حکم افطار قبل از اذان مغرب مکارم و سیستانی
روزه خودداری از خوردن و آشامیدن و برخی کارهای خاص دیگر از اذان صبح تا اذان مغرب به انگیزه پیروی از فرمان خدا است. بسیاری از مسلمانان در ماه رمضان و ماه های دیگر سال روزه می گیرند، گاهی پیش می آید که فرد روزه دار به گمان دادن اذان روزه خود را افطار می کند، حکم روزه این فرد چیست؟ در این بخش از پلاس وی حکم افطار روزهی قضا قبل از اذان به گمان رسیدن مغرب از نظر مراجع تقلید و بزرگان دین را آورده ایم.
نظر مراجع تقلید درباره حکم افطار روزهی قضا قبل از اذان
سؤال:
کسی که روزه قضای ماه رمضان گرفته ولی به خاطر اشتباه نرم افزار گوشی یک ربع زودتر از اذان مغرب افطار کرده است، چه وظیفه ای دارد؟
پاسخ:
نظر آیت الله خامنه ای درباره حکم افطار روزهی قضا قبل از اذان:
روزه باطل است و باید مجددا آن را بگیرید ولی چون افطار عمدی نبوده است کفاره ندارد.( استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای.)
نظر آیت الله سیستانی درباره حکم افطار روزهی قضا قبل از اذان:
به احتیاط واجب قضا کنید. (استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله سیستانی، کد استفتاء:695146.)
نظر آیت الله شبیری زنجانی درباره حکم افطار روزهی قضا قبل از اذان:
باطل است. (استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله شبیری زنجانی، شماره سوال:49355.)
نظر آیت الله وحید درباره حکم افطار روزهی قضا قبل از اذان:
روزه باطل است. (استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله وحید.)
نظر آیت الله فاضل درباره حکم افطار روزهی قضا قبل از اذان:
اگر به خاطر اشتباه زودتر از اذان مغرب روزه را افطار کرده اید باطل است باید یک روز دیگر بجای آن روز، روزه قضا ماه رمضان را بگیرید.(استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری:9613282.)
نظر آیت الله مکارم شیرازی درباره حکم افطار روزهی قضا قبل از اذان
پرسش:فردی روزه قضا گرفته و در دقایقی تا اذان مغرب، به علت تاریکی هوا، گمان کرده که اذان گفتهاند و روزه را افطار نموده است و بهمحض اینکه متوجه شده که هنوز وقت اذان نرسیده، خوردن را قطع کرده و تا دقایقی بعد از اذان چیزی نخورده است، آیا روزهی او باطل است؟
پاسخ :
در فرض سؤال اگر بعد از غروب آفتاب بوده است روزه صحیح است اما از این به بعد رعایت نمایند.(پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله مکارم شیرازی)