وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

راز خوشمزه شدن عدس پلوهای نذری

راز خوشمزه شدن عدس پلوهای نذری

عدس پلو از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که برخی افراد آن را بسیار خوشمزه تر از بقیه درست می کنند. خوشمزه شدن عدس پلو رازی دارد که فقط کدبانوها میدانند.

راز و روش حرفه ای ها برای خوشمزه شدن عدس پلو

عدس پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که از ترکیب عدس، برنج، کشمش، گوشت و... تهیه می شود. این غذای خوشمزه به عنوان نذری هم در مراسم های مذهبی طبخ می شود. طریقه طبخ عدس پلو را بسیاری از افراد بلد هستند اما بعضی ها عدس پلو را خیلی خوشمزه تر از بقیه می پزند و این به خاطر تسلط بر فوت و فن های پختن این غذای خوشمزه و مجلسی است. اگر می خواهید راز پختن یک عدس پلو خوشمزه را بیاموزید با این بخش از آشپزخانه پلاس وی همراه شوید.

چگونه یک عدس پلو خوشمزه بپزم؟

در پخت یک عدس پلو خوشمزه نکات زیر را در نظر بگیرید:

برنج مرغوب:

هیچ چیزی مثل استفاده از یک برنج خوب و مرغوب عدس پلو شما را خوشمزه نخواهد کرد. پخت عدس پلو با یک برنج ایرانی و خوب عطر و طعم عالی به غذای شما می بخشد.

برنج خوب و مرغوب

مقدار عدس:

بسیاری از افراد در پخت عدس پلو به مقدار عدس توجه ندارند و یا بیش از حد و یا خیلی کم عدس می ریزند. برای طبخ یک عدس پلو خوب حتما باید مقدار عدس درون برنج متعادل باشد. معمولا برای پخت دو پیمانه برنج یک پیمانه عدس کافی است.

استفاده از عدس مرغوب:

برای پخت عدس پلو از عدس های مرغوب استفاده کنید و به اندازه پخت عدس توجه نمایید. قبل از مصرف عدس حداقل به مدت چند ساعت آن را شسته و درون اب ریخته تا کاملا خیس بخورد. با این کار نفخ عدس شما از بین می رود و مدت زمان کمتری برای پخت نیاز دارد.

پخت عدس:

عدس نباید به حدی بپزد که وا برود یا کاملا له شود زیرا اگر عدس، بیش از حد پخته شود، پوست آن جدا شده و موقع دم کشیدن لای برنج له می‌شود. زمان پخت عدس به نوع آن بستگی دارد بنابراین مرتب تست کنید و اگر هنوز آب آن تمام نشده بود، حرارت را زیاد کنید تا آب عدس کاملا خورد رود.

برای وا نرفتن عدس می توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید در 5 دقیقه اول با حرارات بالا به جوش بیاید سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را نگذارید تا عدس ها له نشود.

پخت عدس

خوش رنگ شدن عدس:

برای اینکه عدس ها خوش رنگ تر و خوشمزه تر شوند، در زمان پخت مقدار کمی روغن و زردچوبه به آنها اضافه کنید، تا عدس ها به همراه آنها کاملا پخته شوند.

پخت برنج:

بسیاری افراد دوست دارند که برنج دانه‌دانه باشد، به همین خاطر به این افراد برنج آبکش شده را پیشنهاد می کنیم اما برخی دیگر طعم برنج کته را می پسندند. شما می توانید از هر روشی برنج را بپزید، مثلا اگر برنج کته دوست دارید زمانی که آب برنج کشیده شد، عدس های پخته شده را به آن بیافزایید و بگذارید با هم دم بکشد.

برای پخت برنج آبکش، برنج شسته شده و خیس خورده را درون آب در حال جوش بریزید با استفاده از کفگیر و به آرامی برنج را هم بزنید. بعد از اینکه برنج پخته شد و سفتی مغز آن به نرمی رفت، برنج را درون آبکشی ریخته و مقداری آب ولرم بر روی آن بریزید.

سپس تمامی برنج، عدس و گوشت را درون قابلمه بریزید و نصف لیوان آب جوش و یک قاشق غذاخوری روغن روی برنج خود بریزید و دم کنی را روی قابلمه قرار دهید، برای دم کردن برنج از شعله پخش کن استفاده کنید تا حرارت به صورت یکنواخت پخش شود.

پخت برنج

نریختن آب عدس درون برنج:

بهتر است عدس را جدا بپزید و سپس آبکش کرده و به برنج بیافزایید. آب عدس را داخل برنج نریزید چون هم غذای شما زشت می‌شود و هم نفاخ می‌شود.

درست کردن مایه گوشت عدس پلو:

یکی از رموز خوشمزه شدن عدس پلو به طریقه درست کردن مواد آن باز می گردد. برای درست کردن گوشت عدس پلو دو روش وجود دارد. شما می توانید پیاز و سیر را رنده و سرخ کنید سپس گوشت چرخ کرده را در تابه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید و مرتب هم بزنید تا بافت گوشت از هم جدا شده و رنگ گوشت تغییر کند، پس از اینکه گوشت کاملا تفت خورد و آب آن کشیده شد، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند.

درست کردن گوشت‌های قلقلی:

یکی دیگر از روش های آماده کردن گوشت برای عدس پلو که نه تنها طعم خوبی به غذا می بخشد بلکه ظاهر غذا را نیز زیبا می کند، درست کردن گوشت قلقلی است. در این روش، پیاز را رنده کرده و همراه با نمک، زردچوبه، فلفل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.

مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند، سپس به صورت گلوله‌هایی به اندازه نصف گردو در آورید. گوشت‌های قلقلی را کف تابه بچینید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب آن کشیده شود، سپس کمی محلول زعفران غلیظ و کره ذوب شده روی آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند و عطر زعفران بگیرند.

گوشت‌ قلقلی

افزودن ادویه:

افزودن ادویه‌هایی نظیر پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت بوی ضحم آن را می‌گیرد و عدس پلو را خوشمزه می کند. به جز این ادویه ها، دارچین نیز بسیار عدس پلو را خوش‌عطر می کند و سردی عدس را هم می گیرد.

استفاده از زعفران:

برای پخت یک عدس پلو خوشمزه، باید در استفاده از زعفران دست و دلباز باشید و به جای زرد چوبه در مایه گوشت از زعفران استفاده کنید چون اینگونه غذای شما عطر و طعم زعفران را به خود می گیرد و خوشرنگ‌تر و خوشمزه‌تر می شود.

تفت دادن کشمش:

کشمش ها را پاک کنید و بشویید و درون آبکشی بریزید تا آب اضافی کشمش ها خارج و خشک شوند. درون تابه مقدار کمی روغن بریزید و بر روی شعله ملایم قرار دهید، پس از گرم شدن روغن کشمش ها را درون تابه بریزید و مقدارکمی تفت دهید و شعله را خاموش کنید. دقت کنید تفت دادن زیاد کشمش ها سبب سوختن و بد رنگ و طعم شدن آنها می شود.

استفاده از خلال بادام و خرما:

در صورت تمایل می‌توانید از خرما، خلال پسته و خلال بادام نیز برای تزیین این غذا استفاده کنید. خرما و خلال بادم و پسته را جداگانه تفت داده و به پلو اضافه کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع