چندین واقعیت در مورد هیپنوتیزم، این روش اسرار آمیز
بسیاری از ما در فیلم ها دیده ایم که افراد بدجنس از قدرت هیپنوتیزم برای وادار کردن فردی برای انجام کاری استفاد میکنند اما در واقعیت هیپنوتیزم راهی جهت دسترسی به خود آگاه است که به وسیله ی آن شما همیشه در کنترل هستید.
امروزه بعضی از درمانگران از هیپنوتیزم بعنوان ابزار آرام سازی برای درمان مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و بیخوابی استفاده می کنند. در این بخش از سرگرمی پلاس وی چند واقعیت مسحور کننده درمورد هیپنوتیزم را خواهید خواند.
جالب است بدانید که بسیاری از افرادی که هیپنوتیزم را تجربه می کنند، احساس نمی کنند هیپنوتیزم شده اند و این یک احساس مشترک است. نگرش شما در مورد رسیدن به هدف با هیپنوتیزم بسیار مهم است و معمولاً نگرش های خوب نتایج خوبی به همراه دارد پس انتظار موفقیت داشته باشید.
حقایق و رازهای جالب در مورد هیپنوتیزم
1. اصطلاح هیپنوتیزم از کلمه یونان باستان hypnos گرفته شده است و به معنای خوابیدن است. هیپنوتیزم یک حالت ذهنی لذت بخش ، شبیه به رویاپردازی است که در آن پذیرای پیشنهادات مناسب می شوید و تاثیراتی مانند احساس شگفت انگیز آرامش را به همراه دارد.
2. شواهد هیپنوتیزم تقریباً از 5000 سال پیش در مصر باستان وجود داشته است. مردم وارد "معابد خواب" می شدند و در آنجا گیاهانی دارویی خورده و ساعت ها نماز می خواندند تا از هر چه بیمار ی است درمان شوند.
3. معالجه امراض بوسیله هیپنوتیزم مثل هیپنوتیزم نیست. درمان با هیپنوتیزم یک هیپنوتیزم کاملا هدایت شده با هدف کمک به یک بیمار در پیشگیری از یک مشکل روانشناختی است.
4. تحقیقات روی کورتکس مغز نشان میدهد که در هیپنوتیزم ، مغز تحت شرایط نوروفیزیولوژی جدیدی قرار می گیرد و کاربردهای گسترده ای از جمله از بین بردن ترس ، کاهش وزن ، خاطرات منفی، بی خوابی و ترک سیگار دارد.
مغز شما در حالت هیپنوتیزم متفاوت عمل می کند و به مغز اجازه می دهد تا قسمت آگاه ذهن را نادیده بگیرد و تمایل به پرسیدن سوال یا توجه به محیط اطراف را از بین می برد. در عوض ، مغز به آگاهی دست می یابد، حالتی که می توانید محیط اطراف خود را کنترل بدون اینکه آگاهانه به آن فکر کنید.
5. هیپنوتراپیست ها برای هیپنوز کردن بیمار معمولا از تکنیک های خاص القایی همچون تجسم، فیکس کردن چشم ها یا وضعیت و حالت جسمی استفاده می کنند.
6. میزان موفقیت هیپنوتیزم تا میزان زیادی بستگی به این دارد که شما تا چه حد میتوانید در تلقین موفق بوده اید.
7. هیپنوتیزم نباید برای افرادی که از بیماری های شدید روانی رنج میبرند استفاده شود.
8. هیپنوتیزم چهار مرحله دارد:خلسه سبک، خوابگردی آشکار، خواب مطلق و مرحله کما.
9. در هنگام هیپنوتیزم کاملاً بیدار هستید و برخلاف تصور عموم، یک حالت ذهنی طبیعی است و خواب نیست و می توانید بشنوید، درک کنید و بعداً به خاطر بسپارید.
10. درحالیکه هیپنوتیزم میتواند ابزار عملی مناسب برای بیمارن خاص باشد ، نباید جایگزینی برای درمان اصلی باشد و در جلسات روانپزشکی نباید به عنوان تنها مورد درمانی استفاده شود.
11. هیپنوتیزم از قرن هجدهم شناخته شده است. فرانتس آنتوان مسمر را می توان عامل ایجاد هیپنوتیزم در بین مردم حدود سال 1770 دانست.
12. هیپنوتیزم به بازگشایی و کمک به افراد برای پیدا کردن خاطرات گم شده در وضعیت ناهوشیار کمک میکند.
13. والدینی که از استفاده مکرر فرزند بیش فعال شان از دارو ناراحت هستند میتوانند هیپنوتیزم را بعنوان درمان این بیماری در نظر بگیرند. هیپنوتیزم احساس کنترل و عزت نفس را در کودک بالا برده و استرس را نیز میکاهد.
14.استیج هیپنوتیزم یک نوع بسیار متفاوت از هیپنوتیزم است که در آن از روانشناسی برای پیدا کردن افرادی مناسب استفاده می شود. وقتی معیارهای مناسب را یافتید، استیج هیپنوتیزم معمولا میتواند افراد را بی چون و چرا وادار به انجام کاری که از آن ها درخواست می شود کند.
15.برای منظم شدن، هیپنوتیزم میتواند بعنوان ابزاری برای رسیدن به هدف شما را یاری کند و شما را در موقعیت ریلکس و خلسه مانند قرار دهد که میتواند کمک به قرار گرفتن تان در مسیر حرکت باشد.
