همه چیز در مورد عوارض عمل بینی
شدت و ضعف عوارض عمل بینی و شکست بعد از جراحی بینی به تبحر جراح، نوع بینی، نوع عمل و مراقبتهای بعد از عمل بستگی خواهد داشت.
عوارض عمل بینی
- تورم و کبودی شدید
- درد غیر قابل تحمل
- مشکلات تنفسی
- کاهش حس بویایی
- خونریزی مکرر
- سوراخ شدن تیغه بینی
- کج شدن بینی
- عفونت
- آسیب به مجرای اشکی
- کرختی پوست
- کوچک شدن بیش از حد سوراخهای بینی
- عدم تناسب بینی با سایر اجزای صورت
- ایجاد اسکار
- ماندن رد بخیهها
- نیاز به عمل ثانویه
- چسبندگی بینی
- ماندن جای چسب و آتل روی بینی
برخی از عوارض عمل بینی همانند درد، تورم، کبودی، کاهش حس بویایی و خونریزی جزو عوارض کوتاه مدت بوده که پس از طی شدن دوره نقاهت بیمار، رفته رفته از عوارض عمل بینی ذکر شده کاسته خواهد شد.
از عوارض عمل بینی که در دراز مدت اتفاق میافتد میتوان به تغییر ظاهر نوک بینی، برآمدگی بیش از حد بینی، انحراف تیغه بینی، عفونت، اختلال تنفسی و خوروپف شبانه اشاره کرد. در این حالت عمل بینی ترمیمی راه حل مناسب برای رفع این مشکل خواهد بود.
عوارض عمل بینی بعد از یکسال
از شایع ترین عوارض عمل بینی طی یکسال میتوان به افتادگی نوک بینی اشاره کرد که در برخی از بیماران مشاهده خواهد شد. راه حل اساسی این عارضه، تقویت غضروف بینی خواهد بود.
حالا برای برخی از زیباجویان این سوال مطرح میشود اگر جراحی به بدون تامپون صورت گیرد آیا هم عوارض عمل بینی را تجربه خواهند کرد؟
گرچه عدم استفاده از تامپون درد بعد از عمل بینی را به طور چشمگیری کاهش میدهد اما همچنان عوارض عمل بینی به قوت خود باقی خواهند ماند. عوارض عمل بینی بدون تامپون عبارتند از:
- هماتوم یا جمع شدن خون زیر پوست
- خونریزی داخل بینی جذب نشده و روی دیواره بینی خشک میشود
- خونریزی در تیغهها، اطراف بخیهها و داخل بینی زیاد خواهد بود
عوارض راه رفتن بعد از عمل بینی
راه رفتن بعد از عمل بینی سبب افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، تورم شدید، باز شدن بخیهها و عفونت خواهد شد. توصیه میشود حتی المقدور تا دو هفته استراحت مطلق داشته و از راه رفتن زیاد خودداری نمایید.
چنانچه مجبور به راه رفتن هستید این راهکارها را به کار ببندید تا دچار عوارض گفته شده نشوید:
- پرهیز از راه رفتن به مدت طولانی
- عدم پیاده روی در هوای گرم و نور آفتاب
- جلوگیری از راه رفتن سریع
- از خم کردن سر به سمت پایین خودداری کنید
- سعی کنید در مسیرهای شلوغ که امکان ضربه وجود دارد رفت و آمد نکنید.
- در صورت احساس درد و تورم راه رفتن را متوقف کرده و بنشینید
- از بلند کردن کیف سنگین حین راه رفتن اجتناب کنید
- در زمین صاف راه بروید تا احتمال افتادن شما کم شود
عوارض حرف زدن، خندیدن، گریه کردن و عطسه شدید بعد از عمل بینی
تورم و کبودی از مهمترین عوارض عمل بینی بوده که با حرف زدن و سایر کارهای مشابه تشدید خواهد شد. همچنین موارد فوق باعث حرکت کردن بینی میشود که این کار ممکن است موجب کج شدن بینی یا عدم رسیدن به نتیجه مطلوب شود.
عوارض عمل بینی با استفاده از بی حسی موضعی
در حالت کلی افرادی که بینی خود را با استفاده از بی حسی عمل کرده اند به مراتب عوارض عمل بینی کمتری را احساس خواهند کرد. در این روش بیمار احساس تهوع و استفراغ نخواهد داشت و خطر استفاده از داروهای بیهوشی نیز به صفر خواهد رسید. تنها عوارض عمل بینی با بی حسی تورم و کبودی بینی و صورت بوده که بعد از گذشت حدود 10 روز از بین خواهد رفت.
جراحی بینی زمانی میتواند رضایت بخش باشد که توسط متخصص حاذق صورت گیرد. افراد زیادی برای جراحی های زیبایی تهران را به شهرستان ترجیح می دهند اما باید قبل از اقدام حتما جراح بینی در تهران را بشناسید.
از سوی دیگر بینیهایی که گوشتی هستند به دلیل پیچیدگی بیشتر، پوست ضخیم تر و غضروف ضعیف تر به عنوان بینیهای مقاوم به جراحی شناخته شده و افراد با بینیهای گوشتی عوارض عمل بینی بیشتری را نسبت به بینیهای استخوانی شاهد خواهند بود. بنابراین مراقبتهای بعد از عمل در رسیدن به نتیجه مطلوب، تسریع روند بهبودی و کاهش عوارض عمل بینی موثر خواهد بود.
عوارض عمل بینی در بینیهای عروسکی
عمل بینی عروسکی ریسک بالایی داشته و عوارض آن به مراتب از عمل بینی طبیعی و نیمه فانتزی بیشتر خواهد بود. عوارض عمل بینی فانتزی شامل موارد کلی زیر میباشد:
- سوراخ شدن تیغه بینی
- کوچک شدن بیش از حد بینی و عدم تناسب با سایر اجزای صورت
- کوچک شدن بیش از اندازه پرههای بینی و ایجاد مشکلات شدید تنفسی
- چسبندگی داخل بینی
- نا متقارن بودن سوراخهای بینی
- از دست دادن کامل حس بویایی به دلیل آسیب جدی به بافت بینی
عوارض عمل بینی بعد از جراحی زیبایی بینی طبیعی بوده و پس از گذراندن دوران نقاهت و رعایت توصیههای پزشک به پایان خواهد رسید. استراحت کافی، مصرف داروهای ضد التهابی و تغذیه مناسب تا حدی از این عوارض میکاهد. در صورت طولانی شدن عوارضی از جمله خونریزی، درد شدید، کبودی و تورم حتما به جراح خود مراجعه نمایید.