هشدار درباره وجود ماده شیمیایی در غذاهای بسته بندی شده
آیا می دانید غذاهای بسته بندی شده دارای ارزش غذایی اندکی است ؟ آیا می دانید استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده موجب بروز چه بیماریهایی می شود؟آیا از وجود یک نوع ماده شیمیایی خطرناک در مواد غذایی بسته بندی شده اطلاع دارید؟ جواب تمامی سوالات خود را در این بخش از پلاس وی بیابید.
وجود نوعی ماده شیمیایی خطرناک در غذاهای بسته بندی شده
پزشکان انگلیسی در یک بررسی از وجود ماده شیمیایی بیسفنول A یا (BPA) در سیستم گوارشی 86 درصد شرکت کنندگان در این مطالعه خبر دادند .گروهی از متخصصان علوم پزشکی دانشگاه اکستر به بررسی روی ماده شیمیایی بیسفنول A موجود در بسته بندی های پلاستیکی غذاها پرداخته و دریافتند که در سیستم گوارشی 86 درصد نوجوانان شرکت کننده این ماده وجود دارد .
نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد این ماده شیمیایی می تواند با خطر بروز سرطان پستان و بیماری قلبی ارتباط داشته باشد و به همین دلیل بر ممنوعیت استفاده از آن تاکید شده است. هر چند در برخی از مطالعات این ادعا اشتباه دانسته شده است .
متخصصان انگلیسی اظهار داشتند:نوجوانان یکی از گروه های جمعیتی هستند که بالاترین سطح ترکیب بیسفنول A در ادرار آنان وجود دارد .در حالیکه در برخی از مطالعات آمده است سطح پایین ترکیب بیسفنول A بی ضرر است، کمیسیون اروپا به تازگی اعلام کرده است این ترکیب به دلیل تاثیر گذاری روی هورمون ها سلامت بشر را به خطر می اندازد .
بیسفنول A ماده شیمیایی خطرناک در غذاهای بسته بندی
در کانادا و برخی از ایالت های آمریکا استفاده از این ترکیب شیمیایی در بطری شیر نوزادان ممنوع شده است. همچنین از ماه گذشته کمیسیون اروپا به کار بردن بیسفنول A را در بسته بندی های غذایی به دلیل عوارض جانبی آن محدود کرده است .
مواد سمی شیمیایی در بسته بندی های مواد غذایی
دفعه بعد که شما یک چیزبرگر را از رستوران نزدکیتان سفارش می دهید شاید بخواهید این موضوع را در نظر بگیرید که کاغذ پیچیده شده دور آن می تواند برای شما مضر باشد. دلیلش این است که بر اساس تحقیقات جدید، این کاغذهای بسته بندی مواد غذایی ،معمولا حاوی مواد سمی شیمیایی perfluorinated (PFCs) و یا polyfluoroalkyl و perfluoroalkyl (PFASs) هستند.
دانشمندان این مواد شیمیایی را به سرطان، اختلالات رشد، ضعف سیستم ایمنی بدن و دیگر مسائل مربوط به سلامت افراد مرتبط دانسته اند. با توجه به مقاله ای که روز چهارشنبه یکم فوریه 2017 در مجله علوم و تکنولوژی محیط زیست منتشر شده است،آزمایش های اخیر انجام شده بر روی 400 ظرف مواد خوردنی و آشامیدنی از 27 فست فود زنجیره ای در سراسر کشورمورد بررسی مشخص کرده است که در حدود 40 درصد از نمونه ها سطح قابل ملاحظه ای از فلورین- که از نظر دانشمندان یک شاخص نشان دهنده PFASs یا PFCs است- وجود داشته است.فلورین در بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد تا در برابر لکه های چربی ناخوشایند مقاوم باشد.