وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

خطر جدی سیگار برای مبتلایان به کبد چرب

خطر جدی سیگار برای مبتلایان به کبد چرب

بیماران با کبد چرب بدانند برای اینکه در آینده دچار بیماری قلبی و عروقی و سکته های مغزی و قلبی نشوند، باید همین امروز اقدام کنند و سیگار خود را هر چه زودتر خاموش کنند.

مبتلایان به کبد چرب، همین الان سیگار را ترک کنند

وجود چربی در کبد طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیش از 5 تا 10 درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است.

این حالت ممکن است در افرادی که الکل مصرف می کنند ایجاد شود، ولی در ایران این بیماری علل دیگر دارد و «کبد چرب غیرالکلی» نامیده می شود. فرم غیرالکلی این بیماری در تعدادی از اختلالات بالینی مانند دیابت ، چاقی و سوء تغذیه رخ می دهد.

یک فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد گفت:بیماران با کبد چرب بدانند برای اینکه در آینده دچار بیماری قلبی و عروقی و سکته های مغزی و قلبی نشوند، باید همین امروز اقدام کنند و سیگار خود را هر چه زودتر خاموش کنند؛ چراکه خطرات ناشی از مصرف دخانیات علاوه بر کبد و قلب و عروق، افراد را در معرض ابتلا به انواع سرطان ها قرار می دهد.

کبد چرب

کبد چرب

علائم و نشانه های بیماری کبد چرب :در اکثر موارد در بیماری کبد چرب علامت خاصی وجود ندارد و این بیماری به دنبال انجام آزمایش های دوره ای و اختلال در آنزیم های کبد مشخص می شود و یا اینکه در زمان انجام سونوگرافی شکم برای علل دیگر، وجود کبد چرب تشخیص داده می شود. البته اختلالات آنزیمی در کبد چرب معمولا خفیف بوده و در اکثر موارد موجب افزایش مختصر در آنزیم های کبدی می شود. همچنین گاهی بیماری با سنگ صفراوی همراه است.

وی افزود:البته در برخی موارد علائمی نظیر خستگی و احساس ناراحتی و درد مختصر در قسمت فوقانی و راست شکم (محل کبد) دیده می شود. در مواد شدید علائمی مثل درد شکم، تهوع، استفراغ، بزرگی کبد و زردی نیز در فرد به وجود می آید. در اکثر بیماران، چاقی و عوارض آن نیز دیده می شود. در صورت پیشرفت بیماری به سمت سیروز کبدی، بزرگی طحال، تجمع آب در شکم و اندام ها و تغییرات پوست نیز در فرد بروز پیدا می کند.

به فکر سلامت قلب و عروق باشیم

ایشان با بیان اینکه بیماری های قلبی – عروقی یکی از علل مهم مرگ ومیر در بزرگسالان به شمار می رود، افزود:باید بدانیم عواملی که موجب چنین بیماری های می شوند از دوران نوجوانی اثرات مخرب خود را آغاز می کنند و به مرور زمان و در بزرگسالی فرد را دچار سکته های قلبی و مغزی خواهند کرد. در صورت توجه به این علل در سنین پایین تر، می توان آنها را برطرف کرده و خود را از ابتلا به بیماری قلبی حفظ کرد.

وی افزود:باید توجه کرد که بیماری زمینه ای که سبب آسیب عروق کرونر و در نتیجه سکته قلبی می شود، تصلب شرایین یا آتروسکلروز نام دارد. در این بیماری چربی و کلسترول به مرور زمان در دیواره داخلی سرخرگ ها رسوب می کند و این رسوب سبب می شود تا جریان خون در آنها دشوار شود. این رسوب ها زمینه ساز تشکیل لخته خونی می شوند. باید توجه کرد عواملی که سبب بیماری آتروسکلروز می شوند، همان استعمال دخانیات، چاقی، بی تحرکی، رژیم غذایی ناسالم، فشار خون بالا، چربی های خون بالا، دیابت قندی و عوامل ژنتیکی هستند و همه اینها با علل بروز کبد چرب مشابهت کلی دارند.

این فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد با بیان اینکه همه افراد با کبد چرب باید از نظر قلبی – عروقی بوسیله الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب، تست ورزش، اکوکاردیوگرافی قلب و ... توسط متخصص قلب یا داخلی مورد بررسی قرار گیرند، گفت:بیماران با کبد چرب بدانند برای اینکه در آینده دچار بیماری قلبی و عروقی و سکته های مغزی و قلبی نشوند، باید همین امروز اقدام کنند و سیگار خود را هر چه زودتر خاموش کنند. چراکه خطرات ناشی از مصرف دخانیات علاوه بر کبد و قلب و عروق، افراد را در معرض ابتلا به انواع سرطان ها نیز قرار می دهد. بنابراین افراد باید بدانند که اگر سیگار را ترک کنند، آینده خود را بیمه کرده اید.

علویان همچنین اظهار کرد:فشار خون بالا، چربی خون بالا، قند خون بالا، اسید اوریک بالا در افراد مبتلا به کبد چرب شایع تر است.

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع