وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

حقایقی در مورد هواپیما و خلبانی که نمیدانید

حقایقی در مورد هواپیما و خلبانی که نمیدانید

هواپیما یکی از وسایل حمل و نقل پرطرفدار است که دارای حقایقی پنهان و جالب می باشد و مسافران این وسیله در مورد آن ها اطلاعاتی ندارند.

حقایقی در مورد هواپیما و خلبانی

احتمالا هیچ فردی در جهان وجود ندارد که بتواند اهمیت حمل و  نقل هوایی را در دنیای مدرن و در عین حال بسیار شلوغ امروزی انکار نماید. از این رو همان گونه که می توان حدس زد، سالانه هزاران میلیارد دلار هزینه توسط مسافران برای جابجایی و سفر با هواپیماها صرف می شود که در مقابل پرداخت هزینه، هر یک از ما در این انتظار هستیم تا نسبت به هزینه ای که می کنیم، به ما خدمات داده شود و خوشبختانه اکثر شرکت های هواپیمایی جهان بر این موضوع پایبند هستند.

اما اولین بار هواپیما توسط برادران رایت در تاریخ 17 دسامبر 1903 میلادی اختراع شد که این روزها بیشترین میزان تغییرات و پیشرفت را در این صنعت می توان مشاهده کرد که نتیجه حضور فعال و خلاقانه مهندسان و طراحان می باشد که کاملا تحسین برانگیز است. با این وجود این موارد تنها جزئی از حقایقی می باشد که ممکن است نسبت به آن آگاه باشید.

به همین دلیل ما قصد داریم در ادامه این مطلب از بخش سرگرمی پلاس وی شما را هر چه صریح تر و بهتر با حقایق پنهان در مورد هواپیما و خلبانی آشنا سازیم. همراه ما باشید.

حقایقی در مورد هواپیما

حقایقی عجیب در مورد هواپیما و خلبانی

حقایق جالب و خواندنی هواپیما و خلبانی

1- وعده غذایی خلبان با وعده غذایی مسافران متفاوت است!

برخی از شرکت های هواپیمایی قوانین مختلفی برای وعده غذایی خلبانان دارند که یک از قوانینی که اکثریت شرکت های هواپیمایی آنرا انجام می دهند، متفاوت نمودن وعده غذایی خلبان و مسافران هواپیما می باشد.

در طی این قانون وعده غذایی خلبانان دقیقا همانند وعده غذایی افرادی می باشد که بلیط بیزینس کلاس را دریافت نموده اند که به تبع کیفیت این غذاها نسبت به غذاهای دیگر بیشتر و بیشتر خواهد بود.

2- هواپیما بوئینگ 747 از بیش از 6 میلیون قطعه تشکیل شده است!

از شناخته شده ترین هواپیماهای جهان در زمینه مسافربری می توان به بوئینگ 747 اشاره نمود که این روزها بسیار می توان نام آنرا از رسانه های مختلف شنید. اما دلیل اصلی محبوبیت این هواپیما این است که بوئینگ 747 اولین هواپیما غولپیکر جهان می باشد و اگر بصورت جزئی قصد بررسی این موضوع را بخواهیم در دست بگیریم، می توان گفت که این هواپیما از بیش از 6 میلیون قطعه تشکیل شده است که در نوع خود کاملا منحصر بفرد می باشد.

هواپیما بوئینگ

حقایقی در مورد هواپیما بوئینگ 747

3- تنها 20% از مردم جهان هواپیما را برای مسافرت انتخاب می کنند!

فوبیای ترس از ارتفاع، یکی از اصلی ترین عواملی است که ممکن است هر مسافری از مسافرت با هواپیماها منع سازد که هر یک از ما ممکن است یکی از این دسته از افراد باشیم که به هیچ وجه مسافرت با هواپیماها را ترجیح نمی دهیم و همیشه انتخاب آخر ما می باشد.

4- شلوغ ترین فرودگاه تجاری جهان!

شلوغ ترین فرودگاه جهان که طبق شواهد گفته می شود سالانه بیش از 970 هزار پرواز از آن نقطه انجام می گیرد، فرودگاه بین المللی هارتسفیلد-جکسون واقع در آتلانتا می باشد که از سال 1998 میلادی تا هم اکنون توانسته است رکورددار باشد که در طی آمار و ارقام عجیبی سالانه بیش از 95 میلیون مسافر در این فرودگاه حضور پیدا می کنند.

فرودگاه هارتسفیلد جکسون

فرودگاه بین المللی هارتسفیلد-جکسون شلوغ ترین فرودگاه دنیا

5- هر موتور هواپیما مسافربری بوئینگ 747 دارای وزن 4.3 تنی می باشد!

یکی دیگر از واقعیت های جالب و خواندنی در مورد هواپیما بوئینگ 747 متعلق به موتور سنگین آن می باشد که هر یک از موتورهای آن دارای وزن 4.3 تنی می باشد و هزینه حدودی هر یک از موتورهای هواپیما بوئینگ 747 چیزی نزدیک 8 میلیون دلار می باشد.

6- سرعت هواپیما بوئینگ 747

بوئینگ 747 از برترین و جذاب ترین هواپیماهایی می باشد که تاکنون ساخته شده است که تا این قسمت از این مطلب تا حدودی با ویژگی های منحصر بفرد آن آشنا شده اید. اما دیگر واقعیت شگفت انگیزی که می تواند برای هر یک از ما جالب باشد، سرعت چشمگیر این هواپیما می باشد که حداکثر سرعت آن 955 کیلومتر بر ساعت می باشد!

