چگونه از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟
یک متخصص بیماری های عمومی و گرمسیری با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی اصلی ترین راهکار در جلوگیری از مسمومیت غذایی است، گفت:هنگام ورود به منزل و قبل از خوردن غذا باید دست ها را 15 ثانیه به صابون آغشته و سپس با آب شست تا تمام میکروب های دست به طور کامل از بین بروند. دکتر زهرا احمدی نژاد گفت:مسمومیت غذایی، بیماری است که به دلیل خوردن غذاهایی که حاوی ارگانیسم ها مضر هستند، بوجود می آید. همچنین با مصرف غذاهای آلوده، نپخته، انواع کنسرو و کمپوت های مشکل دار، مسمومیت ایجاد می شود.
این متخصص بیماری های عفونی خاطر نشان کرد:بیشترین مسمومیت ها در اثر عدم پخت کامل مواد گوشتی، خرابی محصولات لبنی، بیرون ماندن مواد غذایی از یخچال و تمیز نشستن انواع سالادها ایجاد می شود. وی با بیان اینکه علایم مسمومیت غذایی به طور معمول تا 24 ساعت پس از صرف غذا ظاهر می شود، افزود:نوزادان، سالمندان، مبتلایان به بیماری هایی مانند دیابت و نقص ایمنی، زنان باردار، مبتلایان به سرطان خون و پیوند مغز استخوان، کبد و کلیه و مادران شیرده باید بیش از سایرین مراقب باشند تا به مسمومیت غذایی دچار نشوند.
اصول مهم برای پیشگیری از مسمومیت غذایی
احمدی نژاد تهوع، اسهال، استفراغ و دل پیچه را از علایم اصلی مسمومیت غذایی دانست و بیان کرد:بیماران بر دو مبنای کلی که یکی شامل حال عمومی، شدت علایم مسمومیت از خفیف، متوسط و شدید و دیگری که بر حسب شدت کم آبی در بیمار که با اسهال و استفراغ همراه است، باید مایعات تزریقی دریافت کنند. وی ادامه داد:اگر بیمار اسهال یا استفراغ همراه با خون داشته و تب کرده باشد، باید از داروهای شیمیایی برای درمان آن استفاده شود. همچنین انجام آزمایش خون، آزمایش بر روی باقیمانده غذا و تجویز داروهای ضد استفراغ از اقدامات دیگر تشخیص و درمان مسمومیت غذایی است.
این متخصص بیماری های عفونی اصلاح کمبود آب بدن بیمار را مهم ترین اقدام درمان مسمومیت غذایی دانست و اظهار کرد:مصرف سرم خوراکی، مایعات زیاد مانند نوشابه سیاه که پتاسیم بیشتری در آن وجود دارد و موز می تواند املاح از دست رفته بیمار را جبران کند؛ چراکه کمبود آب بدن می تواند باعث ایست قلبی، تنفسی و نارسایی کلیه در بیمار شود. وی در پایان گفت:برای جلوگیری از بروز این بیماری و کنترل آن در سطح جامعه رعایت بهداشت فردی بسیار موثر است. شستن و پوست گرفتن میوه ها، اطمینان از سلامت سالادها در رستوران ها، می تواند کمک کننده باشد.