پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

راهنمای خرید بهترین گوشی تاشو ؛ از گلکسی زد فولد 4 تا میکس فولد 2 [بهمن ۱۴۰۱]

راهنمای خرید بهترین گوشی تاشو ؛ از گلکسی زد فولد 4 تا میکس فولد 2 [بهمن ۱۴۰۱]

اکنون مدتی است که توجه طرفداران دنیای فناوری به گوشی‌‎های هوشمند تاشو جلب شده است؛ اما آیا پیش‌تر خبری از آن‌ها نبود و شرکت‌های بزرگ فناوری به‌یک‌باره به فکر خلق چنین محصولاتی افتادند؟

گوشی‌های تاشو اتفاقی جدید در دنیای فناوری نیستند و سال‌ها پیش نیز بعضی از دستگاه‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شدند که بتوان نمایشگرشان را روی صفحه کلید تا کرد؛ ولی حالا شاهد گوشی‌های هوشمندی هستیم که صفحه‌نمایش لمسی آن‌ها خم می‌شوند.

مسئله‌ی اصلی در حوزه‌ی گوشی‌های هوشمند تاشو این است که هنوز به پختگی کافی نرسیده‌اند و باید به‌ آن‌ها زمان بدهیم تا بتوانند بالغ شوند. اکنون دستگا‌ه‌های تاشو موجود در بازار از‌نظر زیبایی مهم و روزبه‌روز شرکت‌ها در حال تولید محصولات بهتری هستند.

اکنون مدل‌های مختلف گوشی‌های هوشمند از چندین شرکت از‌جمله سامسونگ و شیائومی در بازار موجود هستند؛ اما قیمت گران و بی‌اعتمادی خریداران به این مدل‌های تازه‌نفس باعث شده است تا کمتر کسی سمت خریدشان برود؛ البته گوشی‌هایی با فرم‌فاکتور تاشو همچنان طرفداران خاص خود را دارند.

برای آشنایی با بهترین گوشی‌های تاشو بازار همراه پلاس وی باشید.

بهترین گوشی تاشو سامسونگ

گلکسی زد فولد ۴

در گلکسی زد فولد ۴، شاهد باریک‌تر‌شدن لولا و وزن کمتر و کاهش حاشیه‌های اطراف صفحه‌نمایش درمقایسه‌با نسل‌های پیشین هستیم. همچنین، گوشی هوشمند تاشو مذکور روی صفحه‌نمایش کاور و شیشه‌ی پنل پشتی از محافظ گوریلا گلس ویکتوس پلاس استفاده می‌کند.

در گلکسی زد فولد 4، از صفحه‌نمایش ۷٫۶ اینچی Dynamic AMOLED 2X با وضوح ۲٬۱۷۶ در ۱٬۸۱۲ پیکسل و نسبت تصویر ۲۱٫۶:۱۸ و نرخ نوسازی متغیر ۱۲۰ هرتز استفاده شده است. صفحه‌نمایش خارجی گلکسی زد فولد 4 نیز ۶٫۲ اینچی با وضوح ۲٬۳۱۶ در ۹۰۴ پیکسل و نسبت تصویر ۲۳٫۱:۹ و نرخ نوسازی متغیر ۱۲۰ هرتز است.

نکته‌ی مهم دیگر اینکه از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز عریض در گلکسی زد فولد 4 سامسونگ استفاده شده است. این دوربین سیستم لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار دوال پیکسل و میدان دید ۸۵ درجه‌ ارائه می‌دهد.

دومین دوربین پنل پشتی حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و لنز فوق‌عریض با دیافراگم f/2.2 و میدان دید ۱۲۳ درجه‌ای دارد. سومین دوربین پنل پشتی از حسگر ۱۰ مگاپیکسلی و لنز تله‌فوتو استفاده می‌کند.

برای شناخت بیشتر این گوشی هوشمند، می‌توانید مقاله‌ی «بررسی گلکسی زد فولد 4» را مطالعه کنید.