سرعت هواپیما ها

سرعت بالای هواپیمای بوئینگ 747

7- تنها 5% مردم سوار هواپیماها شده اند!

با وجود آنکه هواپیماها بخش اعظمی از حمل و نقل مسافران و کالاها را بر عهده دارند، باز هم تعداد زیادی از انسان ها هستند که به هیچ عنوان حاضر به پرواز با این وسیله ها شوند وعلت اصلی آنها هم ترس از ارتفاع می باشد.

از این رو طبق آمار گیری هایی که انجام شده است، گفته شد که تنها 5 درصد انسان ها سوار هواپیماها شده اند که گاها علت اصلی عدم استفاده از هواپیما، عدم توسعه و پیشرفت کشور آنها می باشد!

8- طول عمر هواپیماها!

بطور کلی هر چیزی تاریخ انقضاء دارد و در یک زمان مشخص شده و یا مشخص نشده ممکن است از بین برود. در ارتباط با هواپیما، میانگین عمر چیزی نزدیک به 20 سال گفته شده است که این 20 سال شامل 51 هزار ساعت پرواز می باشد. اما گاها طول عمر برخی هواپیماها در برخی شرکت های هواپیمایی، زمانی است که بدنه آن بقدری فرسوده و اسیب پذیر باشد که قادر به پرواز نباشد!

طول عمر هواپیما

طول عمر هواپیماها چقدر است؟

9- اتاق خواب های مخفی هواپیمای بوئیگ 777

خلبانی یکی از سخت ترین مشاغل موجود در جهان می باشد که برای رسیدن به این مرتبه می بایست تلاش بسیار زیادی کرد که بتوان در این زمینه تجربه کافی را کسب نمود. از این رو خلبانی به صورت مداوم و طولانی می تواند منجر به خستگی بیش از حد خلبانان گردد که خستگی آنها نیاز به خواب دارد و در غیر این صورت آسیب های ناگواری ممکن است رخ دهد.

اما به گفته Business Insider، هواپیماهای بوئینگ 777 دارای اتاق های خواب برای استراحت خلبان و کمک خلبان می باشد که خلبان و کمک خلبان برای استراحت و گرفتن انرژی می توانند در این اتاق ها استراحت نمایند و به ادامه سفرهای هوایی خود بپردازند.

10- رعد و برق و هواپیماها

یکی از اصلی ترین و مهم ترین ترس های افرادی که از مسافرت با هواپیماها هراس دارند، رعد و برق می باشد که تصور می کنند با رعد و برق ممکن است جان خود را از دست بدهند. اما این یک نوع طرز تفکر کاملا اشتباه می باشد چرا که هواپیماها کاملا عایق بندی شده اند و در مقابل رعد و برق هیچ آسیبی نمی بینند.

جالب است بدانید در اکثر مسافرت های هوایی ممکن است چندین بار رعد و برق با هواپیما برخورد نماید که خوشبختانه با استفاده از علوم و تکنولوژی موجود، هیچ آسیبی به تجهیزات اصلی و حیاتی هواپیما وارد نمی شود.

رعد و برق هواپیما

حقایقی جالب در مورد هواپیما و رعد و برق

11- مهارت فرود هواپیما

اگر چیزی وجود داشته باشد که بتواند خلبان ها را از یکدیگر متمایز و جدا سازد، مهارت خلبانی در حین فرود هواپیما در وضعیت های مختلف جوی و یا مشکلات فنی هواپیما می باشد که نشان دهنده میزان مهارت و اعتبار هر خلبانی در میان دیگر خلبانان است.

با این وجود در هر مسافرت و حمل و نقل هوایی با استفاده از هواپیماهای مسافربری می توانید ابتدا از نام و پیشینه خلبان مطلع شوید و سپس اقدام به خرید بلیط نمایید.

12- سیستم اتوپایلوت هواپیما

 این سیستم همانند حالت کروز کنترل در اتومبیل های امروزی می باشد که با فشردن این دکمه زمانیکه هواپیما به ارتفاع و سرعت لازمه رسید، دیگر خلبان و کمک خلبان می توانند بر روی صندلی های خود استراحت نمایند و برای سفرهای بعدی آماده شوند.

اما برخی بر این تصور هستند که در صورت وجود سیستم اتوپایلوت هواپیما، دیگر چه نیازی به خلبان ها است؟؟! خب، دلیل این بسیار واضح می باشد چرا که بدون حضور خلبان، عموم نمی توانند هواپیما را به ارتفاع و سرعت مورد نظر برسانند و از این رو نیاز به حضور خلبانان حرفه ای در این زمینه است تا با تجربه خود بتوانند هواپیما را با بهترین نحو ممکن کنترل نمایند.

غذای مخصوص خلبانان

سیستم اتوپایلوت هواپیما چه کاری انجام می دهد؟

13- حالت هواپیما در اسمارت فون ها

یکی از کارهایی که پس از سوار شدن به هواپیماها باید فورا انجام دهید، این است که تلفن همراه خود را بر روی حالت هواپیما قرار دهید که در این حالت گوشی شما در اصل روشن است، اما راه ارتباطی آن که استفاده از سیم کارت می باشد، کاملا قطع می شود.

با این وجود لازم است بدانید که با عدم فعال نمودن حالت هواپیما، شما باعث ایجاد صدای گوش خراش در هدفون خلبان و کمک خلبان می شوید که این مورد می تواند باعث اختلالاتی در تمرکز خلبانان پرواز گردد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع