عوارض استفاده از ظروف تفلون خط و خش دار
قطعا هیچ کدام از شما نیستید که از ظروف تفلون در منزل تان استفاده نکنید؛ اما باید بدانید که سطوح این ظروف بسیار حساس هستند و زمانی که شما مدت زمان طولانی آن ها را استفاده کرده و زیاد بشویید، کاملاً طبیعی است که روی تفلون خط بیفتد و آیا می دانستید که استفاده از ظروف تفلون خط و خش دار چه خطراتی را به همراه دارد؟ در این قسمت از بهداشت و سلامت پلاس وی این خطرات را برایتان خواهیم گفت.
مطالعات در این زمینه به چه نتایجی رسیده است؟
همه افرادی که از ظروف تفلون استفاده کرده اند، شاهد خطوط روی آن بوده اند. قابلمه تفلون یک وسیله مناسب برای آشپزی است که مانع از چسبیدن مواد غذایی به کف قابلمه یا ماهیتابه می شود و به خاطر همین طرفداران زیادی دارد؛ اما دانشگاه آکسفورد در اینباره تحقیقاتی انجام داده و به این نتیجه رسیده اند که اجزای پلاستیکی داخل تفلون نسبت به پلاستیک های دیگر خطرناک تر است؛ حتی اگر یک خش روی تفلون بیفتد، بیش از 9000 ذره پلاستیکی از آن آزاد می شود و این توسط تصاویری به ثبت رسیده است و این موضوع را کاملاً تایید می کند. در واقع مواد شیمیایی از آن آزاد می شود که خطرات زیادی برای بدن دارد و علت هم وجود ماده ای بنامِ PFAS است.
خطرات احتمالی PFAS
طبق تحقیقات سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها، این ماده که در بعضی از قابلمه ها و ماهیتابه ها، لباس، لوازم خانه و بسته بندی مواد غذایی وجود دارد؛ به عنوان یک پوشش در پلاستیک ها است و در برابر چیز هایی مثل گرما، آب و چربی مقاومت می کند و بدن را در معرض خطر قرار می دهد که خطرات آن شامل فشار خون بالا در خانم های باردار، افزایش سطح کلسترول و تغییرات کبد و گاهی اوقات کاهش تاثیر واکسن در کودکان است؛ البته هنوز اطلاعات در این مورد مورد کافی نیست اما شما به اندازه کافی متوجه شده اید که زمان آن رسیده تا ظروف تفلونی که خط و خش افتاده اند را کنار بگذارید و تا حد امکان از آن استفاده نکنید.