رفع بوی بد آشپزخانه با مواد کاملا طبیعی
همانطور که می دانید آشپرخانه قلب هر خانه است و خانم ها بیشتر زمان خود را در آشپزخانه سپری می کنند اما گاه عدم رعایت برخی نکات باعث ایجاد بوی نامطبوع می شود. به همین دلیل در این بخش از رازهای خانه داری پلاس وی به ارائه راه کارهایی برای رفع بو از آشپزخانه می پردازیم.
استفاده از برش های پوست لیمو:
می توانید برای رفع بوی سینک از پوست لیمو یا پرتقال استفاده کنید، به این صورت که پوست لیمو یا سایر مرکبات را داخل یخچال نگهدارید و در ماه چند بار آنها را روی سینک بکشید. قدرت پاکسازی اسید سیتریک باعث می شود تا چربی مانده روی سینک که بوی نامطبوع ایجاد می کند را از بین ببرید.
خشک نگه داشتن اسفنج:
اسفنج مرطوب به طور جدی می تواند بوی بدی ایجاد کند. برای جلوگیری از رشد باکتری ها بعد از هر بار استفاده از اسفنج آن را بفشارید و سپس روی سطحی که هوا جریان دارد قرار دهید. با قرار دادن اسفنج کثیف داخل ماشین ظرفشویی می توانید به عمر اسفنج بیفزایید.
استفاده از اسپری خوشبو کننده:
اگر بوی غذای شب قبل هنوز در فضای منزل پیچیده است یک اسپری خانگی به روش زیر درست کنید.
یک فنجان آب را با 10 تا 20 قطره روغن گیاهی مثل اسطوخودوس، نعناع، پرتقال یا میخک ترکیب کرده و داخل بطری بریزید، سپس در مواقع لزوم از آن استفاده کنید.
از بین بردن بوی پخت و پز:
اگر ماهی یا غذای دیگری سرخ کرده اید که بوی آن به شدت در فضای منزل پیچیده است می توانید به راحتی با استفاده از ترفند زیر، بو را از بین ببرید.
قابلمه ای را با یک فنجان آب و سه قاشق سوپ خوری سرکه پر کنید و روی اجاق قرار دهید تا چند دقیقه بجوشد.
تمیز کردن سطل زباله:
هر بار که زباله را بیرون می برید، سطل زباله را بشویید و اجازه دهید خشک شود. سپس خوش بو کننده خانگی را داخل آن اسپری کنید. با این کار به راحتی می توانید از بوی بد در آشپزخانه جلوگیری کنید.
پاکسازی داخل یخچال با جوش شیرین:
ممکن است یخچال پس از مدتی بر اثر قرار دادن غذا و میوه های مانده، بوی نامطبوعی بگیرند. بهتر است برای رفع و از بین بردن باقیمانده غذاها و بوی نامطبوع آنها قبل از آنکه کار سخت تر شود از جوش شیرین کمک بگیرید و نوار درب و فضای داخل و کشوهای یخچال را با آن پاک کنید.
جوشاندن مرکبات:
یک راه دیگر برای رفع بوی نامطبوع و خوش بو کردن آشپزخانه و منزل، جوشاندن ترکیب آب، نعناع، پوست پرتقال و برش های لیمو در روی گاز است.
استفاده از هود:
اگر در آشپزخنه هود نصب کرده اید، فراموش نکنید که زمان آشپزی از آن استفاده کنید. هود، هوای نامطبوع آشپزخانه را به فضای بیرون از منزل هدایت کرده و از پخش شدن بوی غذا در فضای منزل جلوگیری می کند.
تمیز کردن سینک:
سینک ظرف شویی بیش از هر مکان دیگر، محل تجمع باکتری ها و میکروب ها است؛ به همین دلیل به تمیزی و ضد عفونی کردن بیشتری نیاز دارد. بنابراین با استفاده از جوش شیرین سینک را ضد عفونی کرده و مقداری از آن را داخل لوله بریزید. سپس آب جوش را در سینک بریزید و چند دقیقه بعد آب سرد را باز کنید تا آب هر آنچه در لوله بوده است را بشوئید.
پختن لیمو:
اگر فر داخل گاز بوی بدی می دهد بهترین راه برای تمیز کردن آن این است که مقداری لیمو یا پرتقال را روی سینی قرار دهید و فر را روشن کنید تا بوی عطر آن در فضای فر پخش شود.
سوزاندن نان:
اگر در فضای آشپزخانه بو پیچیده است هیچ مشکلی ندارد مگر اینکه بوی ناخوشایندی باشد. بنابر گفته شیمی دان ها سوزاندن مقداری نان باعث جذب بو های ماندگار می شود.