روش نگهداری گیاه کالانکوئه در آپارتمان
گیاه کالانکوئه که متعلق به ماداگاسکار است ، گیاهی آپارتمانی می باشد و مراقبت از آن بسیار آسان است. این گیاه ، کوچک و بوته ای است و دارای برگ های ضخیم و بوته ای شکل نیز می باشد . گل های این گیاه به رنگ های مختلفی از قبیل قرمز، نارنجی ، زرد ، سفید و صورتی می باشد . برخی از گونه های این گیاه دارای گل های دو رنگ هستند و هرچه روزها کوتاه تر باشد ، این گیاه گل های بیشتری خواهد داشت. لازم به ذکر است که همه انواع گیاهان کالانکوئه سمی هستند. در این قسمت از نمناک به ارائه نکاتی در زمینه پرورش و نگهداری این گیاهان خواهیم پرداخت.
نیازهای مراقبتی گیاهان کالانکوئه
نور
اگرچه گیاه کالانکوئه نیازمند نور غیر مستقیم خورشید است اما با این حال در صورت قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در فصول بهار، پاییز و زمستان مشکلی برای آن به وجود نخواهد آمد اما قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب در فصل تابستان منجر به سوختن برگ های این گیاه خواهد شد. این گیاه در روزهایی از سال که کوتاه ترند ، گل بیشتری می دهند.
آبیاری
از آن جایی که این گیاه توانایی ذخیره سازی آب برای مدت طولانی را دارد، نیازی به آبیاری آن در دفعات پی در پی وجود نخواهد داشت و فقط کافیست اجازه دهید خاک گیاه قبل از آبیاری کاملا خشک شود. برای آبیاری این گیاه کافیست سینی زهکشی گلدان را به مدت 10 دقیقه پر از آب کنید که این امر به خشک ماندن برگ ها و جلوگیری از بروز بیماری های مرتبط با آبیاری بیش از حد گیاه شامل کپک های پودری و پوسیدگی ریشه های گیاه کمک خواهد کرد.
کوددهی
این گیاه به یک بار کوددهی در ماه در طول فصل رشد نیازمند است . کود مورد نیاز این گیاه ، کود مایع حاوی ازت است و در صورت خشک بودن خاک ، بهتر است قبل از کوددهی آن را آبیاری کنید که این امر به جلوگیری از سوزاندن ریشه های گیاه کمک می کند.
دما
دمای مورد نیاز رشد برای گیاهان کالانکوئه دمای 15 تا 18 درجه سانتی گراد است. درجه حرارت کم تر از 4 درجه سانتی گراد باعث آسیب رسیدن به این گیاه خواهد شد. از قرار دادن این گیاه در مکان های سرد در طول فصل زمستان خودداری کنید.
رطوبت
رطوبت بالا باعث آسیب رسیدن به این گیاه شده و منجر به ابتلای آن به بیماری ها و آفات مختلف مانند کپک پودری خواهد شد.
گل دهی
به منظور افزایش تعداد گل های کالانکوئه بهتر است آن را به مدت 14 ساعت در طول شبانه روز در مکانی تاریک قرار داده و در باقی روز آن را از نور غیر مستقیم خورشید بهره مند سازید .
آفات
اگرچه گیاهان کالانکوئه در برابر آفات مقاومند اما با این حال در صورت نگهداری این گیاه در خارج از محیط منزل در طول فصل تابستان ، امکان جذب آفاتی همچون کنه های عنکبوتی ، حشرات مقیاس و شته ها وجود خواهد داشت که به منظور از بین بردن این آفات تنها کافیست از صابون های حشره کش و روغن نیم استفاده کنید و از استفاده از حشره کش های شیمیایی برای از بین بردن آفات در این گیاه اکیدا خودداری کنید زیرا این مواد به گیاهان کالانکوئه آسیب خواهند رساند.
بیماری ها
گیاهان کالانکوئه مستعد ابتلا به بیماری هایی نظیر لکه های برگ و کپک پودری می باشند که بهترین راه به منظور جلوگیری از ابتلا گیاه به این بیماری ها ، خشک نگه داشتن برگ ها و تامین گردش هوای مناسب برای گیاه است.
خاک مناسب
خاک مورد نیاز گیاهان کالانکوئه خاکی متشکل از خزه زغال سنگ نارس ، ماسه و پرلیت به منظور نفوذ پذیری هوا در آن است. استفاده از گلدان های دارای سوراخ های زهکشی برای این گیاه نیز ضروری می باشد. گلدان مورد نیاز این گیاه نیز نباید دارای عمق زیادی باشد.
هرس کردن
هرس گیاهان کالانکوئه شامل جدا کردن شاخ و برگ های پژمرده و خشک شده است که این امر به رشد شاخ و برگ های جدید نیز کمک می کند.
تکثیر
تکثیر گیاهان کالانکوئه از طریق قلمه زنی انجام می شود و فقط کافیست بعد از جدا کردن ساقه مورد نظر، اجازه دهید به مدت 24 ساعت خشک شود و سپس آن را درون گلدان جدید بکارید که این امر از پوسیدگی ریشه های گیاه جلوگیری خواهد کرد.
خواب زمستانی
گیاه کالانچوئه از ماه مهر تا انتهای دی ماه به خواب زمستانی خواهد رفت. در این دوره گیاه را در مکانی با دمای 18 درجه سانتی گراد نگهداری کرده و خاک گیاه را خشک نگه دارید و پس از گذشت 6 هفته ، گیاه را به مکانی گرم و روشن منتقل کرده و شیوه آبیاری طبیعی آن را از سر بگیرید.
سمیت
گیاهان کالانکوئه سمی هستند و بنابراین در صورت تمایل به نگهداری از این گیاه در محیط داخلی منزلتان ، بهتر است آن را از کودکان و پرندگان خانگی خود دور نگه دارید که در غیر اینصورت خطر بروز حمله قلبی در آن ها وجود خواهد داشت.