وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

خواص و فواید نخود برای بدن+ ارزش غذایی و طرز تهیه نخود آب

خواص و فواید نخود برای بدن+ ارزش غذایی و طرز تهیه نخود آب

نخود فواید فراوانی دارد و می توان گفت که برای سلامتی بدن فوق‌العاده است. همچنین درمان عفونت های قارچی و تقویت رشد مو، نمونه هایی از خواص نخود می باشند.

فواید نخود و خواص این حبوبات برای سلامت بدن

نخود گیاهی است که خواص فراوانی دارد و برای سلامتی بدن عالی است. در گذشته از نخود در انواع غذاها استفاده می شد اما متاسفانه امروزه نخود که بسیار مفید و پرانرژی است از سفره ایرانیان در حال حذف شدن است. نخود نوعی بنشن است که سرشار از پروتیین، فیبر و کربو هیدرات ها بسیار پیچیده است. دو نوع نخود وجود دارد:نخود زرد بیشتر در خاور میانه و آمریکای شمالی و نخود سیاه (در هند، پاکستان و اتیوپی یافت می شود.

ارزش غذایی نخود:

نخود یکی از رایج ترین انواع سبزیجات است و در رژیم غذایی سالم ترین افراد دنیا گنجانده شده است. نخود بسیار از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، مواد مغذی و ویتامین B6 (از جمله منیزیم، اسید فولیک، ویتامین ث، کلسیم، روی، فسفر و پتاسیم) را دارد که مزایای برای سلامتی دارد.

نخود نیز برای سلامت قلب مفید است که خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد و گوارش را بهبود می دهد. مقادیر غذایی در زیر نشان می دهند که چگونه نخود به غذایی مغذی تبدیل شده است.

یک فنجان نخود حاوی مقادیر توصیه شده زیر است:

  • 268 کالری
  • 5 گرم فیبر رژیمی
  • 5 گرم پروتئین
  • 2 گرم چربی
  • 84 % منگنز
  • 71 درصد اسید فولیک
  • 29 % مس
  • 28 % فسفر
  • % 26 % آهن
  • 17 % روی

ویتامین نخود

خواص و ارزش های غذایی نخود

خواص بی نظیر نخود برای زیبایی پوست

از بین بردن چین و چروک :

نخود حاوی مقدار زیادی منگنز است که این ماده سلامت پوست را بهبود می دهد. خطوط و چین و چروک را کاهش می دهد در حقیقت، از منگنز برای تولید بیشتر محصولات زیبایی استفاده می شود. اساسا، منگنز به پوست کمک می کند تا انرژی لازم برای مبارزه با هجوم رادیکالهای آزاد را تولید کند که باعث چین و چروک و خطوط در وهله اول می شود. این عنصر پوست را تغییر می دهد و قابلیت نگهداری آب را افزایش می دهد. همراه با دیگر مواد مغذی ضروری نخود، منگنز به عنوان کاتالیزور برای تامین پوست از نظر انعطاف پذیری و درخشان شدن مفید می باشد.

روشن شدن پوست صورت با ماسک نخود:

برای لایه برداری صورت و تغییر رنگ پوست ترکیب آرد نخود با زردچوبه بسیار موثر است؛ زیرا بافت پوست را بهبود بخشیده و سلول های مرده را از بین میبرد. همچنین باعث مرطوب شدن پوست می شود. از آرد نخود به عنوان پاک کننده طبیعی، به این روش استفاده کنید:

1. ابتدا آرد نخود و پودر زردچوبه، شیر یا ماست را با هم مخلوط کنید.

2. بعد از درست شدن این خمیر آن را روی پوست صورت خود بگذارید.

3. پس از گذشت 10 تا 15 دقیقه صورت خود را با آب گرم بشویید.

کاهش لکه های پیری با نخود:

برای کاهش لکه هایی که بر اثر پیری روی صورت و بدن تان ظاهر می شود ماسک زیر را بکار ببرید:

1. نخود را به خوبی بپزید و سپس له کنید.

2. مقداری آب به آن اضافه کنید تا خمیر نرمی تشکیل شود.

3. سپس این خمیر را روی صورت و دست های خود بمالید.

نخود برای درمان عفونت قارچی:

به مدت یک ماه در برنامه غذایی خود نان چاپاتی با آرد نخود را بگنجانید تا از شرعفونت های قارچی خلاص شوید.

نخود برای درمان لکودرما:

نخود در درمان لکودرما، بسیار موثر است. شما میتوانید دستورالعملی که در ادامه آورده ایم را به صورت منظم و به مدت چند ماه استفاده کنید تا لکه های سفید ناشی از لکودرما کاهش یابد.

1. یک فنجان نخود را با 8 گرم تریفالا چورنا و آب خیس دهید.

2. سپس این مخلوط را 24 ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند.

3. بعد از جوانه زدن آن را استفاده کنید.

نخود برای لاغری

خواص و فواید نخود

اعجاز نخود در تقویت و رشد مو:

جلوگیری از ریزش مو:

اگر ریزش مو را تجربه می کنید و از خوردن مکمل های مختلف خسته شده اید، از نخود در رژیم غذایی استفاده کنید. نخود حاوی مقدار زیادی از ویتامین های A،B و E همراه با اسیدهای چرب امگا 6 است همه آن ها می توانند به طور موثر رشد مو را بهبود دهند این مواد مغذی می توانند پوست سر را سالم نگه دارند و گردش خون را در پوست سر افزایش دهند. می توانید نخود را به انواع مختلفی از مواد غذایی اضافه کنید. بهترین کار این است که آن ها را بجوشانید و به سالاد اضافه کنید.

زدودن موی صورت با نخود:

برای برداشتن موی صورت نخود مفید است. برای اینکار زردچوبه و آرد نخود را با هم مخلوط کنید تا خمیر نرمی درست شود، سپس این خمیر را روی صورت بگذارید و پس از 10 تا 15 دقیقه بشویید. این کار به صورت منظم و به مدت یک ماه برای کسب نتیجه بهتر، انجام دهید. شما می توانید از این ماسک به عنوان اسکراب صورت استفاده کنید.

نخود برای تقویت مو:

لوبیای گاربانزو یا همان نخود برای تقویت مو مفید است و پروتئین و منگنز موجود در آن سبب جلوگیری از سفید شدن مو می شود.

نخود برای درمان شوره سر:

برای درمان شوره سر، شش قاشق غذاخوری آرد نخود را با آب ترکیب کنید و چند دقیقه این خمیر را روی موی خود بگذارید و آبکشی کنید این کار، سبب رفع شوره و کاهش عفونت می شود.

خواص نخود برای کاهش وزن و لاغری:

کمک به کاهش وزن:

نخود حاوی مقدار زیادی فیبر و پروتئین است، که به سیری کمک می کند. به عبارت دیگر، دیرتر احساس گرسنگی می کنید. بنابراین، غلبه بر نیاز نیمه شب کمک می کند. تحقیقات نشان میدهد که خوردن فیبر می تواند تلاش برای، کاهش وزن را افزایش دهد.

علاوه بر این، نخود نیز به حفظ سطح قند خون کمک می کند، که انرژی بیشتری می دهد. ترکیب مواد غذایی با مقدار چربی کم (مانند نخود) روشی کارآمد برای کاهش وزن است. خوردن غذاهای فرآوری شده و وعده های ناسالم می تواند برنامه کاهش وزن و سلامت کلی را به خطر بیاندازد.

بهترین بخش درباره نخود این واقعیت است که، کالری و پروتئین بسیار کمی دارد. بنابراین، نخود غذای انتخابی برای افرادی هستند که سعی می کنند عادت های غذایی را کنترل کنند، وزن کم کنند و یا ماهیچه های بزرگ تر داشته باشند. با مصرف نخود، واقعا نیازی نیست نگران خوردن زیاد کالری باشید.

نخود برای کاهش وزن

کاهش وزن و لاغری

نخود برای کمک به افزایش هضم:

اگر لیستی از 10 غذای برتر برای سبک زندگی سالم تهیه می کنید، بهتر است نخود در آن وجود داشته باشد.

چرا؟ خب، این خیلی ساده است:آن ها حاوی مقدار فیبر هستند. نصف فنجان نخود حاوی حدود 6 تا 7 گرم فیبر است. فیبر رژیمی نقش مهمی در افزایش سوخت و ساز بدن دارد و به طور موثر سیستم گوارشی را بهبود میدهد. فیبر بر هر چیزی که به طور موثر از طریق روده ها در طول مسیر گوارشی می خورید کمک می کند پس این کار مانع یبوست می شود.

فیبر مایعات بدن را جمع آوری می کند و آنها را به اجابت مزاج که درون شکم تشکیل می شود، تقسیم می کند این مایعات می توانند حاوی سموم باشند که برای بدن مضر هستند. فیبر PH را متعادل و در کنترل نگه می دارد، که مانع از وارد شدن تمام سموم و باکتری ها و به شکم می شود. به افزایش سطح باکتری های سالم کمک می کند و باکتری های ناسالم را از بین می برد.علاوه بر این، مهم است که درک کنیم کاهش باکتری های در معده می تواند منجر به یک سری مشکلات هاضمه شود.

خواص نخود برای سلامت زنان:

مفید برای زنان باردار:

بارداری بدون شک یک زمان خاص در زندگی زنان است. با این حال، شکی نیست که اگر مراقب نباشید، می تواند منجر به اضافه وزن قابل توجهی شود. نخود حاوی ویتامین ها و مواد مغذی ضروری است که باعث میشود زنان باردار فعال بمانند و سلامت کلی را بهبود می‌دهد. یک فنجان از نخود می تواند 12 گرم فیبر رژیمی و 15 گرم پروتئین خالص بدهد ساده ترین راه برای خوردن نخود این است که آن ها را بپزید و به سالاد اضافه کنید.

نخود برای سلامت زنان:

مواد شیمیایی گیاهی یا ساپونین موجود در نخود از سرطان سینه و پوکی استخوان در زنان جلوگیری می کند. همچنین نخود، برای پایین آوردن ایجاد گرگرفتگی در یائسگی مفید است.

خواص نخود برای سلامتی و درمان بیماری ها:

کمک به حفظ قند خون:

نخود منبع اصلی کربوهیدرات های بسیار پیچیده است، که در انواع دیگر بنشن وجود دارد. بدن به تدریج کربوهیدرات پیچیده را هضم می کند و بعدها آن را به عنوان انرژی ذخیره می کند تا بعدا مورد استفاده قرار گیرد. این واقعیت بسیار مهم است زیرا اکثر کربوهیدرات ها این ویژگی ها و فواید را ندارند. برخی از کربوهیدرات ها به سرعت قند خون را افزایش می دهند که به نوبه خود منجر به نوسانات انرژی در بدن می شود. (این کربوهیدرات ها هم به عنوان کربوهیدرات های ساده یا سریع نامیده می شوند.)کربوهیدرات های دیگر دقیقا مخالف هستند و انرژی ثابت (شناخته شده به عنوان کربوهیدرات ها پیچیده) را تامین می کنند.

نخود برای بهبود قلب و عروق :

تحقیقات ثابت کرده است نخود می تواند سلامت قلب را با کاهش مقدار کلسترول بد در بدن بهبود دهد. تعادل صحیح کلسترول می تواند به مقابله با مشکلات قلبی عروقی (مانند فشار خون بالا یا پایین) کمک کند.

این کار به بدن کمک می کند با روش های متعددی مبارزه کند که باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی می شود. از آنجا که نخود حاوی فیبر زیادی است، آن ها تمام چربی را که در اطراف اندام های حیاتی جمع آوری می شوند را کاهش میدهند (از جمله قلب) علاوه بر این، لوبیا دارای مقدار زیادی ویتامین B6 است که به طور قابل توجهی سطح هموسیستئین را در بدن به حداقل می رساند داشتن بیش از حد هموسیستئین می تواند منجر به توسعه بیماری های قلبی مختلف شود.

