وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

روش های افزایش طول عمر ماهی قرمز

روش های افزایش طول عمر ماهی قرمز

خرید ماهی قرمز کوچک یکی از سنت های زیبا در تزئین سفره هفت سین است.اما بی توجهی به شرایط نگهداری این حیوانات کوچک باعث می شود که عمر آنها بسیار کوتاهتر شود.

روشهای افزایش عمر ماهی قرمز

به خاطر قیمت ارزان ماهی قرمز عید، اغلب بهای لازم به این موجودات زبان بسته و زیبای خداوند داده نمی شود و قیمت ارزان ماهی با ارزان بودن قیمت جان این موجودات اشتباه گرفته می شود ، در حالی که طول عمر این ماهیها بین 25 تا 40 سال گزارش شده است ، به علت سهل انگاری و کم توجهی ما ، ماهیان قرمز عید حتی چند ماه هم عمر نمی کنند .

ماهی قرمز که با اسامی مختلفی همچون ماهی سرخ، ماهی طلایی، زرماهی، طلاماهی، ماهی حوض یا گلدفیش شناخته می شود امروز در تمام کشورهای دنیا وجود داشته و گستره زندگی این ماهی حتی تا قاره آمریکا نیز کشیده شده است.
افزایش عمر ماهی قرمز
 
به گفته پگاه رستمی سلیمانی ،کارشناس مسئول آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، ماهی قرمز بومی کشورهایی از قبیل ژاپن، چین، هنگ کنگ، لائوس و ماکائو بوده و در شرایط مناسب نیز حتی تا 20 سال می تواند زندگی کند ولی معمولا به دلیل شرایط نگه داری بیشتر از 6 تا 8 سال زنده نمی ماند.

بهترین دمای نگه داری ماهی قرمز بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد بوده و این نوع از ماهی در دمای بالاتر از 25 درجه آسیب پذیر خواهد بود و در نگه داری ماهیان قرمز سطح آب دارای اهمیت بیشتری نسبت به حجم است، بدین معنا که سطح بیشتر آب موجب افزایش میزان اکسیژن محلول در آب خواهد شد.

حداقل آب مورد نیاز هر قطعه ماهی قرمز را یک تا 2 لیتر است و آب مورد استفاده برای نگه داری ماهی قرمز باید بهداشتی بوده و حتما کلرزدایی نیز شده باشد و به دلیل تعادل گازها، خروج کلر و هم دما شدن با محیط قبل از مصرف حداقل به مدت 24 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگه داری و ذخیره شود.

ماهی قرمز به تغییرات ناگهانی دما حساس بوده و این تغییرات حتی می تواند منجر به مرگ آن نیز شود و از سویی دیگر نیز دست کاری ماهی موجب آسیب دیدن پوشش سطحی ماهی شده و ماهی را نسبت به باکتری ها و انگل های آب حساس و آسیب پذیر می کند.

غذادهی به ماهی بهتر است در دو نوبت روز و طوری باشد که ماهی آن را مصرف کرده و باقی مانده غذا در تنگ باقی نماند، زیرا غذا دادن بیش از حد به ماهی موجب ته نشین شدن مواد آلی و دفعی ظروف شده و ممکن است به مسمومیت ماهی نیز منجر شود.

ظرف نگه داری این ماهی را می توان به صورت دوره ای با محلول نمک طعام به میزان سه گرم در لیتر به مدت 10 دقیقه و یا سایر ضدعفونی کننده های مجاز مانند ترکیبات چهارتایی آمونیوم به مقدار 1/. تا یک گرم در لیتر به مدت 10 تا 15 دقیقه استفاده کرده و سپس به خوبی نیز آب کشی کرد.
ماهی قرمز را از مراکز معتبر و مجاز خریداری کنید، از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگه داری کرده خودداری کنید و ماهی قرمز باید دارای ظاهری سالم، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و از رها کردن ماهی قرمز در آب های آزاد خودداری کرده و آن ها را در اماکن محصور و دارای مجوز رها کنند.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع