بیماری کاوازاکی چیست؟
عادت های غذایی بد، سیگار کشیدن و موارد دیگر ، گاهی اوقات ممکن است به بیماری های قلبی در بزرگسالان منجر شود اما درباره ی کودک شما چطور؟ چه زمانی بیماری قلبی او تشخیص داده می شود؟ بیماری کاوازاکی یک بیماری است که تقریبا همیشه بر کودکان، مخصوصا زیر 5 سال تاثیر می گذارد و یکی از دلایل بیماری های قلبی در کودکان می باشد اما اگر در ابتدا و مراحل اولیه تشخیص داده شوند، پزشکان می توانند آنرا درمان کنند و کودکان بدون هیچ مشکلی بهبود یابند.
چه کسانی دچاربیماری کاوازاکی می شوند؟
این وضعیت به طور گسترده ای برای کودکان زیر 5 سال اتفاق می افتد. این بیماری ژنتیکی نیست و اغلب تنها یک کودک در خانواده از آن رنج می برد.
احتمال آن در پسران بیشتر است. و در بچه های آسیایی رایج تر می باشد اما در کل می تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد.
علل بیماری کاوازاکی
هنگامی که یک کودک دچار بیماری کاوازاکی می شود، رگ های خونی در سراسر بدن او ملتهب می شوند این می تواند به شروع کروزی ( عروقی که خون را به قلب حمل می کنند) صدمه بزند اما این بیماری فقط روی قلب تاثیر نمی گذارد ، بلکه می تواند مشکلاتی را در گره های لنفاوی، پوست و پوشش دهان ، بینی و گلو ایجاد کند.
بیماری کاوازاکی اطفال
دانشمندان علت دقیق این بیماری را پیدا نکرده اند اما آنها احتمال می دهند که به دلیل در معرض قرار گرفتن ویروس ها، باکتری ها و سایر عوامل محیطی مانند مواد شیمیایی و تحریک کننده باشد. پزشکان اعتقاد دارند که این یک بیماری مسری نمی باشد و بچه ها بیشتر در فصل زمستان و بهار دچار این بیماری می شوند.
علائم بیماری کاوازاکی
یکی از مهمترین چیزهایی که باید در مورد این بیماری بدانید، این است که علائم خیلی سریع ظاهر می شوند، و 10 تا 14 روز بعد به مشکلات قلبی منجر می شوند.
علائم این بیماری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تب بالاکه معمولا بیش از 5 روز طول می کشد.
- پوسته پوسته شدن(اغلب در سینه ها و پاها و در ناحیه تناسلی یا کشاله رانن و بین انگشتان دست و پا)
- قرمزی چشم
- تورم و قرمزی دست و پاها
- گلوی تحریک شده و گاهی متورم
- و دردهای مشترک
- با مشاده مشکلات معده ، همراه با اسهال و استفراغ همراه با تب بالا که بیش از 4 روز ادامه خواهد داشت، و داشتن هر یک از نشانه های ذکر شده،حتما با پزشک خود تماس بگیرید .
- درمان زود هنگام او می تواند اثرات دائمی ممکن را کاهش دهد.
درمان بیماری کاوازاکی
فرزند شما ممکن است از درد، تورم و تحریک پوست خود، خسته شده باشد. پزشک او ممکن است آسپرین را برای تسکین درد و همچنین جلوگیری از لخته شدن خون، تجویز کند.
شما نباید بدون هیچ صحبت و مشورتی داروهایی را به کودکان خود بدهید. و احتمالا قرص آی وی ( یک نوع پروتئین ایمنی می باشد) به نام گاما گلوبین و تجویز می کند.
این موضوع شانس آنها را برای بهبود مشکلات قلبی در اوایل درمان خود کاهش می دهد. برای خطر عوارض ممکن، اغلب، کودکان در ابتدا در بیمارستان مورد درمان قرار می گیرند.
چالش ها و مشکلات و مسائل کودک مبتلا به بیماری کاوازاکی
از آنجا که این بیماری مربوط به قلب می باشد، می توان ترسناک به نظر بیاید. اما اکثر کودکان به طور کامل بهبود یافته اند و هیچ مشکلی باقی نمانده است.
جلوگیری از بیماری کاوازاکی
با این حال در موارد نادر بیماری کاوازاکی عوارض جدی تری دارد که شامل
- ریتم های غیر طبیعی قلب (اختلال در ریتم)
- عضلات التهابی قلب(میوکاردیت)
- دریچه های آسیب دیده قلب(دریچه میترال)
- عروق خونی(واسکولیت)
- و همچنین می تواند دچار انسداد شریان ها شود که می تواند خونریزی داخلی را بوجود آورد و یا حتی حملات قلبی اتفاق بیفتد.
برخی از موارد شدید بیماری، نیاز به عمل جراحی دارند.
شما باید با دکتر فرزندتان صحبت کنید و مطمئن شوید که قلب او درست عمل میکند. او ممکن است نیاز به اشعه ایکس، الکتروکاردیوگرافی یا سایر آزمایشات نیاز داشته باشد.
آیا می توان از بیماری کاوازاکی جلوگیری کرد؟
از آنجا که علت بیماری مشخص نشده است، هیچ معیار مشخصی وجود ندارد که بتواند از این بیماری جلوگیری کند. ارزیابی و درمان اولیه می تواند احتمال وقوع مشکلات و یا عوارض طولانی مدت را کاهش دهد.
درمان بیماری کاوازاکی چیست؟
کودکان مبتلا به این بیماری، بستری می شوند و با دوزهای بالای آسپرین(سالسیلیک اسید) درمان می شوند التهاب را کاهش می دهند و خون را به آرامی رقیق می کنند تا از لخته شدن آن جلوگیری کنند. همجنین در درمان، گاما گلوبین از طریق ورید همراه با مایعات استفاده می شود ، این درمان نشان داده است که احتمال ایجاد آنوریسم های عروق کرونر در شریان های کرونر به ویژه در اوایل بیناری وجود دارد که با داروهای کوریتزون ، آنرا بهبود می بخشند و دردهای مفاصل با داروهای ضد التهابی، مانند ایپوبروفن یا ناپروکسن درمان می شود.
تفاوت بین بیماری کاوازاکی و سندروم کاوازاکی چیست؟
آنها یکسان هستند، اما به این اسم شناخته می شوند و اولین بار در اواخر دهه 1960 در ژاپن توسط Tomisaka Kawasaki متخصص اطفال شناخته شدند.