نخود برای جلوگیری از سرطان:

علاوه بر این، خوردن منظم نخود ممکن است منجر به کاستن از سرعت رشد علائم سرطان شود. مطالعات همچنین نشان داد که نخود می تواند علائم سرطان روده بزرگ را به حداقل برساند.نخود در حفظ سیستم گوارشی سالم بسیار موفق بوده و جهت پاکسازی انواع سموم و باکتری های بد مفید هستند.آن ها رشد باکتری های سالم را با متعادل کردن سطح PH بدن افزایش می دهند که به طور قابل توجهی التهاب را به حداقل می رساند. به عبارت دیگر، سلول های سرطانی در بدن تکثیر و گسترش نخواهند یافت.

نخود برای مو و پوست

جلوگیری از سرطان با مصرف نخود

نخود برای کاهش کلسترول:

نخود سبب کاهش کلسترول بد بدن می شود. نخود به علت اینکه دارای دیس لیپیدمی است سبب جلوگیری از تجمع کلسترول در بدن می شود. گنجاندن 3/4 فنجان نخود در رژیم غذایی به کاهش LDL (کلسترول بد) کمک می کند. خطر بیماری های قلبی و سکته با گنجاندن نخود در رژیم غذایی کاهش می یابد.

نخود برای سلامت استخوان:

نخود همچنین حاوی کلسیم و آهن است آن ها همچنین سرشار از مواد مغذی و ویتامین هستند که سلامتی استخوان را تقویت می کنند. پوکی استخوان اختلالی گسترده در ایالات متحده است و در وضعیت بد می تواند منجر به مشکلات مفاصل و کمر درد شود که در نهایت باعث ناراحتی طولانی مدت و درد مزمن می شود. نخود همچنین حاوی فسفات است کلسیم و فسفات، اجزای حیاتی برای ساختار استخوان هستند اگر بیش از حد فسفر و کلسیم زیادی مصرف کنید می تواند منجر به از دست رفتن استخوان شود.

خواب خوب :

نخود از منابع سرشار اسید آمینه، تریپتوفان و سروتونین به شمار می رود و نقش مهمی در تنظیم خلق و خو و خواب دارد. مصرف تریپتوفان در شب، سبب ایجاد آرامش در فرد می شود.

نخود برای سنگ کلیه :

مصرف نخود از بروز سنگ کلیه جلوگیری می کند. برای این کارنصف فنجان نخود را در آب بخیسانید و یک شب نگه دارید سپس روز بعد با عسل مصرف کنید تا از سنگ کلیه جلوگیری نماید.

نخود برای کمک به درمان یرقان :

برای درمان یرقان و استفراغ مربوط به آن مصرف یک فنجان نخود خیس خورده در آب با شکر زرد، کمک کننده می باشد.

سلامت شریان ها :

فیبر کمک به ایجاد ماده ای ژل مانند در دستگاه گوارش می کند که این ماده با اسیدهای چرب ترکیب می شود و به تعادل سطوح کلسترول در جریان خون کمک می کند. فیبرها محلول و نامحلول به عنوان مواد مغذی مهم شناسایی شده اند.

آن ها به کاهش احتمال افزایش فشار خون کمک می کنند. نخود به حفظ شریان ها از پلاک کمک می کند، که به نوبه خود سطوح فشار خون را در کنترل نگه می دارد حفظ فشار خون می تواند به میزان زیادی احتمال ابتلا به سکته یا سکته قلبی را به حداقل برساند. در حقیقت، گزارش هایی وجود دارند که مشخص کرده اند که تنها (سه چهارم فنجان، نخود بخارپز یا آب پز) می تواند به طور قابل توجهی خطر فشار خون، حملات قلبی و سکته را کاهش دهد. به عبارت دیگر آن ها LDL (کلسترول بد) را از بدن دور نگه می دارند.

فواید خوردن نخود

تمام خواص بی نظیر مصرف نخود

کمک به افزایش خاصیت قلیایی :

مهم است درک کنیم بنشن ها خاصیت قلیایی دارند و خاصیت قلیایی به بدن کمک می کند تا سطح PH را متعادل کند. هرچه این سطوح متعادل باشد، کمتر نگران تولید سموم می شوید. استفاده از نخود با یک منبع مغذی از چربی های سالم (به عنوان مثال، روغن زیتون) میزان جذب آنها به بدن را افزایش می دهد. که اثرات آن ها را افزایش می دهد علاوه بر این، لوبیا منبع قدرتمندی از دو ماده مغذی ضروری دیگر (منیزیم و منگنز) است.

نخود برای بهبود سلامت چشم:

استفاده از نخود روزانه می تواند باعث بهبود دید شود هیچ شکی وجود ندارد که همه ما زمان زیادی را در مقابل صفحه کامپیوتر صرف می کنیم، که می تواند باعث تاثیرات زیان آور روی چشم ها شود. به همین دلیل است که باید اطمینان حاصل کنید هر کاری که می توانید برای احیای سلامت چشم انجام دهید.نخود حاوی ویتامین آ است که ویتامین اصلی برای غشا مخاطی، پوست و چشمان است.بنابراین اگر هر روز نخود بخورید می توانید ویتامین آ را منظم نگه دارید بنابراین، بینایی را بهبود خواهید داد و از عفونت و آسیب رادیکال آزاد محافظت خواهید کرد.

نخود برای سیستم ایمنی:

نخود، سرشار از آهن است که به انتقال اکسیژن در بدن کمک می کند و سبب حفظ قدرت سیستم ایمنی می گردد و برای متابولیسم خوب، لازم و ضروری است.

نخود برای کاهش خطر التهاب:

نخود نیز حاوی مواد مغذی دیگری به نام کولین است که چرخه خواب را بهبود می بخشد، حرکت ماهیچه ها را افزایش می دهد و حافظه را بهبود می دهد. با این حال چنانچه در بخش سلامت پلاس وی گفته ایم، بهترین مزیت این است که بدن توانایی جذب چربی را افزایش می دهد، که راهی طولانی در کمک به افزایش دفاع بدن در برابر التهاب دارد.

نخود غنی در اسید فولیک:

نخود حاوی مقدار زیادی از مواد غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی است مثلا، آن ها منبع خوبی از آهن، روی، فسفر، ویتامین B، و اسید فولیک هستند. تمام این مواد مغذی نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن دارند و اگر گیاهخوار هستید، این مواد مغذی برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار هستند زیرا نخودها حاوی مقادیر زیاد اسید فولیک هستند که در غیر این صورت به نام ویتامین B6 شناخته می شود این ویتامین برای بدن و ایجاد سلول های جدید حیاتی است و به ترکیب دی ان ای کمک می کند. اسید فولیک به بدن کمک می کند که ویتامین های B، پروتئین ها و آمینو اسیدها به بدن متصل شوند.

عدم تعادل اسید فولیک می تواند منجر به مشکلات متعددی بر سلامت شود، که ممکن است شامل کم خونی، ضعف ایمنی و متابولیسم ضعیف باشد.در زنان باردار، کمبود اسید فولیک می تواند منجر به (آسیب لوله عصبی) شود.

نخود حاوی نشاسته است :

نخود نیز حاوی نشاسته است. نشاسته موجود در نخود به آرامی می سوزد به عبارت دیگر، بدن به سرعت آن را تجزیه نمی کند و آن را به گلوکز تبدیل می کند، که باعث افزایش قند خون می شود. بر خلاف محتوای شکر یافت شده در پاستا، غذاهای فرآوری شده، آرد تصفیه شده، نان سفید، و جوش شیرین نشاسته موجود در نخود مقدار زیادی زمان برای تجزیه صرف می کند. نشاسته از قند طبیعی (شناخته شده به عنوان گلوکز) ساخته می شوند. بدن از گلوکز برای ساده کردن بسیاری از عملکردهای مهم بدن استفاده می کند. اما گلوکز می تواند به یک مساله برای افرادی تبدیل شود که دیابت یا پیش دیابت دارند.

