پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

دانشمندان سرانجام فهمیده‌اند چرا در زمستان بیشتر سرما می‌خوریم

دانشمندان سرانجام فهمیده‌اند چرا در زمستان بیشتر سرما می‌خوریم

هوا سرد است و وقتی به‌نظر می‌رسد همه کسانی که می‌شناسید، به‌طور ناگهانی سرفه و عطسه می‌کنند، متوجه می‌شوید فصل سرماخوردگی و آنفلوانزا آمده است. مثل این است که میکروب‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا با اولین موج هوای زمستانی شروع به فعالیت می‌کنند. با‌این‌حال، میکروب‌ها در تمام طول سال وجود دارند. به آخرین سرماخوردگی تابستانی خود فکر کنید. چرا وقتی هوا سرد می‌شود، مردم بیشتر به سرماخوردگی و آنفلوانزا و اکنون کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند؟

مطالعه‌ای جدید ممکن است علت زیستی این مسئله را پیدا کرده باشد که چرا در زمستان بیشتر به بیماری‌های تنفسی دچار می‌شویم. طبق نتایج این مطالعه، به‌نظر می‌رسد که هوای سرد به پاسخ ایمنی که در بینی رخ می‌دهد، آسیب می‌زند. دکتر زارا پاتل، استاد بیماری‌های گوش و گلو و بینی و جراحی سر‌و‌گردن در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه استنفورد گفت:

درواقع، طبق مطالعه‌ای که روز سه‌شنبه در مجله‌ی The Journal of Allergy and Clinical Immunology منتشر شد، کاهش دمای درون بینی تا ۵ درجه‌ی سانتی‌گراد، حدود ۵۰ درصد از میلیاردها سلول مبارزه‌کننده با ویروس‌ها و باکتری‌ها را در سوراخ‌های بینی نابود می‌کند. دکتر بنجامین بلیر، مدیر بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان چشم و گوش ماساچوست و استادیار دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه هاروارد در بوستون، بیان کرد:

پاتل در ایمیلی به لایوساینس نوشت:

لانه‌ی زنبور

بلیر و تیمش با همکاری منصور امیجی، رئیس گروه علوم دارویی در دانشگاه نورت‌ایسترن در بوستون، برای درک این موضوع مطالعه‌ای انجام دادند. ویروس یا باکتری تنفسی به بینی حمله می‌کند که نقطه‌ی اصلی ورود به بدن است. پژوهشگران کشف کردند که بخش جلوِ بینی خیلی زودتر از اینکه ته بینی از وجود میکروب باخبر شود، مهاجم را تشخیص می‌دهد. در آن نقطه، سلول‌های پوشاننده بینی فوراً شروع به ایجاد میلیاردها نسخه‌ی ساده از خودشان می‌کنند که «وزیکول‌های خارج سلولی» نامیده می‌شوند. بلیر گفت:

سپس، وزیکول‌های مذکور را سلول‌ها به مخاط بینی منتشر می‌کنند و در آن‌‌‌جا میکروب‌های مهاجم را پیش از رسیدن به مقصد و تکثیر‌شدن، متوقف می‌کنند. بلیر گفت:

افزایش چشمگیر قدرت ایمنی بدن

مطالعه‌ی جدید نشان داد که وقتی بینی با حمله مواجه می‌شود، تولید وزیکول‌های خارج سلولی را تا ۱۶۰ درصد افزایش می‌دهد. تفاوت‌های دیگری نیز وجود داشت: وزیکول‌های خارج سلولی نسبت‌به سلول‌های اصلی، گیرنده‌های بسیار بیشتری روی سطح خود داشتند. این امر موجب افزایش توانایی مهار ویروس توسط میلیاردها وزیکول خارج سلولی در بینی می‌شود. بلیر گفت:

سلول‌های بدن از نوعی عامل کُشنده‌ی ویروسی به نام ریزآران‌ای (MicroRNA) نیز برخوردار هستند که به میکروب‌های مهاجم حمله می‌کنند. مطالعه نشان داد که وزیکول‌های خارج سلولی در بینی درمقایسه‌با سلول‌های عادی ۱۳ برابر توالی ریزآران‌ای بیشتری دارند. بنابراین، بینی با چند اَبَرقدرت اضافی وارد نبرد با میکروب‌ها می‌شود.

حال وقتی‌که هوا سرد باشد، چه اتفاقی برای این مزیت‌ها می‌افتد؟ بلیر و تیمش برای پی‌بردن به این موضوع چهار شرکت‌کننده مطالعه را به‌مدت ۱۵ دقیقه درمعرض دمای ۴/۴ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دادند و سپس شرایط درون حفره بینی آن‌ها را ارزیابی کردند. بلیر گفت:

بلیر گفت درواقع همین مقدار سرما در نوک بینی کافی بود تا حدود ۴۲ درصد از وزیکول‌های خارج سلولی از مبارزه کنار بروند. او افزود:

این امر با توانایی شما برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوانزا و کووید ۱۹ چه می‌کند؟ به‌گفته‌ی بلیر، این مسئله توانایی سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت‌های تنفسی را به نصف کاهش می‌دهد. بلیر افزود به‌نظر می‌رسد دنیاگیری به ما دقیقاً چیزی را داد که برای کمک به مبارزه با هوای سرد و حفظ عملکرد ایمنی به آن نیاز داریم. او بیان کرد:

پاتل نیز با این موضوع موافق بود:

بلیر انتظار دارد که در آینده شاهد تولید داروهای موضعی بینی باشد که براساس این یافته‌ی علمی ساخته می‌شوند. او گفت:


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع