از سیر تا پیاز خواص بی نظیر سیر
در طول تاریخ، سیر همواره به عنوان یک درمان مناسب برای انواع بیماری ها شناخته شده است. در جنگ جهانی اول در زمان شیوع بیماری ها از سیر این گیاه پر خاصیت استفاده می شد، حتی فرعون های مصر هم با خاصیت این گیاه جادویی آشنا بودند و برای قوی ماندن بردگان خود به آنها سیر می دادند تا بتوانند ساخت اهرام مصر را به پایان برسانند.
امروزه نیز بسیاری از پزشکان و متخصصان طب سنتی مردم را به مصرف این گیاه پرخاصیت تشویق می کنند تا همه بتوانند از خواص بی نظیر سیر بهره ببرند. اگر نمی دانید سیر چه خاصیتی دارد و برای درمان چه بیماری هایی مفید است، مطالعه این بخش از پلاس وی به شما کمک می کند.
ارزش غذایی سیر
سیر حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین ث، ویتامین ب6، مواد معدنی ضروری مانند فسفر، منگنز، روی، کلسیم، آهن و تیامین، اسید پانتوتنیک، کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین است.
سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی به طور سنتی برای پوشاندن زخم ها در زمان جنگ استفاده می شد همچنین سرشار از مواد معدنی کمیاب مانند ید، کلر، گوگرد و آلیسین است.
خواص درمانی سیر
سیر برای درمان بسیاری از مشکلات تجویز می شود، مشکلاتی مثل:
کم کالری و ضد چاقی
مهم نیست که چقدر پیشنهاد در مورد چگونگی جلوگیری از مصرف کالری در غذا می شنوید اما کالری ها همچنان نقش مهمی در متابولیسم بدن دارند و بدون مصرف آنها انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزمره دریافت نمی کنید. با این حال، کالری موجود در سیر به میزان مناسب است، بدون اینکه باعث افزایش نامناسب وزن شود.
تقویت کننده ایمنی
مطالعات نشان می دهد یکی از فواید خوردن سیر تازه به افراد کمک می کند سیستم ایمنی بدنشان بهبود یابد. به همین دلیل هر زمان که احساس ضعف کردید و به تقویت ایمنی نیاز دارید، سیر بخورید تا یک لایه محافظ برای سیستم ایمنی بدن خود داشته باشید.
درمان طبیعی سرماخوردگی
سیر یک تقویت کننده ایمنی طبیعی است و برای درمان سرماخوردگی عالی می باشد. سرماخوردگی یا آنفولانزا یکی از بیماری های شایع است که نیاز به درمان خاصی ندارد. با این حال، با خوردن سیر بهطور مرتب در هنگام سرماخوردگی می توانید به تسریع روند بهبودی و کوتاه شدن زمان استراحت کمک کنید.
کاهش فشار خون
تعداد افراد مبتلا به فشار خون بالا روز به روز در حال افزایش است و به همین دلیل فشار خون یکی از بزرگترین عوامل مرگ و میر جهان بشمار می رود اما می توان از آن جلوگیری کرد. مصرف منظم سیر تازه می تواند به شما در کاهش سطح فشار خون کمک کند و سیستم قلبی عروقی را بهبود بخشد.
جلوگیری از سکته مغزی و حمله قلبی
بدترین بیماری که ممکن است به دلیل فشار خون بالا ایجاد شود، حمله قلبی بر اثر انسداد شریان قلب و سکته مغزی بر اثر انسداد شریان مغزی است پس با مصرف منظم سیر تازه می توانید از بروز چنین شرایطی جلوگیری کنید.
کاهش کلسترول
برخی مطالعات نشان می دهند که خوردن سیر تازه در کاهش سطح کلسترول، به ویژه LDL یا کلسترول بد نقش مهمی دارد و لازم نیست نگران کاهش کلسترول خوب باشید.
منبع آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها برای بدن انسان ضروری اند زیرا می توانند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک و در عین حال با رادیکال های آزاد مبارزه کنند. متأسفانه، بدن به اندازه کافی قادر به تولید آنتی اکسیدان های خود نیست و مصرف مواد غذایی غنی از این ترکیب بهترین راه برای تامین میزان مصرف روزانه است.