16. هیپنوتیزم فرد را در مواجهه و مغلوب شدن بر ترس ها و فوبیا ها کمک می کند، مغز را یاری میکند تا بتواند ادراک خود را در هنگام مواجه با فوبیا تغییر دهد.
17. گرچه عوارض جانبی هیپنوتیزم نادر است اما می تواند موجب اضطراب، خستگی، سردرد و خاطرات نادرست شود و از آنجا که هیپنوتیزم به مغز کمک می کند تا نحوه درک اطلاعات را تغییر دهد، می تواند به بیماران در غلبه بر ترس و هراس کمک کند.
18. عوارض جانبی هیپنوتیزم نادر است اما سردرد، خواب آلودگی، اضطراب و ایجاد خاطرات دروغین همه عوارض جانبی آن شناخته می شوند.
19. علیرغم آنچه در فیلم ها دیده اید، نمیتوان در خلسه هیپنوتیزم گیر افتاد. حین هیپنوتیزم خواب یا بیهوش نخواهید بود بنابراین، همیشه از محیط پیرامون، صداها و ... آگاه، اما حواستان پرت نخواهد شد پس کنترل خود را همیشه حفظ خواهید کرد و قادر خواهید بود هر زمان خود را بیدار کنید. شما همچنین قدرت را برای رد هرگونه پیشنهاد نامناسب حفظ می کنید پس شما نمی توانید در هیپنوتیزم باقی بمانید، فقط در عرض چند دقیقه خود به خود از آن بیرون خواهید آمد.
20. چندین مطالعه نشان می دهد که هیپنوتیزم به افراد در ترک سیگار ، تغییر رفتار ، از بین بردن عادت های بد و تقویت رفتار مثبت کمک می کند. آمار نشان میدهد که برخی افراد پس از اینکه هیپنوتیزم شدند ، توانسته اند سیگار را ترک کنند.
21. هیپنوتیزم برای کمک به افراد جهت تحریک حواس، رفتار و افکار بیمار به کار گرفته می شود.
22. برخی از هیپنوتراپیست ها برای بیمارانی که توجه کوتاهی دارند از هیپنوتیزم های القایی سریع استفاده می کنند.
23. هیپنوتیزم اگر با ورزش و رژیم غذایی مناسب همراه باشد میتواند منجر به کاهش وزن شود.
24. تکنیک مشترک هیپنوتیزم این است که به طور ذهنی فرد را به سمت یک پله هدایت کند.
25. هیپنوتیزم همچنین میتواند کمک به از بین بردن دیگاه های منفی و افزایش مثبت نگری فرد کند و همین موضوع منجربه افزایش اعتماد به نفس می شود.
26. خود تلقینی یا تلقین بوسیله یک هیپنوتراپیست در هنگام درد زایمان میتواند جهت کاهش درد مفید واقع شود. چنانچه اشاره شد از هیپنوتیزم می توان به عنوان ماده بی حس کننده و برای کنترل درد استفاده کرد و این می تواند با از بین بردن تجربه عاطفی درد انجام شود و بسیاری از خانم ها هنگام زایمان از این ماده استفاده می کنند.
27. هیپنوتیزم به درمان بیخوابی و جلوگیری از راه رفتن هنگام خواب کمک میکند.
28. هیپنوتیزم برای کمک به کودکان مبتلا به ADHD استفاده شده است و می تواند باعث بهبود تمرکز، کاهش استرس و افزایش عزت نفس شود اگر چه محققان استفاده از هیپنوتیزم را در افراد دارای اختلالات روانی شدید توصیه نمی کنند.
29. یک فرد حداقل دو بار در روز هیپنوتیزم می کند. مثال های معمول مثل رسیدن به مقصد بدون داشتن خاطره ای از رانندگی، محو شدن هنگام خواندن یک صفحه از کتاب ، یا آنقدر در تلویزیون غرق می شوید که زمان بگذرد.
30. هیپنوتیزم فقط درصورت از دست دادن حافظه باعث ایجاد هدف می شود. اگر هدف از انجام هیپنوتیزم درمانی فراموش کردن خاطرات منفی باشد ، می توان به آن دست یافت. فراموش کردن خاطرات فقط در صورتی که هدف باشد اتفاق می افتد و حتی می توان با پیشنهادات بیشتری آن خاطرات را بازگرداند.
31. هیپنوتیزم در افراد مختلف متفاوت است. افرادی که تحت تاثیر هیپنوتیزم قرار گرفته اند، احساسات مختلفی مانند خوابیدن با تلویزیون روشن را توصیف در حالی که برخی دیگر احساس سنگینی می کنند.
32. افراد هیپنوتیزم را در سطوح مختلف - سبک، متوسط یا عمیق تجربه می کنند. هر سطحی برای از بین بردن برخی عادات کافی است و مهمترین عامل توانایی شما در پذیرش و پیروی از پیشنهادات است.
33. هر فرد با هوش متوسط می تواند تا حدی به هیپنوتیزم برسد. اگر بتوانید تمرکز و از تخیل خود استفاده کنید احتمالاً بلافاصله هیپنوتیزم اتفاق می افتد با این حال برخی از افراد به وقت و تمرین بیشتری نیاز دارند.
34. در هیپنوتیزم حالت فراموشی نخواهید داشت ... همه آنچه را که برای رسیدن به هدف خود نیاز دارید به خاطر خواهید آورد.
35. نمی توانید برخلاف میل خود هیپنوتیزم شوید و اگر نمی خواهید هیپنوتیزم را تجربه کنید این اتفاق رخ نمی دهد.