسبان کرونا این دارو را در بازار سیاه می فروشند.
چگونه داروی اصلی را از قلابی تشخیص دهیم؟
- به شکل ظاهری دارو دقت کنید.
- دیکته نادرستUnusedدر نمونه تقلبی وجود دارد.
- داروی اصلی پودر نیست و محلول است.
- داروی اصلی تک دوز نیست.
فواید رمدسیویر برای کووید 19
طی ماههای اخیر دو مطالعه دیگر روی این دارو انجام شد. محققان در کشور چین به این نتیجه رسیدند که رمدسیویر زمان ریکاوری را کاهش نمی دهد اما میزان مرگ و میر را در مقایسه با افرادی که از پلاسیبو استفاده می کنند، کم می کند.
اما گزارشی که در مجله دارویی نیوانگلند به چاپ رسید در نظری مخالف نشان داد، رمدسیویر زمان ریکاوری را برای افراد مبتلا به کووید 19 از میانگین 15 روز به حدود 11 روز کاهش می دهد.
در این مطالعه نیمی از بیماران داروی رمدسیویر و نیمی دیگر داروی پلاسیبو غیرفعال را دریافت کردند. با وجود خوب بودن نتایج آزمایشها، اما در نهایت امیدوار کننده نبود. این آزمایشات تایید کرده است که داروی رمدسیویر می تواند نتایج را در بیماران از حالت شدید به معمولی تغییر دهد.
به اعتقاد بعضی از پزشکان ممکن است این دارو برخی افراد بیمار را از خطر مرگ نجات دهد اما موضوع کاملاً مشخص این بود که مدت ریکاوری سریع تر پیش می رفت و پنج روز اختلاف داشت.
استفاده 10 روزه از این دارو باعث نتایج بهتری شد اما هنوز کامل رضایت بخش نبود. با اینکه بیماران در این مطالعه بستری شده بودند اما به دستگاه های تهویه نیاز نداشتند. اطلاعات موجود از این مطالعه در هیچ ژورنالی به چاپ نرسید زیرا به بررسی های بیشتری نیاز بود.
درمان اولیه که ممکن است بهتر عمل کند
هنوز سوالاتی در مورد داروی رمدسیویر باقی مانده است مثلاً این که کدام یک از بیماران بیش از بقیه از این دارو نتیجه خوبی می گیرند. نتایج اولیه از یک مطالعه دیگر نشان می دهد بیمارانی که مکمل اکسیژن دریافت می کنند و در وضعیت خیلی وخیم قرار ندارند، پاسخ بهتری به این دارو می دهند. پزشکان پس از معاینه بیماران معتقدند تاثیر داروی رمدیسیویر برای افرادی که زودتر اقدام به مصرف می کنند بهتر خواهد بود.
زمانی که افراد به آی سی یو منتقل می شوند، ویروس کاملا در بدن پخش شده و سیستم ایمنی نیاز به پاسخ بسیار قوی تری دارد تا بتواند ویروس را از آسیب رساندن به بدن حفظ کند.
در واقع حالت ایده آل این است که زمانی مصرف این دارو را شروع کنند که هنوز وارد بیمارستان نشدند. این دارو فعلا به عنوان یک دارو تزریقی به داخل رگ در دسترس است نه یک داروی خوردنی.
بیشتر مطالعات مربوط به کووید 19 معطوف بیمارانی است که در بیمارستان بستری شده اند. 81 درصد از بیمارانی که شدت بیماری آنها خفیف یا معمولی بود در این مطالعه مورد آزمایش قرار نگرفتند. بنابراین تشخیص این که کدام بیمار در درمان اولیه می تواند از این دارو سود ببرد و استفاده راحت از آن داشته باشد، نیاز به مطالعات بسیار گسترده تری دارد.
درمان های ترکیبی ممکن است نتیجه بهتری داشته باشد
مطالعات پزشکی اغلب روی آسیب سیستم ایمنی تمرکز می کند که به آن طوفان سیتوکین گفته می شود. یک مطالعه در این زمینه داروی رمدسیویر را با داروی باری سیتینیب (برای روماتیسم به کار می رود) ترکیب کرده است.
داروی رمدسیویر از تکثیر ویروس جلوگیری می کند و باری سیتینیب سیستم ایمنی را تقویت می کند. سیستم ایمنی مسئول جلوگیری از آسیب رسانی به بعضی از اندام های بدن است که ویروس کرونا به آنها حمله می کند.
این درمان ممکن است تا زمانی که واکسن کشف شود یک استراتژی بسیار مهم برای درمان کووید 19 محسوب شود ؛ مخصوصاً در بیماری های شدید که نیاز به راهبرد دفاعی سیستم ایمنی و داروهای ضد ویروس است، این درمان ترکیبی بهترین راهکار خواهد بود.
هنوز هم اعتقاد بر این است که این درمان ترکیبی فواید بسیار زیادی دارد، اما شاید 10 الی 15 درصد ما را امیدوار تر کند؛ زیرا مسئله ای که اهمیت بسیاری دارد، سن افراد و میزان مقاومت بدن آنها در مشکلات تنفسی است.
داروی رمدسیویر برای درمان های سرپایی مناسب نیست
داروی رمدسیویر از جمله داروهایی است که در بیمارستان برای بیماران کووید١٩ تجویز می شود و نتایج مثبتی در بهبود شماری از بیماران بستری و حاد، دارد. این دارو را نباید بدون تجویز و کنترل پزشک، تهیه و استفاده نمود و بیماران به هیچ وجه نباید از بازارهای غیررسمی اقدام به خرید دارو کنند زیرا پزشکان در درمان های سرپایی به هیچ وجه استفاده از این دارو را توصیه نمی کنند. پزشکان معمولاً براساس میزان اعضای درگیر با بیماری، دارو تجویز می کنند.
هشدار مهم درباره استفاده از داروی رمدسیویر
داروی رمدسیویر مانند تمام داروهایی که در بیمارستان برای بیماران کووید١٩ تجویز می شود، در روند بیماری و کنترل آن تاثیر داشته و علائم و عوارض کرونا را بهبود می بخشد اما هیچ دارویی بطور حتمی ویروس را از بین نمی برد و این دارو راه درمان قطعی کرونا نیست پس مردم نباید بدون تجویز و کنترل پزشک، داروی رمدسیویر را تهیه و استفاده کنند. این دارو برای بیماران کرونایی در بیمارستان ها موجود است و بیماران به علت تقلبی بودن دارو نباید آن را از بازارهای غیررسمی تهیه کنند.