وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

دلیل اصلی غیبت و حرف زدن پشت دیگران

دلیل اصلی غیبت و حرف زدن پشت دیگران

شاید برای شما هم این موضوع سوال باشد که برخی افراد چرا پشت دیگران حرف می زنند؟ از لحاظ علمی و همچنین از لحاظ روانی دلایل مختلفی برای غییت کردن وجود دارد.

علل غیبت کردن و حرف زدن پشت سر دیگران

حتما شما هم به نوعی شاهد غیبت کردن اطرافیان تان بوده اید و دیده اید که بسیاری از افراد پشت سر هم صحبت می کنند و خودتان هم همین کار را انجام داده اید. بعضی از افراد لابلای غیبت هایشان در مورد دیگران شایعه پراکنی هم می کنند اما به نظر شما چه چیزی باعث می شود که افراد پشت سر دیگران صحبت کنند؟ یعنی علت غیبت چیست؟ در این قسمت از پلاس وی در این مورد توضیح خواهیم داد.

دلیل علمی، چرا برخی غیبت می کنند؟

بعضی از محققان بر این عقیده هستند که اجداد و نیاکان ما هم غیبت می کردند. در واقع افراد غیبت کردن را راهی برای برقراری ارتباطات می دانند. در واقع آن ها از این طریق سعی می کنند که تعامل اجتماعی داشته باشند و اطلاعاتی را با دیگران رد و بدل کنند.

غیبت گاهی اوقات باعث می شود که افراد اطلاعات مهمی را به هم انتقال دهند و در یک شبکه اجتماعی بزرگ قرار بگیرند. در واقع آن ها زمانی که در این مباحث قرار نگیرند، نمی توانند حضور خود را در اجتماع پررنگ تر کنند. معمولا مردم بیش از هر اطلاعات دیگری لذت می برند که اطالاعاتی را در مورد دیگران به اشتراک بگذارند که نام آن هم چیزی نیست جز غیبت.

بعضی از محققان بر این عقیده هستند که غیبت باعث می شود تا افراد بررسی کنند که چه چیزی در جامعه پذیرفته شده است و چه چیزی پذیرفته شده نیست. به عنوان مثال زمانی که افراد در مورد خیانت یک فرد صحبت می کنند و الفاظ منفی به کار می برند، دیگران متوجه می شوند که مسئله خیانت تا چه حد می تواند در یک جامعه تابو باشد.

دلیل علمی غیبت

غیبت از لحاظ روانی چه دلایلی دارد؟

در مطالعه ای در سال 2015، دانشمندان تصویر مغز مردان و زنان را حین شنیدن غیبت های مثبت و منفی در مورد خودشان، بهترین دوست شان و سلبریتی ها را مورد مشاهده قرار دادند.

نتایج نشان داد هنگامی که افراد غیبت منفی می شنوند، کورتکس پیشین مغزشان بیشتر فعالیت می کند که مربوط به توانایی ما در مورد رفتار های اجتماعی پیچیده و منفی است.

در واقع دانشمندان و روانشناسان تمایل ما به غیبت کردن و غیبت شنیدن را این می دانند که ما دوست داریم در نظر دیگران خوب جلوه کنیم و از آن ها بازخورد های مثبت بگیریم و غیبت ما را به این مهم می رساند.

همچنین تحقیق نشان داد که قسمت پاداش دهی مغز حین شنیدن غیبت منفی در مورد سلبریتی ها فعال می شود و یک حس هیجان و سرگرمی را در افراد ایجاد می کند. آن ها همچنین با شنیدن غیبت مثبت در مورد خودشان و غیبت منفی در مورد دیگران احساس خوشحالی می کنند اما هرگز تمایلی به شنیدن غیبت های منفی در مورد خودشان ندارند که کاملا عقلانی و طبیعی است.

علت روانی غیبت

دلایل دیگر برای غیبت کردن

علاوه بر آنچه گفته شد، افراد به دلایلی که در ادامه خواهید خواند پشت سرهم حرف میزنند :

احساس برتری

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم انسان ها برای این که نشان دهند از دیگران برتری دارند، معمولا با غیبت خطا های افراد دیگر را یاداور می شوند و خودشان را از این اشتباهات مصون می دانند و همین باعث می شود که حس خوب برتر بودن نسبت به دیگران را در خودشان به وجود بیاورند.

از بین بردن کلافگی

زمانی که افراد نتوانند در کنار دیگران بحث های هیجان انگیز داشته باشند و ایده ها، اطلاعات و اگاهی خود را مورد بحث بگذارند، قطعا برای دوری از کلافگی و یک نواختی شروع به صحبت کردن پشت سر دیگران می کنند.

دلایل اصلی غیبت

حسادت

گاهی اوقات افراد غیبت می کنند تا به دلیل حسادت شان به شهرت، استعداد، یا سبک زندگی دیگری آسیب وارد کنند.

قرار گرفتن در یک گروه

افراد گاهی اوقات روش غیبت را انتخاب می کنند تا بتوانند در جمع دیگران قرار بگیرند و حرفی برای گفتن داشته باشند. در واقع آن ها با غیبت کردن و همراهی کردن دیگران می خواهند از سمت آن ها پذیرفته شوند.

دلیل غیبت کردن

جلب توجه

بعضی از افراد شروع به صحبت کردن پشت سر دیگران می کنند تا در کوتاه مدت بتوانند در مرکز توجه قرار بگیرند. در واقع با غیبت و پخش کردن شایعه به دنبال جلب توجه هستند که البته این حس رضایت در آن ها کوتاه مدت است.

خارج شدن از استرس و ناراحتی

بعضی از افراد نیز برای این که سر خودشان را گرم کنند و مدت زمانی از دغدغه های خود آزاد و رها باشند، غیبت کردن را انتخاب می کنند.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع