خرید در نگاه اول مقوله جذابی به نظر می آید اما فرض کنید که قصد خرید کالایی را داریم که قرار است مدت ها از آن استفاده نماییم و همچنین امکان تعویضش به سادگی وجود ندارد، حال شاید با این فرضیات نه تنها خرید شیرین نباشد بلکه کمی هم استرس زا است. بهترین راهکار برای غلبه بر اضطراب ناشی از خرید کالای حساس کسب اطلاعات لازم در مورد آن پیش از خرید است.
درب (درب ضد سرقت ، درب لابی )، کمد دیواری و کابینت آشپزخانه از جمله اجناسی است که زمان طولانی مورد استفاده قرار می گیرد و تعویض آن به سختی صورت می پذیرد از این رو نگارنده مقاله قصد دارد اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیار کارفرمایان محترم قرار دهد.
سه گام مهم در خرید محصولات چوبی وجود دارد که در ادامه به تشریح آن خواهیم پرداخت:
1. انتخاب سبک، طرح و ظاهر درب، کمد دیواری و کابینت
2. انتخاب جنس درب، کمد دیواری و کابینت آشپزخانه
3. بودجه مورد نیاز برای خرید درب، کمد و کابینت آشپزخانه
1.انتخاب سبک، طرح و ظاهر درب، کمد دیواری و کابینت
یکی از مهم ترین عواملی که حس نظم و آراستگی را در محیط خانه به ارمغان می آورد استفاده از کمدهای دیواری و کابینت آشپزخانه می باشد. در واقع کمد دیواری و کابینت آشپزخانه فضایی است که به شما این امکان را می دهد که با آرامش خاطر به چیدمان وسایلی که نیاز نیست در دید همگان باشند، بپردازید.
حال این سوال پیش می آید، فضایی به نام کمد دیواری و کابینت آشپزخانه که خود موجب نظم خانه می شود چطور می توانند سبب زیباتر شدن منزل گردند ؟ برای پاسخ به این سوال می بایست کمد دیواری، کابینت آشپزخانه ای را انتخاب نماییم که با سبک طراحی داخلی منزل مطابقت داشته باشد. اما به این نکته توجه داشته باشید برای انتخاب درب باید سبک طراحی ساختمان را در نظر گرفت و سپس به خرید درب لابی و یا درب ضد سرقت اقدام کرد. در ادامه به شرح انواع سبک طراحی داخلی و سبک طراحی ساختمان خواهیم پرداخت.
انواع سبک طراحی داخلی منزل:
سبک مینیمال:برای خانه های کوچک پیشنهاد می شود. به طور کلی سبک مینیمال با استفاده ی کم از مبلمان و المان های طراحی داخل ساختمان شناخته می شود.
سبک کلاسیک:در این سبک کمد و کابینت ها می تواند دارای قاب، کتیبه و سرستون، زهوار برجسته و ابزارهای حرفه ای بر روی چوب باشد که اغلب در رنگهای گرم جلوه ی زیبایی آن ها بیشتر است.
سبک مدرن:این سبک دارای المان های طراحی خطی هستند. استفاده از شیشه، آینه و درب ریلی در سبک مدرن پر کاربرد است.
انواع سبک طراحی ساختمان:
در دنیا انواع سبک طراحی ساختمان عبارتند از جمله ((سبک پُست مدرن، مدرنیسم، سبک نئو کلاسیک، سبک رنسانس و باروک، سبک معماری اسلامی و ...)) وجود دارد بنابراین بر اساس اینکه طراحی آپارتمان نزدیک به کدام یک از سبک های بالا است باید درب ورودی منزل خود را انتخاب نمایید، در صورتی که سبک ساختمان خود را نمی دانید کافی است عکسی از آن گرفته و به شوروم شرکت روماک (تولید کننده انواع محصولات چوبی) بیاورید تا کارشناسان آنها به صورت رایگان شما را برای خرید درب ورودی و ضد سرقت مشاوره دهند.
2.انتخاب جنس محصولات چوبی
جنس های متفاوتی برای کمد دیواری، کابینت آشپزخانه و درب در بازار موجود است که انتخاب از بین آنها به بودجه، سبک و کاربری از محصولات چوبی بستگی دارد در ادامه انواع متریال های مورد استفاده در کمد دیواری، کابینت آشپزخانه و درب را بیان خواهیم کرد و مزایا و معایب آن را تشریح می نماییم.
انواع متریال برای کمد دیواری و کابینت آشپزخانه:
کابینت و کمد دیواری MDF با روکش ملامینه یا PVC
مزایا :دارای تنوع زیاد می باشد و همچنین نصب آن بسیار راحت است.
معایب :امکان جدا شدن روکش از هسته درب در گذر زمان وجود دارد و همچنین در صورت ایجاد خط و خش، روکش قابل اصلاح نمی باشد و امکان ساخت درب کمد یا کابینت به صورت قاب تونیک وجود ندارد.
کابینت و کمد دیواری های گلس
مزایا :دارای ظاهر زیبا، مدرن و براق می باشد.
معایب :کمد و کابینت های گلس خش پذیری بالا و مقاومت پایین دارد و همچنین امکان ساخت درب کمد یا کابینت به صورت قاب تونیک وجود ندارد.
کابینت و کمد دیواری روکش چوب
مزایا :دارای نقش و نگار زیبای چوب است
معایب :کمد و کابینت روکش چوب قابلیت ساخت قاب را تونیک ندارد.
کابینت و کمد دیواری تمام چوب (قاب تونیک)
مزایا :دارای ظاهری زیبا می باشد و همچنین قابلیت ساخت قاب تونیک وجود داشته و دوام بالایی دارد.
معایب :محصولات تمام چوب دارای قیمت بالایی می باشند.
انواع متریال برای درب:
درب های پی وی سی – اچ دی اف و اچ پی ال : عمر محصولات HPL ،HDF , PVC معمولا کم است و برای کوتاه مدت مناسب می باشد، همچنین این درب ها روی چهارچوب آهنی نصب می گردد. یه نکته بسیار این است این مدل درب ها هنگامی که روی چهارچوب های قدیمی نصب می شوند، با کمی انحراف و خطا نسبت به آن می ایستند.
درب هایگلاس: محصولات هایگلس معمولا برای فضاهای مدرن مناسب اند و ایراد آن خش پذیری و مقاومت پایین آن در برابر ضربه است.
درب WPC :WPC در صورت ساخت صحیح ترکیبات پلیمری با روکش چسبانده شده روی آن عمر بالایی از محصول را ارایه می دهند ولی در ایران تنوع این محصول پایین بوده و یا شرکت های سازنده ی آن فرمول ساخت را برای پایین آوردن قیمت تمام شده دستکاری می کنند، که نتیجه ی آن عدم الصاق مناسب روکش می شود.
درب تمام چوب :این درب که از ساخته شدن ، بائو (یا باهو)، پاسار های چوبی، قاب های تونیک چوبی و الوار منظم تشکیل شده اند از لحاظ زیبایی بدون رقیب اند؛ ایراد درب های چوبی قیمت بالای آن می باشد.
3. بودجه مورد نیاز برای خرید محصولات چوبی
همواره یکی از نکات مهم در خرید هر کالایی قیمت آن می باشد در واقع هزینه پرداختی برای هر محصول می بایست با کیفیت و ظاهر آن تناسب داشته باشد از این رو طبق محاسبات فنی کارشناسان شرکت تولیدی روماک هزینه مورد نیاز برای محصولات فوق الذکر به شرح زیر می باشد:
کمد دیواری: بین 1 یا 2 درصد از ارزش خانه باشد.
کابینت آشپزخانه فرنیش : بین 2 تا 5 درصد ارزش خانه باشد.
درب ورودی منزل (درب لابی): بین 0/1تا 0/3 درصد ارزش پروژه باشد
درب ضد سرقت : بین 0/1 یا 0/3 درصد از ارزش آپارتمان باشد.
با توجه به مطالب ذکر شده هرچه پروژه لوکس تر باشد طبیعتا باید برای محصولات فوق هزینه بیشتری پرداخت گردد.
شرکت روماک تولید کننده ی انواع مصنوعات چوبی ساختمان از جمله درب ( درب ضد سرقت، کمدی دیواری و کابینت، با استخدام مهندسین خبره، استادکاران ماهر، کارگران با تجربه و با استفاده از ماشین آلات پیشرفته اقدام به تولید و فروش انواع محصولات چوبی نموده و مقاله فوق را جهت افزایش اطلاعات خریداران عزیز تهیه کرده و در اختیار آنها قرار داده است.