جلوگیری از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر
یکی از اثرات رادیکال های آزاد کمک به تسریع روند پیری است. تسریع روند پیری می تواند تمام سلول های بدن شما و همچنین سلول های مغزی را تحت تاثیر قرار دهد. سلول های آسیب دیده یا پیر در مغز می توانند باعث برخی از بیماری ها مانند زوال عقل و آلزایمر شوند. سیر حاوی برخی از آنتی اکسیدان های قوی است که از چنین بیماری جلوگیری می کند.
بهبود عملکرد ورزشکاران
اگرچه مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است اما ورزشکاران پیشرفت هایی را در عملکرد ورزشی خود به دلیل مصرف منظم سیر تازه تجربه کرده اند.
درمان سردرد و سینوزیت
سیر به علت خواص خنککننده و تسکین دهنده اش می تواند یک درمان خانگی سردرد باشد و برای تسکین سردردهای ضربه ای به کار رود. برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
برای درمان سردرد می توانید چند حبه سیر را له کنید و آنها را درون یک کیسه ی کوچک یا دستمال تمیز قرار دهید تا هر زمانی که دچار سردرد شدید، عطر سیرهای له شده را استنشاق کنید تا سردردتان تسکین یابد.
سم زدایی طبیعی بدن
کنترل ورود مواد به بدن کار آسانی نیست. یکی از مواردی که می تواند به بدن آسیب جدی برساند سمیت فلز است. این نوع ویژگی را می توان در غذا یافت اما به سختی قابل تشخیص است. به همین دلیل پاکسازی بدن به طور منظم برای از بین بردن چنین سمومی اهمیت زیادی دارد و سیر به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی می تواند به عنوان سم زدایی فلز عمل کند.
بهبود سلامت استخوان
خطر ابتلا به بیماری های استخوانی روز به روز به ویژه در افرادی که در محله های آلوده به دود زندگی می کنند، افزایش می یابد. از دست دادن تراکم استخوان در زنان بیشتر از مردان است اما با مصرف سیر تازه و بهبود سلامت استخوان می توان از این بیماری جلوگیری کرد.
بهبود اشتها
از آنجا که سیر کالری کمی دارد، بنابراین مصرف آن در طول برنامه رژیم غذایی بی خطر است. بعلاوه، رایحه و عطر و طعم شدید سیر می تواند به شما در افزایش اشتها کمک کند زیرا بعضی اوقات در طول رژیم غذایی نمی توانید غذاهایی با طعم زیاد بخورید اما سیر می تواند به افزایش عطر و طعم غذاهایی که مصرف میکنید کمک کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
همه غذاهایی که غنی از آنتی اکسیدان هستند می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند و سیر از این قاعده مستثنی نیست. بعلاوه، آنتی اکسیدان موجود در سیر کاملاً قوی است و می تواند از پیشرفت سلولهای سرطانی جلوگیری کند. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
حاوی ترکیبات ضد باکتری
یکی از خواص شگفت انگیز سیر تازه داشتن ترکیبات ضد باکتری است که می تواند به مقابله با برخی از بیماری های ناشی از باکتری مانند:مشکلات گوارشی و دندان درد کمک کند.
خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتری
یکی از مشهورترین فواید سیر داشتن خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی است. آنها به کنترل قارچ، ویروس، باکتری، عفونت کرم و مخمر کمک می کنند همچنین سیر تازه به پیشگیری از هرگونه خطر که توسط سالمونلا انتریتیدیس و...به وجود می آید کمک می کند.
درمان عفونت پوست
ماده شیمیایی آجوئن ممکن است در درمان عفونت های قارچی پوستی مانند پای ورزشکار مؤثر باشد.
تنظیم سطح قند خون
مطالعات اخیر نشان می دهد سیر در تنظیم سطح قند خون نقش دارد. همچنین بر این واقعیت تأکید دارند که سیر تاثیر زیادی در کاهش علائم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارد.
جلوگیری از تشکیل لخته خون
خاصیت ضد انعقادی آجوئن در سیر می تواند به جلوگیری از تشکیل لخته خون در بدن کمک کند. بنابراین، ممکن است خطر خونریزی پس از عمل جراحی را نیز افزایش دهد.
تنظیم فشار خون
پلی سولفیدهای موجود در سیر از طریق گلبول های قرمز به گازی تبدیل می شود که به آن سولفید هیدروژن نیز گفته می شود. این گاز رگهای خونی را گشاد کرده و به تنظیم فشار خون کمک می کند.
مبارزه با آلرژی
سیر از بروز آلرژی جلوگیری می کند. تیاکرمونون و دیال سولفید موجود در سیر باعث بهبود التهاب آلرژیک مجاری تنفسی می شود و آب این ماده خارش ناشی از گزش و بثورات را رفع می کند.
درمان مشکلات معده و روده
تحقیقات نشان می دهد کسانی که به طور مرتب از سیر استفاده می کنند کمتر به سرطان معده و روده بزرگ مبتلا می شوند. سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین است و باکتری های مقاوم به دارو مانند «MRSA» و «هلیکوباکتر پیلوری» را که باعث زخم معده و سرطان معده می شود از بین می برد. یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود. سیر روده ها و مجرای گوارشی را نیز از عفونتها پاک می کند.
درمان موثر میخچه و زگیل
استفاده از عصاره ی سیر برای درمان میخچه پا و زگیل روی دست به بهبود این وضعیت کمک می کند. سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود. همچنین گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می شود.
افزایش متابولیسم
پروتئینی به نام فروپورتین در جذب و آزادسازی آهن نقش دارد. از طرف دیگر، سولفیدهای دیالیل موجود در این ماده باعث افزایش تولید فروپورتین می شود و همچنین به بهبود متابولیسم کمک می کند.
افزایش انرژی
سیر به دلیل داشتن خاصیت تقویت کنندگی جنسی که دارد، توانایی افزایش و بهبود گردش خون و در نتیجه افزایش انرژی را دارد.
درمان دندان درد
سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد درد و ضد باکتری به تسکین دندان درد کمک می کند پس می توانید چند حبه سیر خرد شده را به طور مستقیم روی دندان قرار دهید فقط بدانید ممکن است موجب تحریک لثه شود.
خنثی سازی رادیکال های آزاد
یکی دیگر از فواید سیر این است که می تواند رادیکال های آزاد را خنثی کند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که باعث انقباض عضلات مجاری تنفسی در افراد مبتلا به آسم می شوند. علاوه بر ویتامین ث، یکی دیگر از ترکیبات طبیعی موجود در سیر که به خنثی سازی رادیکال های آزاد کمک می کند، آلیسین است.
افزایش میل جنسی در زنان
سیر به عنوان یک عامل فعال برای افزایش میل جنسی در زنان عمل می کند زیرا از استروژن است و میل جنسی در زنان را افزایش می دهد و با افزایش سطح استروژن، میل جنسی بیشتر خواهد شد.
سلامت پروستات
با افزایش سن پروستات بسیاری از مردان بزرگ می شود، اما رژیم غذایی حاوی سیر و پیاز خطر هیپرپلازی خوشخیم پروستات را کاهش می دهد.
کمک به مبتلایان آسم
سیر توانایی بدن در پروستاسیکلین ها را تحریک می کند.پروستاسیکلین ها مولکول های چربی هستند که به باز نگه داشتن مجاری هوایی کمک می کنند تا نفس کشیدن برای مبتلایان به آسم آسان شود.
درمان سل
خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می کند و با این کار از شدت تنگی نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود. سیر بعضی از انواع سل ریوی را معالجه می کند مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکروب به وجود آورنده سل دارد.
برطرف کردن گل مژه
به عفونت حاد غدد چربی لبه پلک گل مژه گفته می شود که موجب التهاب شده و با درد همراه است. سیر به عنوان مسکن خارش پوست و خطر ابتلا به عفونت چشم را به خاطر ویژگی ضد باکتریایی کاهش می دهد. مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می شود.
رفع گرفتگی رگ ها
از سالهای دور تاکنون از سیر برای تصفیه خون استفاده می شده است. مصرف روزی نصف استکان از عصارهٔ سیر و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی در رفع گرفتگی رگ ها خواهد داشت. سیر با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می دهد.
درمان سنگ کلیه
سیر دارای ماده ای به نام آلیسین است که خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچ دارد و یکی از بهترین درمان ها برای درد و عفونت کلیه است. در ضمن، سیر سنگ کلیه را خرد می کند و در ضدعفونی کردن دستگاه های ادراری و عفونت های واژینال و مثانه نیز مؤثر است.
درمان بیماری اسکوربوت
اسکوربوت نوعی بیماری است که به دلیل کمبود ویتامین C، یکی از مواد مغذی مهم بدن ایجاد می شود. ویتامین C به طور معمول از رژیم غذایی دریافت می شود. ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) مؤثر است.
کاهش ایجاد تومور
دانشمندان آلمانی متوجه شدند که آلیسین موجود در سیر مانع از رشد تومور در موش ها می شود. همچنین سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور می شود و در صورت ایجاد تومور، اندازه های آن را کاهش می دهد.
کمک به داشتن عمر طولانی تر
سیر با اثرات مفید روی عوامل خطرزای مهم مانند فشار خون کمک تان می کند طول عمر بیشتری داشته باشید. سیر با بیماری های عفونی مبارزه می کند، بنابراین کاملا منطقی است که در داشتن عمر طولانی کمک تان می کند.
درمان پرکاری تیروئید
تیروئید غده ای است به شکل پروانه در جلوی گردن در پایین حنجره و بالای استخوانهای ترقوه قرار دارد. تیروئید ممکن است دچار کم کاری یا پرکاری شود. سیر برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
محافظت از کبد
ترکیبات گوگرد دار آلی موجود در سیر می تواند در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف اتانول از بدن محافظت بکند به همین دلیل سیر می تواند از آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل جلوگیری کند.
درمان عفونت های ناشی از HIV
دی آلیل دی سولفید موجود در سیر با کاهش تولید پروتئین های مؤثر در همانندسازی HIV، مانع از همانند سازی این ویروس ها می شود. آجوئن موجود در عصاره ی سیر سبب جلوگیری از ترکیب شدن سلول های سالم موجود در خون با سلول های آلوده به HIV شده و مانع از همانندسازی ویروس HIV در سلول های آلوده می شود.
فواید سیر برای پوست
سیر برای پوست هم فوایدی دارد که شامل:
مقابله با آکنه
آکنه یکی از مشکلات پوستی است و اکثر افراد، به ویژه خانم ها از بروز آن رنج می برند زیرا جوش ها با کاستن از زیبایی اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار می دهند. از این رو، ممکن است سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتری راهی برای کاهش آکنه باشد. به این ترتیب سیر را روی آکنه بزنید.نه تنها آکنه را رفع می کند، بلکه می تواند جای زخم های آکنه را از بین ببرد.
از بین بردن جوش های سرسیاه
علاوه بر آکنه، جوش های سر سیاه یکی از مشکلات پوست است و برای از بین بردن اینها، سیر نیز می تواند راه حل مناسبی باشد. اگر از سیر به همراه روغن زیتون و عسل استفاده کنید، سلول های مرده پوست را بهتر می توانید از بین ببرید تا از مشکلات جوش های سرسیاه در امان باشید. فقط سیر را روی قسمتی از صورت که جوش های سرسیاه دارد بزنید.
غلبه بر مشکلات پوستی ناشی از قارچ و باکتری
مشکلات پوستی ناشی از باکتری ها و قارچ ها مانند عفونت قارچی بسیار نگران کننده است. این مشکلات را می توان با سیر برطرف کرد زیرا سیر حاوی آنتی اکسیدان بسیار بالایی است.
مرطوب کردن پوست
علاوه بر استفاده از لوسیون بهطور روزمره برای مرطوب کردن پوست، سیر را نیز امتحان کنید زیرا آلیسین موجود در سیر می تواند پوست را مرطوب کند و باعث لطیف شدن بافت آن شود بنابراین می توان، سیر را له کرده تا خمیر شود، سپس آن را با ماسک صورت خود مخلوط کنید و روی صورت بزنید و پس از چند لحظه با آب، تمیز بشویید.
کاهش اسکار و خال
اگر به دلیل سانحه یا آکنه، جای زخم روی صورت دارید نگران نباشید می توانید آن را با سیر از بین ببرید. سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی که دارد جای زخم های صورت و خالها را از بین می برد بنابراین، می توانید مستقیماً تکه های سیر را مکرر روی پوست بمالید تا به آرامی جای زخم یا خال از بین برود.
اگرچه سیر برای مشکلات پوستی فواید بسیاری دارد اما ممکن است باعث ایجاد اثرات جانبی روی پوست شود، به خصوص زمانی که پوست حساس دارید.
خواص سیر برای کاهش وزن
سیر به افزایش سطح انرژی و تقویت متابولیسم کمک می کند و تمام کالری ها را می سوزاند و بدن را متناسب نگه می دارد تا به طور مؤثر وزن کم کنید.
مطالعه منتشر شده نشان می دهد، ارتباطی بین سیر و چربی سوزی وجود دارد زیرا ترکیبات موجود در آن فرایند چربی سوزی را تحریک می کنند.
خواص سیر برای کودکان
بیماری های اسهال از علل مهم تاخیر رشد جسمی و مرگ زودرس کودکان در تمام کشورهای دنیا به شمار می روند. عصاره سیر یک داروی مؤثر گیاهی در بهبود علائم اسهال التهابی است. سیر به خاطر خواص بی شمارش در اطفال، سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
خواص سیر در رشد مو
سیر سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که از محرک های اصلی رشد مو بشمار می رود چه به صورت موضعی و چه در رژیم غذایی استفاده کنید، همچنین مواد معدنی موجود در آن مانند کلسیم و روی سلامت مو را بهبود می بخشد و ماساژ پوست سر با روغن سیر باعث تقویت ریشه مو می شود.
عوارض مصرف سیر
سیر علاوه بر تمام فوایدی که دارد، عوارضی هم دارد که شامل:
کاهش فشار خون:
یکی از عوارض جانبی سیر این است که می تواند فشار خون را کاهش دهد در واقع برای تثبیت کلسترول خوب مفید، اما بنابر سلامت کلی بدن، بیماری ها و داروهای مصرفی می تواند نامناسب باشد به همین دلیل ابتدا باید با پزشک صحبت کنید تا با داروهای مصرفی تداخل نداشته باشد.
سوزش معده:
بعد از خوردن سیر خام می توانید سوزش معده را احساس کنید که باید به آن توجه کرد و نه تنها معده بلکه قلب ممکن است به دلیل مصرف سیر خام دچار ناراحتی شود.
بارداری:
اگر سیر در دوران بارداری به مقدار مناسب مصرف شود، به احتمال زیاد ایمن است اما در صورت استفاده زیاد در بارداری بی خطر نیست و ممکن است موجب سقط جنین شود.
شیردهی:
مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.
آلرژی:
زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می شود.
سوختگی:
زمانی که سیر بر روی پوست استفاده می گردد، عموما می تواند خطرناک باشد. سیر می تواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.
مشکلات گوارشی:
سیر می تواند باعث تحریک دستگاه گوارش شود پس اگر در هضم غذا یا عملکرد معده مشکلی دارید از آن به مقدار مناسب استفاده کنید.
عمل ها / جراحی:
سیر ممکن است باعث خونریزی شود پس حداقل دو هفته قبل از جراحی، از خوردن سیر اجتناب کنید.
تداخل با داروها:
ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می کنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می شود.
سیر چه مدت در بدن می ماند؟
سیر از 24 تا 48 ساعت در بدن باقی می ماند. خوراکی هایی مانند سیر از طریق عرق و همچنین دستگاه گوارش دفع می شوند.