طرز تهیه قورمه سبزی خوزستانی
قورمه سبزی یا همان خورشت سبزی بسیار خوشمزه و محبوب است و در سراسر ایران طبخ میشود ، فقط در بعضی نقاط با کمی تفاوت این سبزی خورشت بی نظیر را تهیه میکنند. اینگونه که در بعضی مناطق میزان سبزی آن را تغییر میدهند و در بعضی شهرها ادویه و نوع لوبیای داخل قورمه سبزی را جایگزین میکنند. در هر صورت قورمه سبزی خوشمزه در تمام شهرهای ایرانی و چه بسا کشورهای دیگر پخت میشود.در این بخش از آشپزی پلاس وی هم با طرز تهیه قورمه سبزی اهوازی آشنا میشوید که عطر و طعم فوقالعاده ای دارد.
مواد لازم برای خورشت سبزی اهوازی:
- گوشت تازه گوسفند :یک کیلو نیم کیلو گرم
- لوبیا چشم بلبلی :400 گرم
- پیاز ریز خرد شده :2 عدد
- سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز ، اسفناج و کمی شنبلیله :یک کیلو نیم
- گرد لیمو عمانی :150 گرم
- آبلیمو ترش :نصف فنجان
- نمک، فلفل و زردچوبه :مقداری
طرز تهیه خورشت سبزی اهوازی
مرحله اول:
برای پخت خورش قورمه سبزی اهوازی ابتدا لوبیا ها را از چند ساعت قبل خیس دهید. سبزی ها را هم تمیز کنید و خوب بشویید. بعد در صافی بریزید تا آبش برود. سپس کاملا ریز خردش کنید.
مرحله دوم:
قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
بعد گوشت را تکه کنید و سعی کنید تکه های بزرگتری خرد کنید و به پیاز اضافه کنید ، تا تفت بخورد. در حین تفت گوشت زردچوبه را هم به آن اضافه کنید و وقتی رنگ گوشت تغییر کرد و عطر آن پیچید ،داخل قابلمه 3 تا 4 پیمانه آب بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید.
بعد از جوش آمدن آب ، لوبیای خیس داده شده را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا گوشت و لوبیا به آرامی بپزند.
مرحله سوم:
وقتی لوبیا و گوشت نیم پز شدند ، سبزی های خرد شده را به خورش اضافه کنید و بگذارید تا با شعله ملایم خورشت کاملا بپزد و جا بیفتد.
مرحله چهارم و نهایی پخت قرمه سبزی:
در 10 دقیقه آخر پخت ، گرد لیمو را به همراه آب لیمو ترش و کمی نمک و فلفل به غذا اضافه کنید و بعد از چندین جوش زدن ، خورش را از روی حرارت بردارید.
این خورش را با لوبیا قرمز و یا چیتی هم میتوانید درست کنید.در ضمن سبزی خورشتی اهوازی اسفناج بیشتری دارد که باعث لعاب انداختن خورش میشود.
نکات تکمیلی در مورد خورشت سبزی اهوازی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
خورشت سبزی اهوازی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .