وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

روش محاسبه وزن پروفیل + تحمل بار قوطی

روش محاسبه وزن پروفیل + تحمل بار قوطی

پروفیل‌ها یکی از پرکاربردترین تولیدات فولادی در صنایعی چون ساختمان، ساخت درب‌وپنجره و حتی خودروسازی هستند. کارخانه‌های متعددی در داخل و خارج از کشور به تولید این محصول می‌پردازند. مشخصاتی که تولیدات این کارخانه‌ها را از هم متمایز می‌کند، ویژگی‌هایی مانند کیفیت، وزن قوطی و استانداردهایی که هر کدام از این شرکت‌ها در خط تولید خود لحاظ کرده‌اند.

محاسبه وزن قوطی پروفیل

پروفیل‌ها از نظر کاربری به دو دسته صنعتی و ساختمانی طبقه‌بندی می‌شوند و از نظر وزنی دو گروه سبک و سنگین دارند. اگر براساس ظاهر آنها را دسته‌بندی کنیم، دو گروه باز و بسته را شامل می‌شوند. انواع پروفیل‌های باز عبارتند از:

  • پروفیل زد
  • پروفیل سپری
  • پروفیل فرانسوی
  • پروفیل کلاهی

و انواع پروفیل بسته عبارتند از:

  • پروفیل مستطیلی
  • پروفیل مربعی
  • پروفیل لنگه دری
  • پروفیل کلافی
  • پروفیل HSS

از آنجا که وزن قوطی پروفیل‌های سبک‌وسنگین متفاوت است، برای انتخاب هر کدام، نیازمند محاسبه وزن قوطی پروفیل هستیم. وزن پروفیل را مانند هر مقطع فولادی از طریق چگالی آن محاسبه می‌کنند. چگالی فولاد مقداری برابر با 85/7 گرم بر سانتی‌متر مکعب دارد.

کافی‌است حجم هر پروفیل را در این مقدار ضرب کنیم. این روش را برای اندازه‌گیری وزن هر شیئی می‌توان استفاده نمود. یعنی شما به آسانی چگالی مخصوص آن شیء را در حجم(طول+عرض+ضخامت) آن ضرب می‌کنید. پس از انتخاب پروفیل مورد نظر بر اساس نکات بالا، چک‌کردن جدول تحمل بار پروفیل گام بعدی است. این کار به‌دلیل تفاوتی که مقادیر این جدول برای پروفیل‌های سبک‌وسنگین دارد، اهمیت پیدا می‌کند. شاید جالب باشد که بدانید این جدول تنها برای پروفیل‌هایی که براساس استاندارد تولید شده‌اند کارایی دارد. 

قوطی پروفیل

فرمول محاسبه وزن قوطی

وزن قوطی‌ پروفیل به دلیل تاثیری که بر تحمل بار آن دارد، بسیار اهمیت دارد. تحمل بار در صنعت ساختمانی، در محاسبه میزان تحمل بار سازه، بسیار جدی مطرح می‌شود. اما فرمول محاسبه به صورت زیر است:
(کیلوگرم)پروفیل قوطی وزن=((آهن)فولاد چگالی×عرض(cm)×طول(cm)×ضخامت(cm))/1000
 
به‌طور مثال، برای محاسبه میزان تحمل بار یا مقاومت قوطی 4*8 کافی‌است به این شکل عمل کنید. طول مورد نیاز خود را در عرض و ضخامت مشخص‌شده برای این پروفیل ضرب کنید و بر 1000 تقسیم نمایید. وزن قطعه مدنظر شما به‌دست خواهد آمد.

جدول تحمل بار قوطی پروفیل

تا اینجا باید متوجه شده باشید که وزن قوطی و تحمل بار پروفیل را می‌توان مهم‌ترین ویژگی آن قلمداد کرد. هر شرکتی براساس استانداردها‌یی که در تولید لحاظ کرده است، مقادیری را به هر یک از پروفیل‌های خود براساس جدول تحمل بار، اختصاص می‌دهد. 
شما با در اختیار داشتن این جدول به‌آسانی می‌توانید نوع پروفیل مناسب برای پروژه خود را سفارش دهید.
پارامترهای موثر بر تحمل بار پروفیل عبارتند از:
تعداد پروفیل‌ها
نحوه قرارگیری قوطی‌ها
کمانش در تحمل بار پروفیل

تحمل بار پروفیل

محاسبه تحمل بار قوطی پروفیل

انجام محاسبات مربوط به تحمل بار پروفیل به منظور محاسبه وزن کل سازه در صنعت ساختمان و تحمل بار آن ضرورت بیشتری پیدا می‌کند. این محاسبه برای به‌دست‌آوردن هزینه تمام‌شده پروفیل‌ها مطابق با وزن قوطی نیز کمک‌کننده است. 

فرمول محاسبه تحمل بار قوطی

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های یک پروفیل، ظرفیتی است که در تحمل بار دارد. این موضوع تاثیر مستقیم بر قیمت پروفیل نیز دارد. همانطور که می‌دانید برای انجام هر محاسباتی باید به دنبال فرمول خاص آن بود. تحمل بار را می توانید از طریق فرمول زیر حساب کنید:
تحمل بار قوطی = وزن پروفیل(kg)×طول پروفیل(m)×تعداد پروفیل

جمع‌بندی

پروفیل‌ها با سطح مقاطع و ظاهر گوناگون مانند مربع، دایره، مستطیل به‌منظور افزایش استحکام سازه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ویژگی‌های متعددی در این تولیدات پرمصرف وجود دارد که در زمان انتخاب باید به آن توجه شود. مهم‌ترین آن‌ها وزن قوطی، میزان تحمل بار یا مقاومت قوطی پروفیل است. عوامل متعددی می‌تواند تغییراتی را در محاسبات مقاومت سازه ایجاد کند. 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع