یتیم خانه ایران با منافع جم منافات دارد
یتیم خانه ایران فیلمی به کارگردانی و نویسندگی ابوالقاسم طالبی و تهیه کنندگی محمدرضا تخت کشیان ساخته سال 1393 است. داستان فیلم در سال 1295 تا 1300 می گذرد که در زمان احمدشاه قاجار، بر اثر قحطی ناشی از خیانت انگلیس ها، نیمی از مردم ایران جان باختند.
ابوالقاسم طالبی پس از ساخت فیلم جنجالی "قلاده های طلا” که روایتی از فتنه 88 بود در اوایل سال 92 کلید ساخت فیلمی با عنوان "یتیم خانه ایران” را زد. فیلمی که روایت گر اشغالگری انگلیس ها در ایران در بین سال های 1295 تا 1297 بود.
رضا استادی منتقد و تحلیلگر سینما، درخصوص پخش تیزر برخی فیلم ها در شبکه جم گفت:این مبحث که شبکه های خارجی و الاخصوص شبکه جم برخی تیزرهای فیلم های سینمایی را بدون اجازه سازندگان آنها پخش می کنند کاملاً رد شده و محال ممکن است. پخش تیزر باید برای شبکه ای خارجی منافعی در بر داشته باشد و اگر نه برای پخش آن تیزر اقدام نخواهد کرد.
فیلم سینمایی یتیم خانه ایران
این منتقد سینما درباره پخش تیزر «ناسور» از شبکه های فارسی زبان خارج از کشور تصریح کرد:در میان پخش تیزر فیلم های مختلف، شبکه جم دست به ترفندهایی هوشیارانه زده و تبلیغات فیلمی دیگر را برای رد گم کنی پخش می کند تا مخاطب را سرگرم چیزی دیگر سازد.
وی دلیل عدم پخش تیزر یتیم خانه ایران از شبکه جم را اینگونه شرح داد:دلیل اول این اتفاق قطعاً آن است که عوامل این فیلم درخواست و یا تمایلی برای پخش تیزر از آن شبکه را نداشته اند و آن هم به این خاطر که این فیلم با هدفی دیگر و با معانی خاص خود آفریده شده و عوامل فیلم نمی خواهند از طریق شبکه ای همچون جم تبلیغ شوند.
رضا استادی «یتیم خانه ایران» را نمونه کاملی از یک فیلم ضد استعماری خواند و اضافه کرد:این فیلم یک نمونه مناسب فیلم های ضد استعماری است. استعمار هم در مقاطع طویلی با نام انگلستان همراه بوده است اما در زمینه استعمار نام هایی همچون امریکا و پرتغال هم برده می شود که می توان این فیلم را به آنها نیز تعمیم داد.
فیلم سینمایی یتیم خانه ایران
این روزنامه نگار و نویسنده حوزه سینما خاطرنشان کرد:دلیل دومی که می توان در خصوص عدم پخش تیزر این فیلم از سوی شبکه جم اعلام کرد را می توان در سیاست های این شبکه دانست. این شبکه ها منافعی را برای خود ترسیم کرده اند که می توان گفت پخش تیزر "یتیم خانه ایران" از سوی مسئولان آن شبکه در راستای اهداف آنها نبوده و در جهت عکس آن است. بدون شک فیلمی ضد استعماری با منافع چنین شبکه ای که بر اساس قانون های اقتصادی و سرمایه پیش می رود در یک راستا نخواهد بود.