دستور پخت حلوای اوماج
اوماج یک حلوای محلی خوشمزه می باشد که اصولا توسط تبریزی ها طبخ می شود و در مراسمات عزاداری استفاده می شود ، همچنین مانند حلوا زعفرانی در ماه رمضان نیز این حلوا برای افطاری در نظر گرفته می شود.
درست کردن حلوای اوماج
مواد لازم حلوای اوماج
- شیر : یک فنجان
- آرد گندم الک شده : یک لیوان
- شکر :یک لیوان
- آب : یک لیوان سر خالی
- روغن مایع : نصف لیوان
- زرد چوبه : یک قاشق چایخوری
- گلاب : 1/3 لیوان
- زعفران دم کرده : یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه حلوا اوماج :
مرحله اول:
برای درست کردن حلوای اوماج ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و یکی دو جوش بزند. بعد آن را کنار بگذارید.
مرحله دوم:
سپس یک لیوان آرد را با زردچوبه مخلوط کنید و در سینی بریزید و بعد یک فنجان شیر را چندین بار روی آرد اسپری کنید و هم بزنید تا زمانی که کل آرد به شکل گلوله گلوله و یا خرده نان بشود.
تزیین حلوای اوماج
چرا به این نوع حلوا اوماج می گویند؟
مرحله سوم:
سپس یک ساعت در سینی پهن کنید تا آرد خشک شود و در طی این مدت چند بار آرد را زیر رو کنید. و بعد در غذاساز یا خرد کن بریزید تا یکدست شود.به این آرد در اصطلاح( اوماج )میگویند.
مرحله چهارم:
نصف لیوان روغن را داخل قابلمه ای بریزید و داغ کنید و بعد اوماج را اضافه کنید و با حرارت کم خوب هم بزنید تا از رنگ سفیدی در بیاید و به رنگ کرم شکلاتی در بیاید.
مرحله پنجم:
حالا شربت ، زعفران و گلاب را اضافه و هم بزنید تا حلوا جمع شود.
مرحله ششم:
حلوا را با حرارت کم به مدت یک ساعت دم کنید و هر ده دقیقه هم بزنید تا ته نگیرد.
حلوای اوماج آماده شده را به سلیقه دلخواه شکل دهید و با خلال پسته تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد حلوای اوماج
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
حلوای اوماج را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .