تخت بیمارستانی
تخت بیمارستانی برای استراحت بیماران در بیمارستان و مراکز درمانی مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع این تختها جهت بهبودی و مراقبت از بیماران ساخته شده و تفاوتشان با تختخوابهای معمولی میزان امنیت و انعطافپذیری بالایشان میباشد. از ویژگیهای این تختها میتوان به قرارگرفتن بیمار در شرایط استاندارد و ایجاد احساس راحتی بیمار اشاره نمود. تخت های بیمارستانی در مدلها و انواع مختلف و با امکانات متفاوت ساخته می شوند تا بیماران در زمان بستری بر روی این تختها احساس راحتی نمایند. برخی از افراد از تخت بستری بیمارستانی برای بیمارانشان در منزل استفاده میکنند که این کار منجر به بالا رفتن روحیه بیمار، حفظ ایمنی بیمار و شرایط نگهداری وی و راحتی بیمار و خانواده و مراقبان وی خواهدشد.
انواع تخت بیمارستانی
تخت بیمارستانی استاندارد دارای ابعادی به طول 220 و عرض 110 سانتیمتر میباشد. ارتفاع تخت پایه ثابت 75 سانتیمتر و تخت با قابلیت تنظیم ارتفاع از 38 تا 100 سانتیمتر میباشد. تختهای بیمارستانی به دو دسته مکانیکی و برقی تقسیم میشوند.
تخت بیمارستانی مکانیکی
تخت مکانیکی سادهترین نوع تخت بیمارستانی بوده و به صورت دستی تنظیم میشوند. در تخت مکانیکی بسته به تعداد شکن و قابلیت تنظیم ارتفاع تخت، هندل های دستی در قسمت پایینی تخت تعبیه میشود و با چرخش آن میتوان موقعیت بخشهای سر و پا را تنظیم نمود.
تخت بیمارستانی برقی
تخت بیمارستانی برقی نسبت به تخت مکانیکی دارای تکنولوژی پیشرفتهتری هستند. در تخت برقی مریض برای تغییر حالت از 3 الی 4 عدد موتور الکتریکی استفاده میشود. این موتورها جهت جابهجایی و تغییر حالت بیمار استفاده میشوند و موقعیت قرارگیری بالاتنه و پایینتنه بیمار را تغییر میدهند. همچنین ممکن است موتوری برای تغییر ارتفاع کلی تخت تعبیه شده باشد. با توجه به موارد گفته شده این تختها نسبت به سایر تختهای بستری برتر هستند. این تختها با اتصال به برق و از طریق ریموتهای نصب شده بر روی تخت قابل کنترل میباشند و نیاز به تنظیم دستی ندارند.
انواع تخت بیمارستانی از نظر تعداد شکن
تخت بیمار دارای سه نوع تک شکن، دو شکن و سه شکن میباشد. با افزایش شکن، کارایی و راحتی تخت افرایش مییابد. تخت بیمارستانی تک شکن تنها قابلیت تنظیم زاویه در قسمت سر بیمار را دارد و توسط اهرمهای دستی پایین تخت بیمار این زاویه تنظیم میشود. تخت دو شکن دارای دو اهرم جداگانه برای تنظیم قسمت سر و پای بیمار میباشد. این تخت بیشتر جهت بیمارانی که از ناحیه پایینتنه دچار آسیب هستند مورد استفاده قرار میگیرد.
پیشرفتهترین نوع تخت بیمارستانی از نظر شکن، تخت بیمارستانی سه شکن میباشد که در دو مدل مکانیکی و برقی تولید میشوند. این تختها معمولا دارای قابلیت تنظیم ارتفاع نیز هستند و در مدل مکانیکی، چهار اهرم در پایین تخت و در مدل برقی، چهار موتور برای جابجایی قسمتهای مختلف و تنظیم ارتفاع، تعبیه شده است. با تغییر زاویه شکنها، ناحیه سر، پا و کمر در موقعیت دلخواه قرار میگیرد.
مراقبت از بیماران در منزل
امروزه بسیاری از خانوادهها به دلیل هزینههای زیاد بیمارستانی و یا حساسیتهایشان در ارتباط با رسیدگی به بیمار و همچنین با توجه به فراگیری ویروس کرونا، ترجیح میدهند که از بیمارشان در خانه مراقبت کنند. در مراقبت از بیمار در منزل علاوه بر کاهش هزینه بیمارستانی، به علت بالا رفتن روحیه بیمار و رسیدگی خانواده، بیمار زودتر بهبود مییابد.
استفاده از تخت بیمارستانی در منزل
با توجه به این که برخی از بیماران نیازی به استفاده از دستگاههای بیمارستانی ندارند، انتقال آنها به خانه و استفاده از تخت بیمارستانی در منزل علاوه بر استراحت بهتر، موجب بهبودی زودتر بیمار و کاهش هزینهها میشود. منزل مکانی برای آرامش و آسایش بیمار بوده و قرارگیری بیمار در جمع خانواده منجر به کسب روحیه و امید خواهد شد. استفاده از تخت بیمارستانی تنها مختص مراکز درمانی و محیط بیمارستان نمیباشد و برای تامین نیازهای بیمار و رسیدگی بیشتر به او در منزل، قابل استفاده میباشد.
یکی از مواردی که تخت بیمارستانی را از تخت خواب معمولی متمایز میکند قابلیت تغییر زاویه در این تخت میباشد. همانطورکه گفته شد تخت شکن دار با استفاده از هندل دستی و یا موتور الکتریکی و ریموت کنترل در زوایا و موقعیتهای مختلف و یا ارتفاع دلخواه قرار میگیرد. تا علاوه بر ایجاد راحتی در هنگام استراحت بیمار، در هنگام پایین آمدن از تخت نیز مشکلی برای بیمار ایجاد نشود. وجود چرخ در زیر تخت بیمارستانی منجر به جابجایی راحتتر بیمار در اتاق خواهد شد و تنوع بیشتری فراهم میشود. همچنین وجود حفاظهای کنار تخت از افتادن بیمار جلوگیری میکند. در نهایت قابلیت شستشوی تخت بیمارستانی در ضدعفونی و تمیز کردن محیط استراحت بیمار تاثیر مثبتی میگذارد.
انتخاب تخت برقی یا مکانیکی برای بیمار
انتخاب تخت کاملا بستگی به نوع وضعیت بیمار دارد و با توجه به مشکل بیمار و راحتی وی، تعداد شکنهای تخت مشخص میگردد. تخت بیمارستانی مکانیکی و برقی از فرآیند یکسانی برای ایجاد راحتی بیمار بهره میبرند اما نیروی محرکه لازم برای ایجاد تغییر زاویه شکن، در تخت برقی تنها با فشردن یک دکمه توسط الکتروموتورها انجام میگیرد در حالی که در تخت مکانیکی نیاز به چرخاندن هندل و نیروی انسانی میباشد. همین سهولت کار در تخت برقی آن را منحصربهفرد کرده است. پیشنهاد ما برای بیمارانی که نیازمند دوره استراحت طولانی و دوره نقاهت درازمدت هستند استفاده از تخت سه شکن برقی میباشد. استفاده از این تخت با فراهم کردن راحتی بیشتر و عدم ایجاد خطر برای استفادهکنندگان بهترین انتخاب برای بیماران در منزل میباشد.