گلوکز همچنین در نشاسته سبزیجات یافت می شود. این واقعیت برای افرادی که دیابت دارند بسیار مهم است زیرا مجبورند انسولین به خود تزریق کنند تا سطح قند خون خود را تنظیم کنند. بنابراین نخود می تواند سطح قند خون افراد دیابتی را متعادل کند.

نخود حاوی روی:

نخود حاوی مقدار زیادی ماده معدنی قدرتمند، روی است که به تسهیل بیش از صد واکنش آنزیمی حیاتی در بدن کمک می کند و چنانچه در بخش سلامت پلاس وی گفته شده است این ماده معدنی تمام وظایف بدن را ساده می کند، که شامل محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی رادیکال آزاد (که به عنوان آسیب سلول اکسیداتیو مشهور است) روی همچنین به تسریع التیام زخم کمک می کند، دی ان ای را کپی می کند و نقش مهمی در ایجاد هموگلوبین در جریان خون ایفا می کند. کمبود روی میتواند منجر به مشکلات سلامتی متعددی نظیر سرماخوردگی، ضعف چشم، سندروم شکمی، اسهال، ناباروری و موهای کم پشت شود و حتی می تواند رشد را در کودکان کاهش دهد.

خواص نخود

خاصیت های شگفت انگیز استفاده از نخود

نخود حاوی منیزیم است:

12.5 گرم (یا یک قاشق سوپ خوری) نخود تقریبا حاوی حدود 14.4 میلی گرم منیزیم است. مطالعات علمی بی شماری در مورد مردان مشخص کرده اند که کمبود منیزیم می تواند به طور غیر مستقیم باعث کاهش تستوسترون شود متاسفانه، کمبودهای منیزیم در اکثر مردم آمریکا رایج است.

مردم معمولا مقدار توصیه شده از منیزیم را از طریق منابع غذایی عادی دریافت نمی کنند اگر آن ها را با دیگر غذاهایی کهتستوسترون دارند (مانند ماهی و سبزیجات)ترکیب کنید، حتی لازم نیست از مکمل های استفاده کنید تا سطح هورمون خود را تنظیم کنید.با این حال، قویا توصیه می شود که قبل از انجام هر کاری با یک متخصص پزشکی مشورت کنید میزان در مردان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است اما این مشکل همچنین دارد به مساله ای در مردان جوان تبدیل می شود سطوح در مردان به علت پروتئین کم کاهش یافت در نتیجه بدن شروع به تولید هورمون مردانه می کند این آنزیم ها با موفقیت به بدن متصل می شوند، که آن را برای استفاده از آن ها غیر ممکن می سازد مطالعه دیگر نشان داد که تستوسترونبه جای اتصال با گلوبین، تصمیم به پیوند با منیزیم دارد این پیوند، سطح هورمون را افزایش می دهد، بنابراین بدن مزایای قدرتمند را تامین می کند.

نخود حاوی منگنز:

یک فنجان نخود پخته شده تقریبا حاوی حدود 1.69 میلی گرم منگنز است فواید بسیاری برای این ماده مغذی مهم وجود دارد. منگنز با افزایش مقدار ماده معدنی به رشد بهینه و استحکام استخوان ها کمک می کند. در این زمینه، نخود می تواند رژیم غذایی شگفت انگیزی برای زنان پس از یائسگی باشد.

در زنان مسن فقر منگنز بسیار شایع است، بنابراین جبران کمبود این ماده معدنی بسیار مهم است. تحقیقات علمی همچنین کشف کرده اند که فقر منگنز در زنان ممکن است منجر به پیشرفت پوکی استخوان شود علاوه بر این، منگنز به حذف سلول های بنیادی آزاد در بدن کمک می کند این سلول ها قادر به ایجاد سرطان و تعدادی از بیماری های ناتوان کننده است. اما منگنز دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است.بنابراین همراه با استفاده از مکمل های منگنز استفاده از یک یا دو فنجان نخود برای افزایش سطح این مواد معدنی نیز مهم است.

منبع خوب پروتئین:

نخود می تواند 15 گرم پروتئین خالص در هر نصف فنجان به شما بدهد می توانید آن ها را بپزید، بخار پز کنید، و یا آن ها را در روغن زیتون سرخ کنید. فقط مطمئن شوید که با آمینو اسیدها (مثلا، تخم مرغ) بخورید کمبود پروتئین می تواند منجر به مشکلات متعددی از جمله خستگی ماهیچه ای، خستگی، آب مروارید، اختلالات قلبی عروقی، ضعف سلامت پوست و تولید هورمون ناکافی شود از آنجا که پروتیین کاملا گیاهی است برای گیاهخواران در سراسر دنیا تبدیل به غذا شده است.

نخود منبع آهن:

یک فنجان پر از نخود حاوی حدود 4.7 میلی گرم آهن است که یکی از مهم ترین مواد غذایی در بدن است. کمبود آهن می تواند منجر به بیماری شود (شایع ترین آن کم خونی است). کم خونی مانع از تولید مقدار مناسبی از گلبول های قرمز خون می شود. طبق آنچه در بخش سلامت پلاس وی گفته ایم با عدم تعادل این سلول ها می توانید چندین تاثیرات زیان آور، از جمله ضعف، خستگی، گیجی و ناتوانی در انتقال مقدار سالم اکسیژن به بافت های بدنی خود را تجربه کنید (که باعث می شود آن ها در دراز مدت ضعیف علاوه بر آن کم خونی می تواند موجب مشکلاتی دیگر (مانند ریزش مو و ناخن های شکننده)شود خوشبختانه می توانید با استفاده از مکمل های آهن این مشکل را مهار کنید.

ویتامین ب کمپلکس نخود :

نخود حاوی B6،B5،B2 (ریبوفلاوین) ، B1 (تیامین) است. با توجه به گزارش های متعدد، نخود در بین غنی ترین منابع B6 است که سیستم ایمنی را بهبود می بخشد و از آنجایی که نخود نیز ویتامین B5 دارد، می تواند به طور همزمان سیستم گوارشی و سیستم ایمنی را مراقبت کند.

حاوی ویتامین آ (و بتا کاروتن):

ویتامین A برای حفظ سلامت استخوان و چشم خوب است و بتاکاروتن ماده ای خام است که به ویتامین A تبدیل می شود. بتاکاروتن ماده مغذی ضروری است که به حفظ ایمنی کمک می کند و پوست را بهبود می دهد.

ویتامین ث نخود:

نخود حاوی مقدار کمی از ویتامین C است اگرچه ویتامین C بیشتر در مرکبات یافت می شود (مانند پرتقال و گریپ فروت) 3.8گرم ویتامین C در هر 100 گرم نخود وجود دارد این ویتامین راهی خوب برای حفظ رگ های خونی، داشتن پوست روشن و حفظ سلامت بافت ماهیچه است در حالی که مردان روزانه به مقدار 90 میلی گرم ویتامین C، زنان 75 میلی گرم نیاز دارند.

طرز تهیه نخود آب پر از خواص

  1. (نخود - 400 گرم) (پیاز متوسط - 3 عدد) (روغن - 75 گرم) (آرد گندم سبوس دار - 1 قاشق غذاخوری) (نمک و فلفل و زردچوبه - به مقدار لازم)
  2. از شب قبل نخود ها را خیس می کنیم و سپس صاف می کنیم. پیاز ها را نیز خرد کرده و سرخ میکنیم تا طلایی شوند.
  3. نخود ها را به پیاز داغ اضافه میکنیم و مقداری تفت می دهیم حالا ادویه جات و 4 لیوان آب را به مواد اضافه می کنیم.
  4. حرارت را کم کنید و اجازه دهید نخود ها به آرامی بپزند و در آخر که نخود ها پخته شدند، آرد را به آن اضافه می کنیم و بعد که چند دقیقه جوش خورد می توان این غذای پر از خاصیت را با آبغوره یا سرکه میل کرد.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع