تاریخچه مانتو از غرب تا شرق
شاید دانستن این موضوع برایتان جالب باشد که پوششی که امروزه ما به عنوان مانتو از آن استفاده می کنیم با پیراهن هایی که در کشور های اروپایی در اواخر قرن هفدهم و هجدهم میلادی با عنوان مانتو رایج شده بودند از لحاظ شکل ظاهری تفاوت های بسیاری دارند.
ممکن است فکر کنید استفاده از این نوع پوشش فقط در کشورهای اسلامی متداول است، اما حقیقت اینست که این واژه برای اولین بار به پیراهن های بلند و گشاد زنانه که در کشورهای اروپایی برای مجالس مهمانی طراحی و دوخته می شد، اطلاق شد.
رفته رفته تغییراتی در طراحی این نوع پوشش زنانه ایجاد شد که در نتیجهی آن امروزه در این کشورها به رداهای بلند و گشادی که روی لباس های راحتی پوشیده می شوند، مانتو نامگذاری می شود.
فروشگاهی مدرن جهت خرید مانتو
در قرن هفدهم میلادی هدف از طراحی این نوع لباس این بود که بتوان برای کت و دامن های بلندی که از رایجترین پوشش های زنانه بود، جایگزین مناسبی پیدا کرد.
آستین این نوع پیراهن ها تا آرنج بوده و سرآستین های چین دار بسیار زیبایی برای آنها طراحی می شد. پارچه ای متفاوت ومناسب با پارچه انتخاب شده برای قسمت دامن پیراهن در نظر گرفته می شد که به عنوان رودامنی روی دامن دوخته میشد.
قسمت جلوی رودامنی به سمت کناره ها جمع می شد تا دامن لباس نیز دیده شود. این نوع دامن ها معمولا بلند بوده وهنگام راه رفتن به صورت دنباله روی زمین کشیده می شد؛ به دلیل اینکه که راه رفتن با این نوع دامن اغلب مشکل بود، با گذر زمان تغییراتی در طراحی این نوع دامن ها صورت گرفت و پارچه های قلاب دوزی شده که به انتهای پایینی دامن وصل می شدند، جایگزین دامن های بلند دنباله دار شدند.
اواخر قرن هجدهم میلادی مانتو به عنوان یک پوشش متداول برای مکان های رسمی مورد استفاده قرار گرفت که برای اولین بار در دادگاه ها مورد استفاده قرار گرفت.
مدل مانتو پست مدرن
دلایل متفاوتی درباره این که چرا واژه مانتو به چنین لباس های بلندی اطلاق شده است، وجود دارد که موافقان و مخالفان زیادی دارد. Montua نام مکانی در کشور ایتالیاست که از مراکز مهم تولید نوعی پارچه ابریشمی گران قیمت به حساب میآید که برای دوخت مانتوهای قدیمی از آن استفاده میکردند. خیلی ها بر این باورند که شاید انتخاب این نام برای این نوع پوشش زنانه برگرفته ازمحل تولید پارچه ای باشد که اولین بار برای دوخت مانتو از آن استفاده شده است؛ در حالی که گروهی دیگر بر این عقیدهاند مانتو واژه ای فرانسوی است که از واژه فرانسوی Manteau به معنی کت گرفته شده است و جالب این که به همین دلیل در گذشته به خیاط های زنانه دوز، مانتودوز میگفتند.
فروشگاهی متفاوت جهت خرید مانتو
مانتو ( به فرانسوی manteau ) یا روپوش لباس گشادی است که روی لباس های دیگر پوشیده می شود. امروزه مانتو در ایران، کاربرد های اداری، فرهنگی، مذهبی و …دارد.
کاربردها
فروشگاهی مدرن جهت خرید مانتو
در ایران، مانتو به عنوان نوعی حجاب اسلامی برای زنان استفاده می شود. همچنین از گذشته های دور، در مدارس دخترانه مانتو به عنوان لباس یکدست دانش آموزان به کار می رفته و امروزه نیز به کار می رود. استفاده از انواع مانتو، در محل ها و مناسبت های گوناگون مرسوم است. بانوان شاغل در اداره های دولتی، مانتوی متفاوتی نسبت به بانوانی که کارفرمای خصوصی دارند به تن می کنند. همچنین امکان دارد مانتوهای میهمانی با مانتوی روزانه متفاوت باشد.
فرهنگ
با توجه به اینکه چادر حجاب برتر در ایران محسوب می شود، طرح چادر ملی مطرح شد و اعلام گردید که این چادر برای خانمهایی که از مانتو و چادر استفاده می کردند، طراحی شده و مناسب است. مسئولان اعلام کرده اند که چادرها و مانتوهای طراحی شده توسط آنان پوشش مناسبی برای زنان ایرانی است و می تواند الگوی پوشش ایرانی و اسلامی بانوان باشد. امروزه مانتوهایی با طراحی بر اساس لباس های سنتی اقوام مختلف مانند کرد و لر و بلوچ و با طرح تزئینی اشعاری از شعرای ایران با خط نستعلیق به بازار عرضه می شود.