گلکسی زد فلیپ ۴ سامسونگ

برعکس گلکسی زد فولد ۴، زد فلیپ ۴ با مکانیزم تاشو عمودی خود سبک گوشی‌های تاشدنی گذشته را تداعی می‌کند. همچنین، گوشی هوشمند مذکور با لولایی باریک‌تر، لبه‌های صاف‌تر، شیشه‌ی چندرنگ در پنل پشت و قاب فلزی، بسیار بهینه‌تر از قبل شده است.

در گلکسی زد فلیپ ۴، از صفحه‌نمایش ۶٫۷ اینچی Dynamic AMOLED 2x با وضوح ۱۰۸۰ در ۲۶۴۰ پیکسل، نسبت تصویر ۲۲:۹ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده شده است. درضمن، به‌لطف تغییرات در ساختار صفحه‌نمایش و شیشه‌ی فوق‌نازک قوی‌تر، ۴۵ درصد محکم‌تر است. بخش بیرونی مانند فلیپ ۳ صفحه‌نمایش ۱٫۹ اینچی AMOLED با رزولوشن ۵۱۲ در ۲۶۰ پیکسل دارد.

گلکسی زد فلیپ ۴ در پنل جلو از دوربین ۱۰ مگاپیکسلی با میدان دید ۸۰ درجه میزبانی می‌کند. در پنل پشتی نیز از دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با پشتیبانی از لرزش‌گیر اپتیکال تصویر (OIS) و میدان دید ۸۳ درجه و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض با میدان دید ۱۲۳ درجه تشکیل شده است.

می‌توانید با خواندن مقاله‌ی «بررسی گلکسی زد فلیپ ۴ سامسونگ» اطلاعات بیشتری از این گوشی کسب کنید.

بهترین گوشی تاشو شیائومی

شیائومی میکس فولد ۲

میکس فولد ۲ هنگام باز‌شدن تنها ۵٫۴ میلی‌متر ضخامت دارد. ضخامت دستگاه مذکور پس از تاشدن به ۱۱٫۲ میلی‌متر می‌رسد و وزن آن نیز حدوداً ۲۶۲ گرم است. در این محصول، شیائومی مکانیسم لولا را ساده‌تر از نسل قبل کرده است و لولا در میکس فولد 2، تنها ۸۷ قطعه در خود دارد.

میکس فولد ۲ دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی IMX766 و دوربین دوم ۱۳ مگاپیکسلی با لنز فوق‌عریض و دوربین سوم ۸ مگاپیکسلی و لنز تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی اپتیکال دو‌برابری دارد. گوشی تاشدنی شیائومی می‌تواند ویدئو 8K را با فرمت Dolby Vision HDR ضبط کند.

گوشی شیائومی میکس فولد 2 در پنل جلویی از صفحه‌نمایش اصلی ۸٫۰۲ اینچی با وضوح +2K و در بخش خارجی از صفحه‌نمایش ۶٫۵۶ اینچی استفاده می‌کند. صفحه‌نمایش خارجی از نوع E5 AMOLED است و وضوح فول HD پلاس و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز دارد. روی این صفحه‌نمایش از شیشه‌ی محافظ گوریلا گلس ویکتوس استفاده شده است.

بهترین گوشی‌های تاشو بازار

موتورولا ریزر ۲۰۲۲

نمایشگر اصلی گوشی تاشدنی موتورولا ۶٫۷ اینچی OLED با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز و بهره‌مند از پوشش مات است. صفحه‌نمایش خارجی موتورولا ریزر 2022 نیز ۲٫۷ اینچی است. کاربر به‌لطف این صفحه‌نمایش می‌تواند کارهای مختلفی مثل کنترل پخش موسیقی انجام دهد. نمایشگر بیرونی را می‌توان به‌عنوان منظره‌یاب دوربین برای ثبت سلفی استفاده کرد.

گوشی موتورولا ریزر 2022 در پنل پشتی خود میزبان دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با سیستم لرزش‌گیر اپتیکال است؛ درحالی‌که گوشی قبلی از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی استفاده می‌کرد. دوربین دوم گوشی نیز از حسگر ۱۳ مگاپیکسلی و لنز فوق‌عریض استفاده می‌کند. گفتنی است دوربین سلفی گوشی نیز ۳۲ مگاپیکسلی است.

هواوی میت Xs

در گوشی تاشدنی هواوی میت Xs، از نمایشگر چهارلایه استفاده شده که بادوام‌تر از نسخه‌ی قبلی است. در بالای نمایشگر، دو لایه فیلم پلی‌آمید قرار گرفته است که با چسب شفاف به‌هم متصل شده‌اند.

از بهبودهای دیگر در طراحی هواوی Mate XS، می‌توان به بهینه‌سازی طراحی لولا اشاره کرد. چینی‌ها ادعا می‌کنند لولای جدید عملکردی نرم‌تر و بادوام‌تر از هواوی Mate X دارد. مشخصات نمایشگر و فرم‌فاکتور کلی نیز تفاوتی با نسخه‌ی قبلی ندارد. در حالت باز‌شده ابعاد گوشی ۸ اینچ است که پس از تا‌شدن، نمایشگر ۶/۶ اینچی را در‌اختیار کاربر قرار می‌دهد.

در گوشی تاشدنی هواوی، یک دوربین اصلی ۴۰ مگاپیکسلی f/1.8 به‌همراه دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی f/2.4 و دوربین ۱۶ مگاپیگسلی f/2.2 اولترا‌واید تعبیه شده است. به‌علاوه، هواوی میت XS از دوربین تشخیص عمق سه‌بعدی نیز بهره می‌برد.

هواوی P50 پاکت

هواوی P50 پاکت به صفحه‌نمایش داخلی ۶٫۹ اینچی با نسبت ۲۱:۹ و رزولوشن ۲۷۹۰ در ۱۱۸۸ پیکسل، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، نرخ نمونه‌برداری لمسی ۳۰۰ هرتز و فناوری مدیریت رنگ جهانی P3 مجهز است.

هنگام باز‌بودن، ضخامت بدنه‌ی P50 Pocket برابر با ۷٫۲ میلی‌متر است و پس از تاشدن، ضخامتش به ۱۵٫۲ میلی‌متر می‌رسد. همچنین، اکنون این دستگاه ۶۲ درصد در‌برابر ضربه مقاومت‌تر است.

هواوی P50 پاکت از دوربین سه‌تایی متشکل از دوربین اصلی ۴۰ مگاپیکسلی و دوربین فوق‌عریض ۱۳ مگاپیکسلی و و دوربین ۳۲ مگاپیکسلی فوق‌طیفی (Ultra-Spectral) استفاده شده است.

آنر مجیک Vs

آنر مجیک Vs در بخش داخلی نمایشگر ۷٫۹ اینچی OLED با وضوح ۲٬۲۷۲ در ۱٬۹۸۴ پیکسل و نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و روشنایی ۸۰۰ نیت دارد. گوشی تاشدنی آنر در بخش خارجی از نمایشگر ۶٫۴۵ اینچی OLED با وضوح ۲٬۵۶۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و استاندارد +HDR10 پشتیبانی می‌کند.

به‌گفته‌ی آنر، لولای مجیک Vs تا ۴۰۰٬۰۰۰ بار بدون مشکل باز‌و‌بسته می‌شود. با فرض اینکه روزی ۱۰۰ بار گوشی را باز‌و‌بسته کنید، لولای دستگاه بیش از ۱۰ سال دوام می‌آورد.

دوربین اصلی ۵۴ مگاپیکسلی با لنز f/1.9، دوربین فوق‌عریض ۵۰ مگاپیکسلی و دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیسلی با بزرگ‌نمایی اپتیکال سه‌برابری در پنل پشتی آنر مجیک Vs جای گرفته‌‎اند. در بالای نمایشگر خارجی آن نیز، از دوربین ۱۶ مگاپیکسلی استفاده شده است.

مایکروسافت سرفیس دوئو ۲

سرفیس دوئو ۲ دو نمایشگر ۵.۸ اینچی AMOLED (۸.۳ اینچی در حالت باز) با نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی دارد که شبیه کتاب از هم باز می‌شوند.

در بخش دوربین سرفیس دوئو ۲ نیز، شاهد پیشرفت خوبی بودیم. این گوشی به سه دوربین مجهز شده است: دوربین اصلی ۱۶ مگاپیکسلی و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی تله‌فوتو و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی استاندارد. گفتنی است لنز تله‌فوتو و دوربین واید از قابلیت لرزش‌گیر اپتیکال برای تثبیت تصویر بهره می‌برند.

اوپو فایند N2

اوپو فایند N2 پس از بسته‌شدن ضخامت ۱۴٫۶ میلی‌متر دارد و وقتی باز شود، ضخامتش به ۷٫۴ میلی‌‌متر می‌رسد. وزن این گوشی نیز ۲۳۳ گرم است. یکی از عواملی که به کاهش وزن کمک کرده، بهبود طراحی لولا است.

صفحه‌نمایش خارجی ۵٫۵۴ اینچی گوشی اوپو بهبود یافته و تا حد زیادی هم‌اندازه‌ با صفحه‌نمایش گوشی قبلی است؛ بااین‌حال، نسبت تصویرش از ۱۸:۹ به ۱۷٫۷:۹ رسیده است. اوپو فایند N2 از نمایشگر ۷٫۱ اینچی با نسبت تصویر ۹٫۶:۹ برخوردار است. این پنل LTPO نرخ نوسازی را از ۱ تا ۱۲۰ هرتز تغییر می‌دهد تا شارژدهی دستگاه بهبود یابد.

دوربین اصلی گوشی به حسگر ۵۰ مگاپیکسلی ۱/۱٫۵۶ اینچی IMX890 سونی مجهز است. همچنین، دوربین فوق‌عریض اوپو فایند N2 با پیشرفت بیشتری مواجه شده و از حسگر ۴۸ مگاپیکسلی ۱/۲ اینچ IMX581 سونی بهره می‌گیرد. دوربین تله‌فوتو این دستگاه نیز از حسگر ۳۲ مگاپیکسلی ۱/۲٫۷۴ اینچی IMX709 استفاده می‌کند.

اوپو فایند N2 فلیپ

اوپو فایند N2 فلیپ از نمایشگر خارجی ۳٫۲ اینچی با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و پنل OLED استفاده می‌کند. نمایشگر داخلی این گوشی نیز ۶٫۸ اینچی و از نوع AMOLED است و نرخ نوسازی‌اش به ۱۲۰ هرتز می‌رسد.

گوشی اوپو فایند N2 فلیپ از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و دوربین فوق‌عریض ۸ مگاپیکسلی بهره می‌برد. همچنین، در بالای نمایشگر اصلی آن دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی را شاهد هستیم.

آینده‌ی گوشی‌های تاشو

در این مطلب، درباره‌ی گوشی‌‎های تاشو موجود در بازار صحبت کردیم؛ اما آیا قرار نیست نسل‌های دیگری وارد بازار شوند که از این نوع مکانیزم استفاده کنند و ایرادهای مدل‌های قبلی را نداشته باشند؟

پاسخ مثبت است. همین‌حالا شرکت‌های دیگر در حال طراحی و توسعه چند گوشی دیگر با فرم‌فاکتورهای متنوع تاشو هستند که از میان آن‌ها می‌توان به تبلت Flex Hybrid تاشدنی و رول‌شونده سامسونگ و پیکسل فولد گوگل و گوشی هوشمند تاشوی اپل اشاره کرد که احتمالاً امسال از راه خواهند رسید. امیدواریم نسل‌های آینده گوشی‌ها و تبلت‌های تاشو قابلیت‌ها و ویژگی‌های بهتری داشته باشند.

برای مقایسه اطلاعات فنی و قیمت روز همه گوشی‌های موبایل، به بخش محصولات پلاس وی مراجعه کنید. در این بخش فضایی برای تبادل‌نظر درباره‌ی گوشی موبایل نیز فراهم کرده‌ایم تا بتوانید به‌راحتی دیدگاه‌ها و سؤال‌هایتان را مطرح کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع