وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

دلمه برگ مو | طرز تهیه “دلمه برگ مو” بروجردی

دلمه برگ مو | طرز تهیه “دلمه برگ مو” بروجردی

دلمه برگ مو بروجردی از غذاهای محلی بروجرد است. “دلمه برگ مو” بروجرد علاوه بر مواد معمول دلمه در دیگر مناطق، باقلا و ماست کم چرب دارد و در اصل در تهیه آن از روغن حیوانی استفاده می شود.

مواد لازم برای دلمه برگ مو اصیل بروجردی

  • برگ مو نازک:30 عدد
  • تره، پیازچه، شوید، مرزه، ترخون، نعناع، گشنیز و جعفری ریز خرد شده:4 پیمانه
  • باقلا خشک یک پیمانه یا تازه:2 پیمانه
  • ماست ترش:یک کیلو
  • برنج ایرانی:سه پیمانه
  • روغن:4 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه:به میزان دلخواه
  • پیاز ریز خرد شدهیک عدد

دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو اصیل بروجردی

ابتدا سبزی ها را تمیز کنید و بشویید. بعد از شستن اجازه بدهید سبزی ها خشک شوند.سبزی های خشک شده را به صورت ریز خرد کنید.

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. سپس پیاز های خرد شده  را داخل روغن تفت دهید تا سبک شود.بعد سبزی ها را داخل پیاز تفت دهید.

در حین تفت سبزی با پیاز ، نمک ، فلفل و زردچوبه را به آنها اضافه کنید.اگر باقلا تازه بود که به صورت خام و اگر خشک بود آن را به همراه مقداری آب نیم پز کنید.

برنج را هم بشویید و در مقداری آب و نمک بجوشانید تا نیم پز شود. سپس آن را آبکش کنید.سبزی و پیاز تفت داده شده را به همراه برنج و باقلا و ماست با هم ترکیب کنید و مقداری نمک روی آنها بپاشید.

از مواد آماده شده مقداری بردارید و داخل برگ ها به صورت تک تک و یا بقچه ای بپیچید.ته قابلمه را چرب کنید و برگ موهای پیچیده شده را از کنار دیواره به سمت وسط قابلمه بچینید.

برای اینکه دلمه ها باز نشوند در آخر روی آنها یک بشقاب صاف بگذارید و به اندازه 2 لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و ببندید و روی شعله ملایم قرار دهید تا برگ موها پخته شوند.

 اگر بخواهید گوشت را هم با دلمه سرو کنید باید گوشت ها را بدون حبوبات بپزید و به هنگام سرو با دلمه در ظرف بکشید.

دلمه برگ مو بروجردی

نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
دلمه برگ مو را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع